Rejser til Prag

Fløjlsrevolutionen i de sidste måneder af 1989 førte til Tjekkoslovakiets kommunistiske regerings fald og indvarslede samtidig en ny æra for tjekkerne. Allerede ved Pragforåret i 1968 havde befolkningen vist deres trang efter frihed, og efter jerntæppets fald har de ikke set sig tilbage. Tværtimod har landet både politisk og økonomisk med hastige skridt halet ind på Vesteuropa.

Prag er et godt billede på den imponerende udvikling hele landet har gennemgået de sidste tre årtier. Allerede kort tid efter at grænserne var blevet åbnet, begyndte folk fra hele Europa at rejse til Prag og tilføre byen nyt liv. I 1992 blev Prags gamle centrum optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Året efter blev Tjekkoslovakiet opdelt og Prag udnævnt til hovedstad for Tjekkiet. I dag er den smukke by landets ubetinget mest populære rejsemål og modtager omkring 8 millioner besøgende årligt, hvoraf hovedparten er internationale.

Kunst, kultur og solid mad

Det er ikke kun det fornuftige prisniveau, som gør en storbyferie i Prag så attraktiv. Stemningen i byens smalle, brostensbelagte gader og blandt de gamle bygninger, kan således sagtens måle sig med den, du finder i Paris eller London. En af de største oplevelser er da også blot at gå en tur rundt i den gamle bydel i Prag og suge de mange indtryk til sig. Ganske vist vil du ikke være den eneste turist, som slentrer en tur hen over Vltava-floden ad Karlsbroen, men det er alligevel umuligt ikke at mærke historiens vingesus. Især hvis du fortsætter helt over til Malá Strana og op til borgområdet, passerer du den ene historiske seværdigheder efter den anden.

Du får nemt dagene i Prag til at gå med blot at udforske byens flotte middelalderbygninger, kirker og imponerende renæssancepaladser. Udover de mange historiske seværdigheder giver en rejse til Prag dig også en chance for at opleve et spændende kulturliv. Selvom Prag er en storby, er der for eksempel overraskende mange gallerier og museer. Her kan du se mesterværker af både tjekkiske og internationale kunstnere som Pablo Picasso, Joan Miró og Vincent van Gogh. Det er ikke kun kunstelskere, som forkæles på en rejse til Prag. Byen har også en lang og stolt tradition for klassisk musik, som ikke kun videreføres af gademusikanterne. Der afholdes for eksempel jævnligt kirkekoncerter, omend den fineste akustik findes i Rudolfinum, hvor Det Tjekkiske Filharmoniorkester spiller. Prags musikliv er dog meget mangfoldigt og inkluderer også mere moderne genre. Du kan gå på jazzklubber eller danse natten væk til elektronisk musik.

Den offentlige transport er god i Prag, men medmindre du har svært ved at færdes på de ujævne brosten, er det nemmeste at udforske bymidten til fods. Det er desuden godt at få oparbejdet en god appetit, da det traditionelle køkken i Tjekkiet er kendt for at være velsmagende, men også præget af solide, lidt tunge retter. Typisk spiser de lokale dagens største, varme måltid til frokost. Har du blot lyst til en hurtig forfriskning på dette tidspukt af dagen, kan du eventuelt prøve en af byens berømte hotdogs (párek v rohlíku), som både er mættende, billige og nemme at gå med. En rejse til Prag er naturligvis også en oplagt mulighed for at stifte bekendtskab med de tjekkiske øl, men de er et helt kapitel for sig.

Rejser til Tjekkiet

Læs mere om Tjekkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tjekkiet her

Hoteller i Prag

Populært i Prag

Tjekkiet, Prag
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Afstand til centrum: ca. 100 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tjekkiet, Prag
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant