Rejser til Antalya

Antalya, der ligger i en bugt på Tyrkiets sydkyst, er et utrolig populært feriemål for tusindvis af turister hvert år og er med tiden blevet ét af Tyrkiets største feriesteder i Middelhavsområdet. Byen er elsket af mange for sin charmerende marina, sine mange gode restauranter, sine fremragende shopping-muligheder, sit kosmopolitiske natteliv og sine mange historiske attraktioner. 

Antalya tilbyder et fantastisk klima hele året rundt, hvilket har givet den - og området omkring den - tilnavnet "Den Tyrkiske Riviera". Strandene ved Antalya er berømte for deres fine, hvide sand og turkis vand. Ved byens kystlinje kan du både finde rolige, afsondrede bugter, bølgende hav og gamle havne. Antalya er også hjemsted for mange gamle ruiner og huser en af Tyrkiets største og bedste samlinger af forhistoriske artefakter i det arkæologiske museum.

Ud over sine arkæologiske underværker byder Antalya-området også på et væld af udendørs aktiviteter og er vært for en lang række sportsbegivenheder hele året rundt, herunder internationale konkurrencer i beachvolleyball, triathlon og kanosejlads

Alanya har også et livligt natteliv på byens mange strandbarer, cafeer og diskoteker. Et af de mest populære steder at indtage en drink er Club Arma, beliggende i en klippe med udsigt over marinaen. Du finder i det hele taget et fantastisk udvalg af barer og restauranter ved byens strande, f.eks. i de udendørs klubber Lighthouse, Apollo og Oxyd.

Hvis du er afsted med familien eller blot foretrækker mere rolige og mere afslappende aftener, kan du nyde en spadseretur langs den charmerende havnefront, hvor du også kan indtage en lækker middag, eller gå på opdagelse i byens mindre og knap så støjende gader.

Med en temperatur, der ligger mellem 10 og 28 °C og solskin året rundt, er Antalya et oplagt rejsemål på alle tidspunkter af året.

Flyvetid fra Danmark er ca. 3,5 time.

 

Information og fakta

 

 • Badeferie: Besøg den fyrretræsomkransede Lara-stranden eller dyk fra Topcam-stranden
 • Kulturferie: Udforsk den gamle bydel Kaleiçi; en labyrint af smalle gader med ottomanske træhuse fra det 18. århundrede
 • Golfferie: Du kan finde golfbaner i verdensklasser i Belek, som er en voksende badeby med fokus på sportslige faciliteter
 • Sprog: Tyrkisk
 • Valuta: Tyrkisk Lira (TL).
 • Lokal tid: Antalya er en time foran dansk tid
 • Flyv til: Antalya International Airport ligger omkring 12 km øst for Antalyas centrum.
 • Flytid fra Danmark: 3-4 timer

Vejret

Vejret er en af hovedårsagerne til, at Antalya er et så populært feriemål. Med gennemsnitligt 300 dages sol hvert år og kun få dages regn er Antalya et fantastisk rejsemål hele året rundt.

Sommertiden er lang i Antalya, idet den varer fra april til november. Temperaturerne ligger på gennemsnitligt 16ºC i april, stiger til 28ºC i juli og august og falder til 21ºC i oktober og 16ºC i november.

I vintermånederne fra december til marts ligger de gennemsnitlige temperaturer fra 12 ºC til 13 ºC, hvilket gør det til et behageligt vejr, hvis du ønsker at komme væk fra den kolde danske vinter. December og januar er Antalyas mest regnfulde måneder, så tag en paraply med, hvis du rejser i disse måneder.

