Rejser til Phuket

Hvis din idé om den perfekte ferie har en kombination af gyldne strande, et pulserende natteliv, frodige tropiske skove og et godt udvalg af kulturelle og sportslige aktiviteter, bør Phuket være højt på din liste over kommende rejsemål.

Thailands største ø, der ligger lige ud for fastlandskysten i den sydlige del af landet, har en bred vifte af seværdigheder, aktiviteter og  oplevelser, som kan tilfredsstille dine rejsebehov, uanset om du leder efter en billig rejse i backpacker-stil eller fem-stjernede all-inclusive-pakker (eller noget derimellem). 

Øens hovedstad, Phuket by, er det mest folkerige område på den sydlige ende af øen, og det er her, du finder det bedste udvalg af restauranter, indkøbs-muligheder og faciliteter i det hele taget.

Øens internationale lufthavn ligger mod nord, kun cirka en times kørsel fra hvor de mest populære feriesteder ligger. De fleste rejsepakker inkluderer transport fra lufthavnen til hotel eller feriebolig, men der er et effektivt transportnetværk på øen for dem, der gerne vil rejser uafhængigt.

Phukets klima består af to sæsoner - den våde (monsunsæsonen) og den tørre. Den mest populære periode, og derfor den dyreste, er den, der går fra november til februar, hvor nedbøren er på sit laveste.

Maj til oktober er monsun-sæsonen, hvor tordenvejr og regnskyl kommer og går i korte skarpe udbrud - dette er den billigste sæson at holde ferie i Phuket.
 

Rejsemål i Phuket

 • Bangtao
  3 hoteller
  Med en over fem kilometer lang og finkornet sandstrand er Bangtao perfekt til en afslappende ferie på Phuket. Bangtao er samtidig kendt for at have hoteller og resorts af høj kvalitet, der sammen med områdets fredelige atmosfære giver dig ideelle ... betingelser for at koble helt af. Læs mere
 • Kamala
  5 hoteller
  Kamala er med sin lange, fine sandstrand og lave krystalklare vand ideel til en badeferie med familien. Den afslappede atmosfære trods nærheden til det rige forlystelsesliv i Patong gør desuden Kamala til et godt rejsemål for dig, som drømmer ... om en afslappende, fredelige ferie på Phuket. Læs mere
 • Karon
  10 hoteller
  Karon indbyder med sin tilbagelænede atmosfære og fantastiske, kilometerlange strand til afslappende familierferier. Når I ikke nyder den kridhvide sandstrand og det krystalklare hav, er der masser at se og opleve oppe i byen og på resten af Phuket.
 • Kata
  4 hoteller
  Kata er kendt som et af Phukets mere familievenlige rejsemål, hvor nattelivet er mere afdæmpet end i øens større feriebyer. Samtidig har Kata en af øens bedste strande, hvor du og familien nemt kan fordrive det meste af ferien.
 • Mai Khao
  1 hotel
  Mai Khao har ikke blot Phukets længste strand, men nok også den fredeligste. Takket være nationalparkstatussen har der været en mere begrænset udvikling i turismen her. Det gør Mai Khao til det perfekte rejsemål, hvis du drømmer om en afslappende ... strandferie i fredelige omgivelser. Læs mere
 • Nai Harn
  2 hoteller
  Nai Harn på den sydlige spids af Phuket har en af Phukets smukkeste strande. Takket være sin begrænsede størrelse og lidt yderlige beliggenhed har Nai Harn desuden formået at bevare meget af den tilbagelænede atmosfære, der gør badebyen til ... et oplagt mål for en afslappende ferie for både familier, par og singler. Læs mere

Populært i Phuket

Thailand, Phuket, Patong
 • Nærmeste lufthavn: 36 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool
Thailand, Phuket, Kata
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
 • Pool
Thailand, Phuket, Patong
 • Nærmeste lufthavn: 39 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool

Information og fakta

Oplevelser og udflugter

Slap af på Hat Bang Thao strand

Har vi nævnt Phukets strande endnu? Strandene er den vigtigste grund til, at så mange feriegæster strømmer til øen - og den 8 km lange Hat Bang Thao Strand er ingen undtagelse. Her strækker sand og hav, sig, så langt øjet kan se, hvilket gør den til det perfekte sted at tilbringe en afslappende stranddag (eller syv!). Tag en picnic med dig på stranden eller besøg en af strandcafeerne, der ligger langs kysten under palmerne. 

