Rejser til Kamala

I forhold til mange af de andre rejsemål på Phuket er Kamala et af de mere fredelige og et af de steder, som trods en stigende popularitet har formået at bevare et autentisk landsbyliv. Det gør Kamala og ikke mindst den tilhørende brede, lavvandede strand perfekt for dig, som længes efter en ferie i en afslappet atmosfære eller eventuelt rejser med børn, som har behov for trygge rammer. Der er desuden ikke langt til Patong, hvis du i løbet af ferien skulle få lyst til at shoppe i andet end Kamalas souvenirbutikker eller udforske et større udvalg af aktiviteter og forlystelser. 

Velkommen til Thailand med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Kamala på Phuket hvor du bor på nøje udvalgte hoteller på din rejse. Vi tilbyder afrejse fra alle lufthavne f.eks. Billund, Aalborg, København og Hamborg, og valgfri rejselængde. Vil du opleve Thailand på en rundrejse og besøge på flere rejsemål, så er du altid velkommen til at få et skræddersyet tilbud på en rejse sammensat helt efter dine ønsker og behov.

Helt ned i tempo

Kamala, som ligger på Phukets vestlige kyst, er i praksis delt mellem den oprindelige, søvnige landsby og selve feriebyen, der ligger nede langs stranden. Her er mere liv, men til trods for at Kamala ikke længere er helt uberørt af turisme, er  den knap to km lange strand sjældent særlig fyldt, som andre mere kendte strande på den populære ferieø kan være. I stedet kan du og familien nyde dagene her med blot at dase ved vandkanten afbrudt af ture til en af de nærliggende restauranter. 

Det er nemt at holde børnene underholdt ved stranden med for eksempel snorkling - især ved den nordlige del af stranden venter mange gode oplevelser under vandet. Hvis der alligevel på et tidspunkt opstår behov for lidt variation, er det oplagt at besøge den nærliggende forlystelsespark Phuket Fantasea. Den er ikke overraskende meget populær blandt børnefamilier, som her kan få mange timer til at gå med at udforske de flotte udsmykninger, boder og det underholdende show,  der fortæller historien om det gamle Thailand.

Familievenlig sandstrand

Den næsten 2 km lange Kamala Beach, som mestendels består af fint sand, er populær blandt besøgende i alle aldre. Her er tilstrækkelig lavvandet til at børnene kan bade og samtidig stor nok til, at rejsende uden børn kan finde et fredeligt område. Generelt er der mest ro i den nordlige ende, mens der er mere turistet i den sydlige ende ved selve Kamala by. Har du snorkeludstyr med, er der fra november til april (højsæsonen uden høje bølger) gode chancer for at finde noget at se på omkring klipperne i nordenden. I lavsæsonen er der også i denne ende, at der er gode bølger til at surfe. Der findes også gode dykkerområder tæt ved. Vil du dykke, er der lokale firmaer, der kan arrangere det.

Vær opmærksom på at det fine sand kan blive meget varmt i solen. Det kan derfor anbefales at medbringe sandaler eller badesko, hvis du har tænkt dig at tage en spadsertur i sandet.

Rejser du unden børn, kan du holde en rigtig livsnyderferie i Kamala med både afslapning og aktiviteter. Udover strandlivet byder området for eksempel på golf, jugletrekking og spabehandlinger.

Aktiviteter og udflugter

Bortset fra den skønne strand og de vandsportsmuligheder, der er findes her, er udvalget af aktivitetsmuligheder og forlystelser i Kamala ikke så stort. Ser man bort fra den populære temapark Phuket Fantasea, er attraktionen ved Kamala da også netop chancen for at holde ferie i rolige og smukke omgivelser samtidig med, at man har Phukets store udvalg af shopping, forlystelser og aktiviteter inden for kort rækkevidde.

Vil du ikke bare slænge dig på stranden hele ferien, er Phuket således ikke større end at du kan nå de fleste af øens seværdigheder på udflugter fra Kamala. Det kan for eksempel være du får lyst til at tage en runde på en af de otte golfbaner, sejle en tur iblandt småøerne i Thailanbugten (Siambugten) eller prøve nogle af øens mange andre dejlige badestrande. 

Shopping og natteliv

Sammenlignet med Patong, der ligger mindre end 20 minutters kørsel mod syd, er nattelivet og shoppingmulighederne i Kamala meget begrænset. Men der er dog et fornuftigt udvalg af småbutikker, skræddere, spisesteder og barer langs stranden, hvor der med få undtagelser hersker en tilbagelænet, familievenlig stemning. Der er spisesteder med alt fra traditionelle thairetter til mad med mere internationalt tilsnit. Et af de nyeste tilbud, som nok især henvender sig til det voksne publikum, er Café del Mar Phuket i den nordlige ende af stranden. Den elegante strandcafé har ganske vist et prisniveau, der ligger over gennemsnittet i Kamala, men beliggenheden og udvalget af spændende cocktails har alligevel på kort tid gjort den populær.

Ønsker du mere variation, er det nemt at tage en tur til Patong med taxi eller tuk-tuk. Her er ikke blot større udvalg af spisesteder, men også et mere livligt natteliv og flere butikker. Vil du opleve noget lidt mere autentisk, kan det anbefales at tage på udflugt til et af markederne. Du kan forhøre dig på dit hotel om mulighederne i området, men både i selve Kamala og Patong afholdes der hver uge markeder med masser af spændende frugter, delikatesser og håndværk.

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Andre links

Hoteller i Kamala

Populære hoteller i Kamala

Thailand, Phuket, Kamala
9,0
Fabelagtigt
2163 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Nærmeste strand: ca. 1 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Phuket, Kamala
8,6
Meget godt
3466 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Phuket, Kamala
9,4
Fabelagtigt
1058 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 32 km
  • Nærmeste strand: ca. 4.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)