Rejser til Tjekkiet

Når man i dag rejser til Tjekkiet, er det nemt at glemme, at dette smukke land for årtier siden var gemt væk bag jerntæppet, som adskilte vestens frie demokratier fra de kommunistiske stater under det sovjetiske diktatur. På den tid var Tjekkiet lukket land for de fleste vesterlændige, men her mere end 30 år efter Berlinmurens fald har Tjekkiet indtaget en ny rolle som et af Europas mest attraktive og interessante rejsemål.

Med en perlerække af maleriske, historierige byer og utallige romantiske slotte samt ikke mindst en storslået natur, er Tjekkiet således et af de rejsemål i Europa, som enhver bør besøge mindst én gang i livet. Til trods for sin forholdsvis beskedne størrelse, kan Tjekkiet blandt andet bryste sig af hele 12 af UNESCO's verdensarvssteder. Det inkluderer charmerende Prag, der med rette kan beskrives som en af Europas mest fascinerende hovedstæder.

Det er da også netop Prag, som de fleste af Tjekkiets besøgende først stifter bekendtskab med. Men selvom du i Prag finder et væld af kulturelle, arkitektoniske og historiske seværdigheder, venter der dig også mange store oplevelser uden for landets hovedstad. Eventyrlige slotte, imponerende monumenter, idylliske middelalderbyer og nogle af Europas smukkeste naturområder er således blot nogle af de seværdigheder, du kan glæde dig til at udforske på en rejse til Tjekkiet.

Rejsemål Tjekkiet

 • Prag
  20 hoteller
  Prag har siden jerntæppet fald udviklet sig til en dynamisk storby, hvor nyt og gammelt går hånd i hånd. Her venter dig charmerende, brostensbelagte gader og flotte middelalderbygninger, men også spændende shopping og et rigt kulturliv.

Populært Tjekkiet

Tjekkiet, Prag
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Tjekkiet, Prag
 • Nærmeste lufthavn: 15 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
 • Restaurant
Tjekkiet, Prag
 • Nærmeste lufthavn: 14 km
 • Afstand til centrum: ca. 2 km
 • Internetadgang/Wi-Fi

Seværdigheder og oplevelser

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Tjekkiet. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i Tjekkiet, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler dette og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Prags borg

Det er ikke uden grund, at Prag er den mest populære destination i Tjekkiet. En storbyferie i den smukke hovedstad kan nemt gå med blot at gå fra den ene seværdigheder til den anden. En af de mest iøjefaldende er Prags borg, som takket være dens placering på en høj kan ses fra de fleste steder i byen. Slotsområdet er større end man umiddelbart tror. Afsæt derfor god tid til dit besøg, så du udover Sankt Vitus Katedralen og Sankt Georges kirken også kan se de smukke haver.

Karlsbroen

Af hovedstadens talrige broer er Karlsbroen fra det 13. århundrede uden tvivl den mest stemningsfulde. Med mindre du står meget tidligt op eller er sent ude, får du den nu til dags ganske vist ikke helt for dig selv. Det er ikke desto mindre en unik oplevelse at gå over den 520 meter lange bro, der om dagen er fuld af liv med gademusikanter og souvenirsælgere, mens den om aftenen er ideel til en romantisk slentretur.

Kutná Hora

Prag er langt fra den eneste by, som det er værd at opleve i Tjekkiet, langtfra. Omkring 80 km øst for hovedstaden ligger for eksempel sølvbyen Kutná Hora, som i sin tid var en stærk konkurrent til Prag. I dag er den en af de mest besøgte byer i landet takket være den fantastiske arkitektur, som afspejler den rigdom de omkringliggende sølvminer tilførte i sin tid tilførte byen. Her bør du blandt andet besøge den spektakulære katedral og det makabre knoglekapel, hvis du ikke er sart.

Vandreferie

Der er et fremragende netværk af afmærkede vandrestier i Tjekkiet med nogle for alle. Næsten uanset hvilket område du rejser til, kan du derfor købe et vandrekort hos den lokale boghandel og gå på eventyr. I Krkonoše Nationalpark og i Jizera-bjergene tæt på den Polske grænse venter for eksempel enestående, uspoleret natur, som du om sommeren kan udforske til fods og om vinteren på ski.