Lokal transport

 • Med minibus/bybus: Hop på en dolmus (minibus), som alle følger en forskellig rute, eller tag en af bybusserne.
 • Med sporvogn: To sporvognslinjer giver dig to helt helt forskellige, kontrasterende oplevelser: Den nye AntRay er den vigtigste moderne sporvognslinje, som byder på en strømlinet service og forbinder hovedbusstationen med andre dele af byen. I modsætning hertil er der den historiske Nostaljic Tramvay, som går til Hadrians Port, Antalya Museum og de vigtigste strande langs strandpromenaden.
 • Med taxi: Taxaer er let tilgængelige i Antalya. Sørg for, at taxa-meteret er tændt, eller forhandl om prisen for en længere tur ud af byen, som er den bedste mulighed for små grupper

Begivenheder

Udendørs opera: Årets højdepunkt er Junis Aspendos Internationale Opera og Ballet Festival med live-forestillinger i det restaurerede romerske amfiteater.

Film: I september viser den prestigefyldte Golden Orange Film Festival snesevis af uafhængige film fra hele verden.

Top tip: Hold dig ajour med religiøse festivaler i Tyrkiet - datoerne ændres i henhold til månens år. Ramadanen er en faste-måned, hvor de fleste muslimer afstår fra at spise og drikke i dagslys. Derefter kommer Eid al-Fitr, hvor mange tyrkere tager på besøg hos venner og familie.

Rejsemål - hvor skal du bo?

Belek
Dette ferieresort, beliggende ca. 35 kilometer fra Antalya by, består af landsbyerne Belek og Kadriye, der ligger smukt med pinjeskove og Taurusbjergene i baggrunden. Belek har både caféer og gavebutikker, og Kadriye har et udvalg af restauranter og basarer. Belek er et ideelt feriemål for golfspillere, og der tilbydes flere golf-kurser i nærheden.

Lara Beach
Dette blomstrende og på samme tid fredelige ferieresort, der ligger ca. 65 kilometer fra Antalya by, er velsignet med en gylden sandstrand, designerbutikker i indkøbscenteret Sultan Bazaar, og et væld af gode hoteller.

Seværdigheder

Antalya byder på en overflod af historiske seværdigheder. Besøg f.eks. det lille hellenistiske Antiphellos Theater, der har plads til 4000 tilskuere og som stadig den dag i dag er i god stand, selv om det blev beskadiget i et jordskælv. En anden stor historisk seværdighed er templet Athena.

Inden i selve Antalya by kan du gå på opdagelse i den velbevarede gamle bydel Kaleici, hvor de hyggelige, brostensbelagte gader hæver sig op over marinaen. Eller du tage en sporvogn langs strandpromenaden og gøre et holdt ved Antalya Museum, der huser græske og romerske relikvier.

Hvis du er naturinteresseret, kan det anbefales at tage en tur til Manavgat-vandfaldene, som kun er få meter højt, men ender i et tordnende hvidt fald. Om aftenen er vandfaldet belyst og der er fri adgang.

Tahtali Dagi-bjerget: Gå ikke glip af det smukke bjerg Tahtali Dagi, der er en del af Beydaglari Coastal National Park.  

Apollo-templet: Tag en tur til den antikke græske by Side på den tyrkiske Middelhavskyst og besøg det fantastiske Apollo-tempel.

Hadrians Port: Gå en tur gennem Hadrians port og føl dig hensat til romerske tider ved en af Antalyas mest imponerende arkæologiske seværdigheder.

Karaalioglu Park: Hvis du vil have lidt luft for byens travlhed, kan du gå en tur gennem de maleriske haver i Karaalioglu Park. Du kan nemt komme til parken ved at gå fra centrum af Antalya eller ved at tage sporvognen.

Yivli Minareten: Et besøg i den ikoniske Yivli Minaret er et must på en rejse til Antalya. Knejsende over byen er minareten, der oprindeligt blev bygget i det 13. århundrede, en af de mest fotograferede seværdigheder i byen.

Strande

Antalyas strande tilbyder meget mere end et sted at solbade eller at svømme. Her kan du opleve alle de aktiviteter, som gør Middelhavet så attraktivt, lige fra bådture over snorkling og kanosejlads til at se havskildpadderne lægge deres æg.

Du kommer ikke til at mangle plads på den 22 kilometer lange Antalya-strand, mens stranden i Side byder på masser af livlige strandbarer og restauranter.

