Rejser til Kata

Selvom Phukets mest kendte og livlige feriebyer Patong og Phuket by ligger inden for kort rækkevidde, er stemningen i Kata en helt anden. Her er ganske vist ikke samme enorme  udvalg af shoppingmuligheder og forlystelser, men til gengæld er Kata mere familievenlig og ikke mindst har badebyen det, som de fleste på udkig efter en afslappende ferie i Thailand drømmer om: dejlige sandstrande ved det klare, lune hav. Her kan du og familien nemt få det meste af ferien til at gå med blot at solbade og snorkle i det lave vand. Har du lyst til lidt mere liv og leben eller natteliv, tager det desuden ikke meget mere end et kvarters tid at køre ind til en af de mere livlige nabobyer. Kan du løsrive dig fra den skønne strand, er de frodige bakker omkring Kata også kendt for at byde på nogle af øens bedste udsigter.

At Kata trods sin popularitet er et af de mere fredelige rejsemål på Phuket betyder dog ikke, at du ikke finder adskillige butikker og talrige spisesteder i selve Kata. Badebyen, der også er kendt som Kata Beach, har således alt fra små souvenirboder til mærkevarebutikker og spisesteder, der spænder over alt fra billig streetfood til fine restauranter. Som det generelt gælder i Thailand er priserne lave, så du har alletiders chance for at prioritere de kulinariske oplevelser uden at bekymre dig synderligt om regningen.

Udvalget af hoteller i Kata er tilsvarende bredt, både hvad gælder prisklasserog beliggenhed i forhold til stranden. Uanset om du planlægger blot at dase på stranden eller har planer om en aktiv ferie med udflugter rundt på Phuket, kan du derfor finde et passende hotel.

Hoteller i Kata

Populære hoteller i Kata

Thailand, Phuket, Kata
9,0
Fabelagtigt
1964 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 600 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Phuket, Kata
8,7
Meget godt
554 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 45 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.4 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
Thailand, Phuket, Kata
9,0
Fabelagtigt
891 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 47 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og fakta

Omkring 20 km fra den berømte ferieby Phuket by finder du den smukke kystby Kata, der egner sig perfekt til en afslappende sol- og strandferie eller en ferie med fokus på vandsports-faciliteter. 

Byen har endnu bevaret en landsbyfølelse og byder på en mere familieorienteret atmosfære end visse andre kystbyer i samme område. Hovedattraktionen i byen er den 1 kilometer lange strand, der byder på et mere fredeligt og roligt strandliv end i for eksempel strand-destinationen Patong.

Faciliteter

I Kata centrum finder du mange butikker, der sælger alt lige fra lokalt producerede souvenirs til skræddersyede varer, musikprodukter og massage. Restauranterne i Kata har generelt et for vesteuropæere billigt menukort og maden er som regel god. Hvis du er på udkig efter en drink, når solen er gået ned, kan du besøge nogle af byens barer, der ligger spredt langs vejen mod Kata strand.

Strand

Kata er et godt sted at bade for børnefamilier og badegæster uden den store svømme-erfaring, eftersom stranden er udstyret med  flag, der viser dig, om det ikke er sikkert at svømme eller ej. Der er en række koralrev på den højre side af stranden, der strækker si hele vejen ud til øen Ko Pu. Hvis du er heldig, kan du sidde på stranden og se de lokale fiskere på klipperne, der prøver at fange deres aftensmad.

En kilometer syd for Kata Yai ligger feriestedet Kata Noi, som har færre hoteller og færre faciliteter, men til gengæld har en fremragende strand. Her der gode muligheder for at fiske og dykke, da der holder mange fisk til mellem klipperne og korallerne langs kysten, der strækker sig sydpå.

Oplevelser og seværdigheder

Den helt store attraktion i Kata er byens kystlinje og strand, der tiltrækker feriegæster fra hele verden, der nyder stedets naturskønhed, ro og behagelige klima på en sol- og strandferie.

Marked

Men byen byder også på en række andre attraktioner, såsom det lokale marked, der afholdes ved torsdag og som byder på en farverig blanding af lokale produkter. Det er blandt andet her de lokale køber deres fisk og krydderier - og det er i det hele taget en fantastisk måde at opleve den lokale kultur på.

Sauna i jungel

En anden attraktion i området er en meget speciel lokal sauna, som befinder sig i junglen, ca. 10 minutters gang fra den sydlige ende af Kata (langs vejen der fører dig til Chalong Bugt). Saunaen har en gammel kobbervandskedel og en pool, som tilsættes træbark for at få dampen til at lugte som mentol. Der er også en cafe på stedet.

Vandsport

For de vandsports-interesserede er stedet et mindre paradis med et stort og lavvandet område til snorkling og dykning på den nordlige side af bugten. Du kan finde mere information om mulighederne, samt udstyr til henholdsvis dykning og snorkling, i de dykkecentre, som befinder sig i Kata-området.

Der er også mulighed for at surfe i området i regnsæsonen, der går fra april til september, og som normalt byder på de bedste vand- og vindforhold for surfing. Du kan blandt andet leje surfbræt fra Phuket Surf i den sydlige ende af stranden. 

Mad og drikke

Der findes mange gode restuaranter og barer i Kata. Balndt de barer, der kan anbefales er Ska bar og 75 bar. Blandt byens restauranter kan The Red Chair Cafe anbefales, hvis du er på udkig efter billig thai-mad med god service, mens La Gondola er for dem, der trænger til lidt italiensk mad som afveksling til den megen thai-mad.

Transport

Fra lufthavnen kan du tage en minibus til Kata strand for cirka 180 baht, mens du fra selve Phuket by kan  tage en lille, åben bus (større end en songthaew) til Kata for 30-40 baht. Busserne kører fra den kommunale busterminal og fra gaden Ranong. 

Bemærk, at disse busser først passerer Kata strand for at nå sit første stop i nærliggende Karon, hvorefter de vender tilbage til  Kata og sætter passagerer af tæt på stranden, hvor mange af byens hoteller er placeret.


 

Rejser til Thailand

Læs mere om Thailand og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Thailand her

Andre links