Rejser til Phuket

”Sydens Perle” er et yndet kælenavn for Thailands største ø, Phuket. Øens idylliske kystlinje består af bugt efter bugt med de smukkeste sandstrande, der kun afbrydes af et skovklædt bjerg her og en stejl klippeskrænt dér. Palmerne svajer over det meste af øen, hvor du udover de paradislignende rammer for en drømmebadeferie også kan glæde dig til fremragende mad og en altid gæstfri befolkning. For ikke at tale om de nøje udvalgte hoteller og ferieboliger, vi hos Escapeaway har håndplukket til dig. Velkommen til Phuket i Thailand med Escapeaway, vi er specialister i rejser, hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie.

Phuket er uden tvivl et af Thailands mest populære rejsemål. Hvis du er på udkig efter et hideaway, skal du så ikke gå helt udenom Phuket? Nej! For det første er der en grund til, at øen er så populær, og du behøver ikke at snyde dig selv for de uforglemmelige oplevelser, der venter. For det andet er Phuket som nævnt Thailands største ø, og de fleste turister samler sig om de samme steder – hos Escapeaway fokuserer vi derimod på de unikke perler, der er drysset ud over de mindre befolkede bugter og strande. Og skulle du savne en shoppingtur, et livligt natteliv eller en enkelt strandfest med ildshow, så kan du tage en tur ind til alle de andre i Patong og Phuket Town. Du kommer garanteret tilbage til din egen lille oase igen, når du savner din hvilepuls. 

Livet under overfladen

Phukets indbydende sandstrande er en åbenlys invitation til, at du smider dig på et håndklæde, mens du lytter til havet og de svajende palmer og lader solen varme dig igennem. Når du skal køles af, er vandet de fleste steder på øen krystalklart og med den fineste strandbund. Nu fik jeg måske fortalt mig lidt, for vandtemperaturerne er generelt min. 25 grader året rundt, så kropsnedkølingen er mildt sagt moderat. Til gengæld får man lyst til at blive længe i det lune, klare vand. Og når du nu er derude, vil jeg anbefale, at du tager en snorkeltur – uanset om du er øvet eller nybegynder. 

Området omkring Phuket er velsignet med et fantastisk koralrev, der mange steder starter tæt på stranden, hvilket giver dig mulighed for at opleve livet under havets overflade uden at skulle gøre en udflugt ud af det. Hvis du rejser til Phuket med børn, er det en fornøjelse at kunne give dem deres første snorkeloplevelse, uden at de behøver at komme ud på dybt vand. Bliver du grebet af det, eller er du erfaren dykker, er Phuket det perfekte udgangspunkt for dykkerture til nogle af de mange smukke øer i området, hvor der er gode muligheder for at hilse på både søheste, havskildpadder, klovnefisk, muræner og leopardhajer. Vragdykning er også muligt fra Phuket. Husk dykkercertifikat og logbog. 

Rigtig god rejse til Phuket

Hos Escapeaway kan du vælge mellem private villaer, hyggelige hoteller og hemmelige gemmesteder, når du skal på ferie til Phuket. Du kan fx bo ved Katas børnevenlige strande, højt over den smukke Bang Tao-bugt på nordvestkysten eller ved den enestående Nai Harn-bugt nær Phukets sydligste spids. Uanset, hvor du gerne vil bo, kan du regne med, at Escapeaway nøje har udvalgt dit næste gemmested på Phuket.

Brug den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Phuket. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller på Phuket, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

>> Læs om luksushoteller på Phuket
>> Læs også om rejser til Koh Samui

Rejsemål i Phuket

 • Karon
  11 hoteller
  Karon på Phuket er kendt som et familievenligt og afslappet rejsemål. Det skyldes ikke mindst den brede sandstrand, som er en af Phukets længste. Her ved det skønne turkise vand er du lidt på afstand af de mere livlige byer og har derfor perfekte ... betingelser for at få en afslappet badeferie Læs mere
 • Patong
  11 hoteller
  Patong er nok Phukets mest livlige badeby. Her finder du både kilometer lange, hvide sandstrande, et stort udvalg af vand-aktiviteter samt et bycentrum med masser af liv og leben.
 • Kata
  10 hoteller
  Kata er kendt som et af Phukets mere familievenlige rejsemål, hvor nattelivet er mere afdæmpet end i øens større feriebyer. Samtidig har Kata en af øens bedste strande, hvor du og familien nemt kan fordrive det meste af ferien.
 • Bangtao
  7 hoteller
  Den seks kilometer lange Bang Tao strand er et af Phukets bedste og her kan du både dase i solen med en god bog, dykke eller snorkle eller nyde en forfriskning i et af de mange små barer og restauranter, som vender ud mod vandet langs kysten.
 • Kamala
  7 hoteller
  Kamala strand er perfekt til dig som rejser med børn, da du befinder dig i den roligere del af Phuket og med de brede, lavvandede strande, er dette den perfekte familieferie destination.
 • Nai Harn
  4 hoteller
  Nai Harn er en idyllisk strand på det sydligste Phuket. Stranden, som af mange regnes for en af de bedste på øen, er kendt for sit fine, hvide sand og krystalklare vand.

Populære hoteller i Phuket

Thailand, Phuket, Karon
9,1
Fabelagtigt
2704 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 45 km
 • Nærmeste strand: ca. 10 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Phuket, Kata
9,7
Fabelagtigt
591 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 47 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Phuket, Kata
8,8
Meget godt
2026 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 46 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder

Jeg har her udvalgt nogle af de største oplevelser og seværdigheder, som du kan opleve på en rejse til Phuket. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder i Thailand, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende artikler om Phuket og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Phuket by

Der er næppe nogen tvivl om, at for de fleste er hovedsattraktionen på Phuket de mange dejlige badestrande. Men kan du løsrive dig fra disse, er der også meget andet at se og opleve på øen. Det inkluderer byen Phuket, officielt kendt som Phuket City, som er provinsens hovedstad. Byen, der har omkring 70.000 indbyggere, blev etableret i midten af 1800-tallet som et knudepunkt for handlen med den tin, der på det tidspunkt for alvor var ved at blive en stor indtægtskilde for øen. Phuket by blev da også i takt med væksten i mineindustrien en stadig mere vigtig by for øen og endte med helt at overtage rollen som administrativ hovedby fra byen Thalang. 

Phuket City er i dag især kendt for smuk sino-portugisisk arkitektur fra byens barndom, der er en blanding af europæisk og kinesisk byggestil. Det er ganske vist en lidt vildledende betegnelse, da portugiserne, som var nogle af de første vesterlændinge på øen, havde forladt den igen på det tidspunkt. Det europæiske islæt er da i virkeligheden også snarere britisk kolonistil. Briterne havde på daværende tidspunkt en koloni i Penang (Malaysia) mod syd. Det kan anbefales at gå en tur rundt i den gamle bydel for at beundre de flotte huse. De er ofte indrettet med en butik i stueetagen, hvor ejerne så selv bor bagtil og på etagerne oven over. Karakteristisk for arkitekturen er, at husene ofte er meget smalle, men til gengæld kan være ganske lange bagtil. På Thalang Road er et af de karakteristiske huse indrettet til et bymuseum, Tai Hua Museum, med en udstilling af gamle fotos, der fortæller historien om Phuket.

Udover de flotte huse er det også værd at lægge vejen forbi de buddhistiske templer og kinesiske helligdomme, der ligger rundt om i centrum. Det er endnu et eksempel på, at kineserne har haft stor kulturel indflydelse i byen. 

Et besøg i Phuket by er naturligvis en oplagt mulighed for at shoppe, gå på restaurant eller udforske nattelivet. Her er alt fra markeder og små boutiques til moderne indkøbscentre, hvor der næsten altid er gode muligheder for at gøre et godt køb. Ligeledes spænder udvalget af spisesteder vidt fra små, lidt interimistiske gadekøkkener til elegante restauranter. 

Nationalparker

Det er ikke til at komme uden om, at naturen på Phuket i årenes løb er blevet trængt i takt at minedrift, landbrug, den stigende turisme og udbygningen infrastrukturen har lagt beslag på jorden. Myndighederne har dog sørget for at udpege nationalparker rundt om på øen, som skal friholdes for bebyggelse og udnyttelse. En udflugt til en nationalpark er en oplagt chance for at tage en pause fra strandlivet. Her kan du desuden få et godt indtryk af, hvordan Phuket så ud i tidernes morgen.

I den største af øens to nationalparker, Khao Phra Thaeo Nationalparken, kan du blandt andet tage på en (lidt udfordrende) vandretur gennem den frodige jungle frem til Bang Pae, Phukets største vandfald, som indbyder til en velfortjent dukkert. Det kan anbefales at benytte muligheden for at hyre en af parkens guider, som vil åbne dine øjne for parkens rige dyre- og planteliv. Parken huser også et rehabiliteringscenter for gibboner.

Sirinat Nationalpark ligger helt ud til øens nordvestlige kyst og strækker sig ud i havet. Parken er da også primært etableret for at beskytte dyrelivet på revene ud fra kysten og de strande, hvor havskildpadder kommer op for at lægge deres æg. For besøgende er hovedattraktionen de flotte hvide sandstrande, Hat Nai Thon, Hat Nai Yang, Hat Mai Khao og Hat Sai Kaeo, der indbyder til romantiske spadsereture og afslapning. Her er som regel ikke nær så mange mennesker, som ved de populære badestrande længere sydpå.

Udover nationalparkerne på selve Phuket har du også nogle af Thailands andre kendte parker inden for din rækkevidde. På fastlandet ligger for eksempel Khao Sok Nationalpark, der er en af landets ældste. Her et par timers køretur mod nord fra Phuket kan du opleve noget af det ældste jungle i Thailand, som er hjem for blandt andet elefanter, tigre, bjørne og gibboner.

Sidst, men ikke mindst, er Similan Islands Nationalpark, som består af elleve småøer omkring 85 km nordvest for Phuket, et anbefalelsesværdigt udflugtsmål for dig, der elsker at udforske livet i havet. Øerne er således omgivet af et krystalklart hav, der byder på nogle af de bedste snorkle- og dykkeroplevelser i Thailand. Øernes flotte strande er naturligvis også en attraktion i sig selv. Der er adskillige firmaer i de populære feriebyer på Phukets vestkyst, som tilbyder ture til Similan Islands Nationalpark.

Småøerne

Similan Islands er ikke de eneste øer nær Phuket, som det er værd at afsætte en dag til at besøge. Der ligger således mere end 30 småøer inden for rækkevidde, hvoraf flere er ubeboet. Mange af disse kan du sejle til på omkring en time i longtail-båd og derefter nyde en dag på fine sandstrande eller med at snorkle i det klare vand ved farverige koralrev. 

Det tager for eksempel ikke lang tid at sejle de få kilometer ud til Coral Island, også kendt som Koh Hae. Selvom den efterhånden er et ret populært udflugtsmål og ikke helt så fredfyldt, som den var, er den stadig en dagsudflugt værd. Strandene er dejlige og øen lever op til sit navn, så det kan betale sig at medbringe sit snorkeludstyr.

Udsigtspunkterne

Det bakkede landskab på Phuket giver en ekstra bonus: fantastiske udsigtspunkter. Der er for mange til, at de alle kan nævnes her, men blandt de mest kendte er Promthep Cape (Laem Jao) på det sydligste af øen. Her fra den klippefyldte bakke har du en storslået udsigt over Rawai Beach og de grønne bakker. Udsigtspunktet er især et populært udflugtspunkt om aftenen, hvor mange samles her for at se en storslået solnedgang.

Et andet populært udsigtpunkt er Karon Viewpoint (tidligere kendt som Kata Viewpoint), der byder på et flot vue over tre af vestkystens strande Kata Noi, Kata Yai, og Karon. Dette er nok en af de mest fotograferede udsigter på hele Phuket.