Den prisvindende Lara-strand byder ikke bare på indbydende gyldent sand og en skøn strandpromenade til dem, der ønsker at blive fri for sand, men også på vandsports-aktiviteter, såsom parasailing og jetski.

Turban-stranden er ideel for svømning og snorkling, mens Burc-stranden egner sig til surfing, windsurfing og scuba diving m.m.

Historie

Antalya har et væld af historiske seværdigheder - det var trods alt et gammelt kongedømme for over 2.000 år siden. Du kan stadig se de romerske hjulspor foran Hadrians port, der blev bygget for at ære kejser Hadrian, og gå på opdagelse blandt bronzealderskatte og byzantinsk kirke-sølv i det fremragende Arkæologiske Museum.

Blandt de historiske eværdigheder, der kan opleves på dagture, er amfiteatret ved Perge og det smukt bevarede romerske amfiteater i Aspendos.

Maden

Kebab er en særdeles populær ret i Tyrkiet, og Antalya er ingen undtagelse. Kebaben nydes bedst med en eller to Efes-øl. Det kan også anbefales at gå på en udendørs restaurant for at nyde nogle af de mange traditionelle grillretter eller den såkaldte meze, som minder om spanske tapas.

Blandt områdets særlige specialiteter kan nævnes Tahinli Piyaz, som er en salat af tørrede bønner krydret med knust sesamfrø og Kulakli-suppen bestående af kikærter og kød i tern.

Den mest populære drik er raki, som normalt blandes med vand. På trods af de varme temperaturer i Antalya drikker de lokale te som en forfriskning i varmen, mens man normalt drikker tyrkisk kaffe efter middagen.

Shopping

Shoppingmulighederne i Antalya er mange og spænder fra designerbutikker over souvenirbutikker til traditionelle markeder.

De smalle brostensbelagte gader i det gamle kvarter, Kaleici, er et af de mest populære steder at shoppe. Her finder du masser af gode håndværks- og souvenirbutikker og juvelerer, alle med lange åbningstider.

Hvis du vil opleve en mere lokal og traditionel måde at købe ind på, bør du besøge nogle af de lokale markeder og basarer. Du vil her normalt modtage mange gode tilbud, men kunstener ikke at godtage det første tilbud, da det forventes, at man prutter om prisen! 

Familieferie

Der er mange gode tilbud til dem, der vil tage på en familieferie i Antalya. 

Et af dem befinder sig i centrum af byen, nemlig badelandet Antalya Aquapark, som har alle de vanlige vandrutschebaner, samt en poolbar og jacuzzi for de voksne.

Et andet stort vandland i området er Troy Aqua Park. Parken har alle de vandrutschebaner, som man har brug for, og som navnet antyder, er parkens tema taget fra oldtidens Troja, som f.eks. kommer til udtryk i den enorme trojanske hest af træ.

Den nærliggende feriested Kizilot er hjemsted for et tredje vandland, Water Planet. Her tilbydes både højhastigheds-rutschebaner, samt mere rolige rafting-forlystelser, der passer til alle.

Du kan også tage på et piratkrydstogt i Middelhavet med børnene, hvor din kaptajn fører dig til de bedste svømmmesteder i området, mens børnene deltager i tema-spil med de andre ombordværende.

Romantisk ferie for par

Antalya byder på ideelle forhold til en romantisk ferie. Du kan her nyde fantastiske strande, magiske ruiner, eller tilbringe en uforglemmelig nat med klassisk musik, ballet eller opera på Antalya Cultural Center sammen med din partner. 

Eller I kan tage til den lille by Mahmutlar mellem Taurus-bjergene og Middelhavet, der udgør et af de smukkeste steder på den tyrkiske riviera. Der er her en fem kilometer lang sandstrand, samt charmerende strandbarer, der byder på barbecue om aftenen. 

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Populært i Antalya

Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Antalya
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Antalya
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Afstand til centrum: ca. 17 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Antalya
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér