Rejser til Antalyakysten

Mange af Tyrkiets mest populære destinationer ligger ved Antalyakysten. I Alanya kan du kombinere sol og badning med storbyoplevelser, og ture i den smukke, dramatiske natur der omgiver byen. Side ligger mellem Antalya og Alanya, og her kan du nyde kilometervis af brede sandstrande og udforske den unikke, gamle bydel.

Som destination er Antalyakysten bedst kendt for sit solrige vejr og smukke strande. Men når du ikke ligger på stranden eller bader i det varme Middelhav, er der meget andet at lave og opleve i denne del af Tyrkiet. Glæd dig til at forkæle dig selv i et ordentligt hammam, shoppe på farverige markeder, sejlture til idylliske badebugter samt mærke historiens vingesus på udflugter til imponerende romerske steder og osmanniske slotte.

Klimaet på Antalyakysten er fantastisk, og sommersæsonen er derfor lang. Her kan du nyde de fantastiske sandstrande fra maj til oktober med mange solskinsdage og meget lidt regn. Temperaturerne her ved kysten er normalt et par grader højere end i de andre regioner i Tyrkiet.

Historie

Antalyakysten er et historisk rigt område ved Middelhavet i Tyrkiet. Særligt berømt er Antalyas fascinerende historie.

 • Byen Antalya blev grundlagt omkring 150 f.Kr. af kong Attalus II af Pergamon, og udgravninger har afsløret arkæologiske spor, der tyder på en ældre oprindelse fra det 3. århundrede f.Kr.
 • Under Attalus II tjente byen som en vigtig flådebase for Pergamons flåde.
 • Antalya blev en del af den romerske republik i 133 f.Kr. efter at Attalus III testamenterede sit rige til Rom. Som en del af provinsen Pamphylia Secunda blomstrede byen under romersk styre.
 • I den byzantinske periode var Antalya en vigtig by og hovedstad i Cibyrrhaeots, den byzantinske region, der dækkede Anatoliens sydlige kyst. Byen var kendt for sin flådestation, handel og adgang til havnen.
 • I begyndelsen af det 13. århundrede erobrede seljukkerne Antalya, og byen blev senere hovedstad i fyrstedømmet Teke (kaldet en beylik). Osmannerne erobrede byen i 1432, bortset fra en periode med cypriotisk styre mellem 1361 og 1373.

Seværdigheder

Antalya byder på en rig historie og en række imponerende attraktioner såsom Hadrians Port, det betydningsfulde Antalya Museum, den smukke Yivliminare-moske og de majestætiske Düden-vandfald. Disse steder giver et spændende indblik i områdets historie og kultur.

 • Hadrians port er en triumfbue bygget til ære for den romerske kejser Hadrian, som besøgte byen i år 130. Dette er den eneste tilbageværende byport i den gamle mur, der omgiver byen og havnen. Porten er kendt for sin smukke arkitektur og er bygget af hvid marmor og granit.
 • Antalya Museum er et af Tyrkiets største og mest betydningsfulde museer med 13 udstillingshaller og et friluftsgalleri. Museet fokuserer på Middelhavets og Pamfyliens historie i Anatolien og rummer tusindvis af kunstværker.
 • Yivliminare-moskeen også kendt som Ulu-moskeen, er en historisk moske bygget af Seljuk-sultanen Alaaddin Keykubad I i 1230. Moskeen er dekoreret med mørkeblå fliser og er et vartegn i Antalya.
 • Düden-vandfaldene er en gruppe vandfald, der ligger 12 kilometer nordøst for Antalya. De lavere Düden-vandfald er særligt imponerende, da de falder 40 meter lige ud i Middelhavet og kan ses fra havet på organiserede bådture.

Mad og drikke

Her er en smagsprøve på den spændende gastronomi langs Antalyakysten, præget af både østlige og vestlige påvirkninger. Disse kulinariske oplevelser vil helt sikkert tilfredsstille dine smagsløg på ferien. God appetit og nyd rejsen!