Fest på Bangla-gaden

Bangla-gaen er Ikke for svage hjerter - men denne berømte (eller berygtede, afhængigt af præference) række af barer og klubber bliver forvandlet til én stor, farverig fest, når solen går ned. Gaden, der ligger nær Patong Beach, tilbyder mange slags natlig underholdning, fra live-musik til farverige kabaretforestillinger, foruden en masse gademadboder og sportsbarer. Vi anbefaler, at du aflægger den såkaldte Seduction Complex et besøg - dette gigantiske sted kan rumme op til 3.000 festdeltagere og er garanti for en sjov nat i byen, hvis du er til den slags.

Besøg den store Buddha

Den imponerende og 45 meter høje Buddha-statue kan ses fra halvdelen af Phuket på en klar dag. Den blev bygget i 2007 og er siden blevet et meget populært pilgrimsmål for både for buddhister og nysgerrige turister. Den flotte udsigt over Kata strand og længere ude er i sig selv en udflugt værd. Du kan booke en tourbus eller tage en taxa til toppen. Hvis du trænger til lidt motion og foretrækker at kunne opleve landskabet på vejen i et langsommere tempo, kan du gå op til toppen med en rejseguide i stedet. Strækningen er på ca. 2,5 km og går gennem nogle bjerge, der kaldes Nakkerd-bakkerne.

Kultur

Det nuværende thailandske samfund er et resultatet af århundreders kulturel udveksling med især Kina og Indien, men også i stigende grad med Vesten. I stedet for at give hånd, møder en thailander normalt en med lukkede hænder og et svagt nik med hovedet. Dette kaldes Wai. Thailændere bruger det ofte også som en måde at sige tak på.

Du vil se fantastiske billeder og ikoner af kongefamilien stort set overalt og de behandles med næsten religiøs ærbødighed. Dette skal man også respektere som gæst i landet, og man skal aldrig komme med en nedsættende kommentar om kongen eller kongefamilien.

Selv om uformel beklædning er almindeligt accepteret i landet, bør strandtøj være begrænset til stranden og mænd bør bære T-shirts, når de går rundt i gaderne på feriestedet. Topløs solbadning er ildeset. 

Natteliv

Phukets natteliv har noget for enhver smag, fra intime romantiske restauranter med fantastisk havudsigt over de rolige og hyggelige familie-restauranter til Patongs neonoplyste strandbarer og de berygtede girlie-barer (der ikke er helt som i Bangkok, men stadig ikke for de svage hjerter).

Hold dig til lokale øl og lokal spiritus, hvis du vil have de laveste priser, da alt, hvad der importeres, er dyrere. 

Mad og drikke

Maden på Phuket er generelt fremragende. Du kan både finde et væld af gode lokale retter med thailandsk mad og restauranter med et mere internationalt tilsnit. Hvis det er prisen, du går efter, skal du holde dig til den thailandske menu, da den næsten altid er billigere. Vær dog opmærksom på, at thailandsk mad kan være godt krydret, så hvis du ikke er så meget til krydret mad, er det en god ide, at spørge dig frem først.

Transport

Det kan anbefales at opleve en thailandske tuk tuk-tur mindst en gang på din ferie, men sørg for at prutte om prisen. Hvis du tager en taxa, er det vigtigt, at du insisterer på, at chaufføren faktisk strater taxametret, når du kører afsted, da det en tur med taxameter kan være en brøkdel af en forud-aftalt pris.

Strande

Phukets strande er som sendt ned fra himlen. En af øens sandstrækninger kaldes endda meget passende Paradise Beach! Det er en lille bugt, der bestemt lever op til sit navn, og som er hjemsted for berømte strandfester og fantastiske solnedgange. Kata Beach er også et populært sted, da dens 1,5 km lange sandstrækning inkluderer nogle af Phukets mest attraktive kyststrækninger og byder på en række barer, restauranter, vandsportsaktiviteter m.m.
 

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her