Information og fakta

Jeg har her samlet lidt nyttige fakta og informationer om Phuket, såsom øens befolkning, historie og vejr, der kan tjene som inspiration til din ferie. Informationen er udelukkende ment som inspiration og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Phuket er en ø omkring 860 km from Bangkok, der ligger som en forlængelse af den thailandske vestkyst ud mod Andamanhavet - en del af Det Indiske Ocean. Geologer mener da også, at øen oprindeligt har været en halvø, som med tiden mistede sin forbindelse til fastlandet. Phuket er kun lidt mindre end Bornholm. Det gør den til Thailands største ø, som sammen med de mange nærliggende småøer besøges af millioner af turister hvert år. Phuket fik sin første broforbindelse over Chong Pak Phra strædet til det thailandske fastland i 1967 og få år senere de første internationale flyforbindelser. Forbedringerne i øens infrastruktur var tiltænkt forretningslivet, men viste sig også at være det første skridt i at lokke ferierejsende til øens uberørte strande. I slutningen af 1970'erne fandt de første rygsæksrejsende således vej til Phuket, hvor de dog måtte nøjes med at campere direkte på stranden eller leje en fiskers hytte.

Landskabet på Phuket er meget bakket, omend kun nogle få af de skovdækkede toppe når op over 500 meters højde. Det primære bakkedrag løber ned langs vestkysten, men selv den mere lavliggende østlige del af øen har bakkede områder. Lavlandet er præget af rismarker, kokoslunde og gummiplantager. Du kan desuden opleve en sidste, større rest af den oprindelige regnskov i Khao Phra Thaeo nationalparken. De kendte badebyer ligger på øens vestkyst, som har næsten alle de bedste strande. På østkysten er der mest klipper og mangrove, men dog også nogle enkelte små sandstrande. Til gengæld er udsigten herfra til de små klippeøer nær kysten storslået.

Phuket er den eneste af Thailands øer, som er stor nok til også at udgøre sin egen provins, der dog er landets næstmindste. Ligesom turismen har Phukets befolkning gennemgået en kraftig vækst på forholdsvis kort tid. Øens oprindelige befolkning, de såkaldte Chao Le, “havsigøjnere”, udgør nu til dags således blot en brøkdel af befolkningen, der ifølge den seneste folketælling (2015) er på omkring 386.000 personer. Dette inkluderer dog kun personer, der er registreret som fastboende på Phuket. Derudover er der formentligt mindst 100.000, som bor her på semipermanent basis, hvilket blandt andet inkluderer mange burmesere. I turisthøjsæsonen stiger øens befolkning naturligvis markant med både udlandske turister, men også på grund af tilrejsende thailændere fra andre provinser, der kommer for at arbejde.

Befolkningen på Phuket afspejler, at øen i mange århundreder har modtaget handlende og migranter fra andre dele af Asien. Der er således udover burmeserne mange efterkommere af de kinesere, der i tiden løb er kommet hertil for at arbejde med udvinding af tin, der helt fra 1500-tallet indtil turismen for alvor fik luft under vingerne i 1980'erne, var øens primære industri.

Klima og vejr

I korte træk kan klimaet på Phuket beskrives som varmt og fugtigt med temperaturer mellem 25 og 34 grader. Der er dog variationer i vejret hen over året, som dikteres af monsunerne. Fra maj til oktober (regntiden) bringer sommermonsunen således varm og fugtig luft fra sydvest ned over Phuket, hvilket giver en del regn - typisk sidst på dagen. Man skal i denne periode også være opmærksom på, at stærke vinde og høj bølger ofte gør badning for farligt. Fra november køler det asiatiske kontinent ned og vindretningen skifter til nordøst og de køligere, tørrere luftmasser giver Phuket godt vejr. Selvom de lokale betegner dette skifte omkring november til februar som den "kolde sæson", er det stadig varmt set med danske øjne. Dette er da også den traditionelle turisthøjsæson på øen, hvor du kan nyde godt af et mere klart vejr, lav nedbør og lavere luftfugtighed. Fra marts til starten af maj er vejret som regel ligeledes flot og klart, men temperaturen stiger, så du skal helst holde af varme for at nyde ferien på dette tidspunkt. 

Historie

Det er ikke noget nyt, at Phuket tiltrækker besøgende fra hele verden. Men hvor det i dag er de mange skønne strande og det solrige klima, som lokker, var det placeringen på en af de vigtigste handelsruter mellem Indien og Kina, der i det 15. og 16. århundrede fik handelsfolk fra Indien, Arabien, Kina og Portugal til at lægge vejen forbi øen for at få friske forsyninger. På den tid var øen kendt som Jung Ceylon, da det først er for relativt nyligt, at øen har fået navnet Phuket.

Fra omkring det 17. århundrede blev udvindingen af tin på øen desuden stor nok til at tiltrække hollændere, englændere og franskmænd, der konkurrerede om at aftage produktionen af det værdifulde metal, der blandt andet bruges til fremstillingen af bronze og andre legeringer. Mens øens nordlige og centrale områder var underlagt thailandsk styre, blev de sydlige og vestlige dele således varetaget af tinindustrien, som var på udlandske hænder. Klodser af ren tin var et godt stykke op i 1900-tallet faktisk gangbar valuta på Phuket. Den sidste aktive tinmine lukkede først i 1992. Ligesom andre former for mineindustri var udvindingen af tin ofte til skade for miljøet og blev da også flere gange mødt med protester fra lokalbefolkningen. Sporene efter de gamle miner kan stadig ses i landskabet på Phuket, men flere steder har man for eksempel udnyttet udgravningerne til at skabe golfbaner, der hører til blandt de mest udfordrende i verden.

Mens tinindustrien primært gjorde en lille elite meget velhavende, gav gummiplantagerne, der blev etableret fra starten af 1900-tallet, et bredere afkast, som kom flere almindelige familier til gode. Den indbringende høst af saften fra gummitræet betød da også, at omkring en tredjedel af øen endte med at være dækket af gummiplantager. Trods turismens indtog og vigtige betydning for de lokales økonomi kan du stadig se gummiplantager mange steder i lavlandet på Phuket. Typisk plantes gummitræerne sammen med ananas for at familien har en indkomst de første år, før træerne er store nok til at producere den saft, som naturgummiet udvindes fra.

Udover de handelsfolk og arbejdere, som gennem tiden er kommet til Phuket på grund af værdifulde råstoffer i form af tin og gummi, var Phuket ellers ret ukendt uden for landets grænser indtil de første rygsæksrejsende fandt vej hertil i slutningen af 1970'erne. Efterhånden som rygtet om den smukke ø med de fantastiske strande bredte sig, fulgte initiativrige entreprenører i kølvandet, som sætte skub i udviklingen af den nødvendige infrastruktur til at tage imod flere besøgende. De efterfølgende årtier forvandledes Phuket til et af Thailands mest kendte rejsemål og indtægterne fra turismen gjorde på kort tid provinsen til en af de rigeste i Thailand.

Transport

Phuket International Airport (lufthavnskode: HKT), som ligger på det nordvestlige hjørne af øen, har talrige direkte forbindelser hver dag til Bangkok og andre byer i regionen som Singapore og Kuala Lumpur. Har du ikke allerede fået arrangeret den videre transport fra lufthavnen til dit hotel på Phuket, er der muligheder for at praje taxier eller eventuelt tage en af de mini-busser, som når de har samlet nok passagerer op, kører direkte til de populære badebyer.

Vil du udforske andre dele af øen end lige området omkring dit hotel, er taxier og de såkaldte tuk-tuks, en form for mini-vans, de mest oplagte muligheder for at komme omkring. Du bør aftale destination og pris, før du stiger ombord! Der kører også lokalbusser (Song Taews), som primært forbinder Phuket by med kystbyerne. Men ulempen ved disse er, at der ikke er direkte ruter mellem badebyerne. Det kan derfor tage uforholdsmæssig lang tid at rejse på tværs, da man skal skifte i Phuket by.

Selvom det selvfølgelig også er en mulighed at leje en motorcykel eller bil for selv at køre rundt på Phuket, bør man tænke sig om en ekstra gang. Ulykkesstatistikken for Phuket er således frygtindgydende, og der er hvert år turister, som kommer galt afsted. Det er således ikke blot udfordringen med at køre i den "forkerte side" af vejen, du skal tage højde for, men også en trafikkultur, der til tider får selv de mest iltre sydeuropæiske billister til at ligne dydsmønstre. Hovedparten af ulykkerne involverer motorcykler.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Hvad siger gæsterne i Phuket?

7,5
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 13 anmeldelser