 • Kebab: Det tyrkiske køkken er kendt for sit varierede udvalg af kebabretter. Her kan du nyde krydret lamme- eller kyllingkebab, tilberedt på grillspyd og serveret med lækkert tilbehør til en fornuftig pris.
 • Gözleme: En typisk tyrkisk pandekage fyldt med ost, kartofler, spinat eller hakket kød, serveret med en frisk salat. Dette er en populær frokostret til en rimelig pris.
 • Lahmacun: En stenovnsbagt "tyrkisk pizza" med et smagfuldt fyld af oksekød, persille, løg og krydderier. Dette er en velsmagende ret, der er elsket af både lokale og besøgende.
 • Dolma: En klassisk tyrkisk ret, hvor vinblade eller andre grøntsager fyldes med hakket kød, ris og krydderier og serveres med en hvidløg-yoghurtsauce. Dolma findes i mange varianter og er en del af det rige middelhavskøkken.

Velkommen til Antalyakysten med Escapeaway

Når sol, varme og lange strande står øverst på feriens ønskeliste, er der ikke mange steder, der kan konkurrere med Antalyakysten. Her finder du lange gyldne sandstrande og en række rolige badebyer.  Alt det der skal til for en vellykket ferie, uanset om det er en familietur, en aktiv ferie eller bare et sted at slappe af og lade batterierne op.

Start planlægningen her hos os i Escapeaway, og skræddersy rejsen præcis, som det passer dig. Derudover kan du vælge mellem vores nøje udvalgte hoteller. Pssst... husk at tjekke alle vores fantastiske all inclusive hoteller ud!

>>> Se alle vores all inclusive hoteller på Antalyakysten

>>> Læs mere om Antalya

>>> Læs mere om Side

>>> Læs mere om Belek

>>> Læs mere om Alanya

>>> Læs mere om Kemer

>>> Læs mere om Beldibi

>>> Læs mere om Tyrkiet

 

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Rejsemål på Antalyakysten

 • Gæstebedømmelser 8,9
  Alanya
  45 hoteller
  Alanya var i sin tid en af højborgene i det vidtrækkende osmanniske imperium. I dag er den smukke kystby et af Tyrkiets mest populære rejsemål, hvor både par og familier kan kombinere strand- og badeferie med spændende kulinariske og kulturelle oplevelser.
 • Gæstebedømmelser 8,8
  Side
  32 hoteller
  Side er kendt for sin gyldne sandstrand, sit milde og varme klima, der er ideelt til en afslappende badeferie for solhungrende skandinaver. Rejser du til denne charmerende badeby er de kulturelle seværdigheder heller aldrig er meget længere ... væk end stranden. Læs mere
 • Gæstebedømmelser 6,0
  Belek
  30 hoteller
  Med sit naturskønne landskab, historiske seværdigheder og vidunderlige hvide sandstrande er Belek en perfekt destination, hvis du vil kombinere en badeferie med kulturelle aktiviteter. For golfspillere er dette et paradis med otte golfbaner ... at vælge imellem! Læs mere
 • Gæstebedømmelser 8,9
  Antalya
  25 hoteller
  I Antalya får du den perfekt kombination af storby- og badeferie. Her er der altid noget at tage sig til og opleve, når du ikke blot vil slappe af på en restaurant nede ved den charmerende havnefront eller i solen på en af de nærliggende strande.
 • Kemer
  11 hoteller
  Kemer ligger smukt for foden af de grønne Taurusbjerge ud til det azurblå Middelhav. Udover den skønne beliggenhed kan du på en rejse til Kemer nyde de indbydende strande ved det krystalklare vand og alle de faciliteter, du kan forvente af en ... moderne ferieby. Læs mere
 • Camyuva
  9 hoteller
  Rejs til Camyuva, den lille by ved den tyrkiske kyst, som byder på afslappende omgivelser og skønne naturområder, hvor du kan slikke sol, bade og dyrke aktiviteter.

Populære hoteller på Antalyakysten

Tyrkiet, Antalyakysten, Kemer
9,8
Fabelagtigt
1322 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Antalyakysten, Lara Beach
9,2
Fabelagtigt
3463 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Afstand til centrum: ca. 3.8 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Antalyakysten, Belek
9,4
Fabelagtigt
1771 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 33 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Hvad siger gæsterne på Antalyakysten?

8,7
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 96 anmeldelser