Afbudsrejser til Antalya

Kendt som Middelhavets perle, den tyrkiske riviera og, ifølge Tyrkiets grundlægger, "det smukkeste sted på jorden", har Antalya meget at leve op til. Og lever op til det gør det. Med smukt vejr, luksuriøse hoteller og betagende omgivelser er Antalya det perfekte sted for enten din sommerferie eller et sted for vintersol. Alt dette og mere er kun ca. tre timers flyvning fra Danmark.

Søg efter de billigste priser på afbudsrejser online - vi sammenligner priser fra alle flyselskaber og hoteller der har restpladser i Antalya og på andre rejsemål i Tyrkiet som de sælger ekstra billigt.

Hvad kan du opleve i ferie

Når du har gennemblødt strålerne på sandstranden Lara Beach og taget børnene til Antalya Aquapark, udforske århundreder af historie på det arkæologiske museum, med elaborately udskåret sarkofagi og statuer af guder fra den antikke by Perge. Gennemse Kaleiçis små butikker til souvenirs fra din Antalya-ferie - måske et håndfarvet vævet tæppe eller sølvsmykker. Du vil helt sikkert have det sjovt at prale med butiksholderne! For at slappe af, gå til det 15. århundrede hamam (tyrkisk bad) til en traditionel skrubbe, eller se tilbage på en bådtur rundt om regionens turkise farvande, forbi tordende vandfald og øer, der kigger langs kysten!

Uanset hvilken type ferie du leder efter, er du sikker på at finde den i Antalya. Mange af vores Antalya hoteller tilbyder deres gæster ekstraordinære spa-faciliteter, der giver den ultimative afslapning på din tur i Tyrkiet. Visse hoteller tilbyder også en 24-timers All Inclusive-mulighed, så du kan ”wine and dine” natten væk i stil. For de mere aktive blandt jer har resortet Belek et stort udvalg af golfbaner til tee-off på. Og for dem op for en udfordring er den berømte 'Lycian Way' en fremragende 320 km cykelrute, der forbinder Antalya til Fethiye.

Antalya regionen er hjemsted for en række travle eksklusive feriesteder og rejsemål, hvilket gør det til en ideel base for en luksuriøs tur i Tyrkiet. Blandt disse feriesteder er Belek, Lara Beach, Side og Alanya. Lara Beach er byens længste og mest populære strand. Langs her vil du opdage, at mange af hotellets hoteller har deres egen private sektion af gyldent, blødt sand. Konyaalti Beach er den nærmeste til byens centrum og er en favorit blandt både besøgende og lokalbefolkningen. Alt i alt har du over 400 mil af fantastiske strande at vælge imellem.

Oldtidshistorie og kultur

Der er mere til Antalya end blot at være en fremragende strand destination. Byen og det omkringliggende område er præget af utallige historiske steder og ruiner, der er vel værd at udforske. Oplev byens gamle fortid, når du vandrer de smalle gader i den gamle bydel, Kaleiçi, med sin traditionelle osmanniske arkitektur. Eller gå lidt længere væk og oplev det fantastiske, velbevarede romerske amfiteater på Aspendos.

Med århundreder af historie er Antalya fuld af kulturelle og historiske seværdigheder. Begyndende med Hadrians port, indgangen til Kaleiçi-distriktet, som består af velbevarede hellenistiske og romerske bymure. Når du går gennem buerne, glem ikke at kigge op i loftet for at se de bedst bevarede udskæringer. Den nærliggende by Kumkoy er et seværdigheder paradis, da det er hjemsted for forskellige interessante strukturer og parker. Sadberk Hanim Museum udstiller en privat samling af antikviteter og osmanniske arvestykker fra Sadberk Hanim, mens Ataturk Arboretum er et levende træmuseum inde i Beograd Skov med eksogene træer og ikke-indfødte træer. Der er også det byzantinske ødelagte Yoros slot at opdage.
Den gamle by Naula ligger i centrum af Mahmutlar, omgivet af højhuse. Naula er hjemsted for ruinerne af fire tidlige kristne kirker, som er unavngivet. Bymurene blev bygget af skifer, sten og mursten og har et vagttårn, der er to etager højt. Disse dage er den gamle by ikke indhegnet, så du får chancen for at kigge rundt.

Historiske seværdigheder

Områdets rige historie betyder, at man kan tilbringe fulde dage med at besøge alle de fascinerende steder og ruiner, fra byens gamle bydel til Apollo-templet i Side. Start med en tur gennem Antalyas historiske kvarter i Kaleiçi. Tag en tur gennem Kaleiçis gader, og du vil blive mødt af gamle osmanniske huse, der er omdannet til boutique hoteller og butikker. Ved bunden af hældningen finder du den klintbagte romerske havn, som nu er en marina for lystbåde og udflugtsbåde.
Nyd havnen i en af de mange tehaver, barer, restauranter og caféer, der omgiver den. Tæt ved finder du også den monumentale Hadrians port.

Strande til mange ugers badeferie

At besøge strandene bør være på toppen af din ”To do list” i Antalya. Med sandstrande, blåt vand og skovtækkede skråninger er Turquoise-kysten det smukkeste Tyrkiet. Den livlige Lara Beach Resort foret med 5-stjernede All Inclusive-hoteller, parasoller og liggestole. Dens blå flag-status gør den ideel til børn, mens vandsportscentret tilbyder vandski, kajak og vandcykler.Konyaalti Beach er også populær blandt lokalbefolkningen, så du ved, det er et besøg værd! Du skal bare hoppe på sporvognen mod vest, og så finder du dette stykke Middelhavsparadis ved sidste stop. Du finder bananbådture, en vandrutsjebane og masser af plads til at lægge dit håndklæde på. Den stenrige endnu smukke Memerli Beach er også et besøg værd, og ligger kun en kort gåtur fra den gamle by Antalya.

Sol og sommer

Antalya spiller vært for meget varme somre, med månederne juli og august som de varmeste. Juni og september er gode måneder at besøge også, når temperaturen er perfekt, og der er masser foregår på strandene og omkring barer. Men Antalya er ikke bare godt til sommerferie. Vintre i denne del af Tyrkiet forbliver milde, hvilket gør det til det perfekte sted at komme til en flugt fra det kolde og våde vejr hjem.

Spiller du golf?

Takket være sine fremragende kurser og året rundt solskin har Antalyas golfområder en international appel. Inden for 35 minutter af Antalya er byen Belek, hvor antallet af golfspillere, der besøger højkvalitets All Inclusive resorts nu tæt rivaler Portugals Algarve. Golf er nu Belek mest populære aktivitet og spiller en runde her vil være et højdepunkt for enhver Antalya ferie.

Shopping og gode indkøb

Der er masser af shopping i og omkring byen, hvilket gør et sted for et must på din liste over ting at lave i Antalya. For en lignende shopping oplevelse til det kan oplever hjemme, så besøg de moderne indkøbscentre. Det største indkøbscenter i Antalya, Terracity, har over 150 butikker, der sælger designer og lokale mærker. Der er også Migros MMM, en massiv schweizisk international indkøbscenter kæde, der er populær blandt lokalbefolkningen. For lokale shopping og mere traditionelle fund, gå til hoved bazaaren for tyrkiske slik, smykker, lædervarer og håndlavede håndværk.

Book din rejse til  Antalya online og få billigste pris!

En ferie i Antalya er ideel til alle, uanset hvad du har brug for, finder du det i Antalya og der er gode chanchaer for at finde en meget billig afbudsrejse hvis du kan rejse i sidste øjeblik - book din rejse til Antalya i dag med Escapeaway

Kort over Antalya

Populære hoteller i Antalya

Tyrkiet, Antalyakysten, Antalya
9,4
Fabelagtigt
164 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 400 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Antalyakysten, Antalya
9,4
Fabelagtigt
7019 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 14 km
  • Nærmeste strand: ca. 200 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Antalyakysten, Antalya
8,6
Meget godt
598 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 15 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)