Rejser til Beldibi

Beldibi er et moderne feriested, som gemmer på en spændende historie. I de store grønne skove, der omgiver feriestedet, findes stenalderhuler med fascinerende malerier indeni. Nedenfor skovene finder du det glimtende hav og de gyldne sandstrande, der er det ideelle sted til at slappe af. Beldibi er et lille feriested, men har til gengæld masse af karakter og nyder godt af en naturskøn beliggenhed ved Tyrkiets middelhavskyst med en fantastisk kulisse af pinjeklædte bjerge. Med smukke udflugtsmål i nærheden som Göynük-kløften, der tog en million år at skabe, til de mystiske Beldibi-grotter med deres gamle kunstværker, er du sikker på at vende hjem herfra med mange gode ferieminder. 

 • For strandelskere: Sandstrande udgør en stor del af feriestedet, så det er oplagt at bruge ferien på bare at dase ved vandet eller på sjove aktiviteter i havet. 
 • For foodies: Du vil have mange restauranter at vælge mellem, som også serverer traditionelle tyrkiske retter og lokal vin.
 • For historieinteresserede: Med alt fra gamle romerske ruiner til skjulte huler og museer, vil der være rigeligt at gå i dyben med for dig, som er historisk interesseret.

Information og fakta

Beldibi et roligt feriested ved havet vest for den livlige by Antalya. Med sine stenalderhule og store grønne skove er her masser at tage sig til og udforske, hvis du da ikke vil tilbringe hele ferien i det gyldne sand ved havet. Du kan tage på vandreture i bjergene eller tage på besøg i nabobyerne, som er rige på gamle monumenter og interessante museer.

 • Sprog: Der tales tyrkisk i Beldibi
 • Valuta: Der anvendes tyrkisk liras (TRY) i Beldibi
 • Lokal tid: Beldibi er en time foran dansk tid (2 timer når det er dansk vintertid)
 • Flyv til: Antalya (AYT), 44km vest for byen. Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer
 • Temperatur: 15-35 grader.

Maden

De tyrkiske restauranter i Beldibi byder på masser af autentiske retter med alt fra krydrede kofté kebab til friskfanget havbras fra havnen - valget er dit. Husk at prøver restauranterne på Atatürk Caddesi hovedvejen - de er nogle af de bedste steder i Beldibi at prøve traditionel tyrkiske mad til en god pris. En chance for at prøve alle de meze du vil, og eventuelt også nyde et glas eller to af den lokale vin.

Strande

Stranden er et af de bedste steder i Beldibi, hvis du vil koble helt af. Det tager da heller ikke mange minutter før du har sand mellem tæerne, uanset hvor du bor i Beldibi. Det bløde gyldne sand er perfekt til solbadning med en god bog, og det varme, krystalklare vand er ideelt til svømning eller vandsport. Med alt fra dykning til jetski og endda bananbåde, er der masser til at holde dig og børnene underholdt. Har du lyst til en dag ud på havet, er det også muligt at leje en yacht eller tage med på en af de regelmæssige båd- eller katamaranture.

Vejret

Sommeren byder på varmt havvand og mere end 10 timers solskin dagligt, mens du om foråret har de perfekte betingelser for at besøge attraktionerne, når de lidt lavere temperaturer topper omkring 26 grader. Nedbørsmængden stiger i løbet af efteråret, men vejret forbliver varmt nok til en strandtur, mens den stille vintersæson er mere velegnet til udflugter.

Udflugter og seværdigheder

Lær mere om byens historie med en tur til en stenalderhule - det er et af de bedste udflugtsmål i Beldibi. Malet på klippen er her gamle skildringer af jagt og en modergudindefigur. Mod syd i Alanya finder du en borg fra det 13. århundrede. Indenfor finder du bade, byzantinske kirker og en lille bosættelse. Et af de vigtigste monumenter i Alanya er Det Røde Tårn lige ved havnen. Forcer du de røde stenstrin, finder du et etnografisk museum indei.

Oplevelser på din ferie til Beldibi

På din ferie i Beldibi kan du nyde vandreture i det omkringliggende landskab, svømme i det krystalklare vand eller bare slappe af og nyde solen. Ved sandstranden tilbydes en række vandsportsaktiviteter og sikre badeforhold, der gør dette til et godt valg for en familieferier i Tyrkiet. Ligeledes er barerne og caféerne, der strækker sig langs sandet, ideelle steder at slappe af og betragte strandlivet.

For dem der kommer til at kede sig efter en vis tid på stranden, er der heldigvis også meget andet at lave i Beldibi. Følg vandrestierne ind i bjergene, se de gamle Beldibi-hulmalerier eller tag til en koncert i Beleks amfiteater. Længere væk kan du tilbringe dagen med at udforske Antalyas attraktioner eller shoppe i Kemer. Når solen går ned, handler en ferie i Beldibi for de fleste om at nyde god mad og drikke i selskab med gode venner. Benyt chacen for at prøve nogle autentiske retter, slappe af med en cocktail med udsigt over havet eller nyde musik i en af de tilbagelænede barer og klubber i centrum af byen. Næsten uanset hvad du har af ønsker til en perfekt ferie i Tyrkiet, kan Beldibi levere. Tjek vores gode tilbud på rejser til Beldibi og book din ferie i solen i dag!

Lokal transport

 • Til fods: Med kun en vej er det nemt at udforske det lille feriested til fods.
 • Med bus: Der er regelmæssige busser til de omkringliggende feriebyer Sahil, Kemer og Antalya.
 • Med taxi / dolmus: Dette er det bedste valg til og fra Beldibi, når aftenens sidste busser er kørt.

Begivenheder

Festlige somre: Gadeoptrædener, koncerter, forestillinger og farverige parader ved Kemer Karneval hver juli.

Opera og ballet: Se det antikke teater Aspendos kommer til live ved den internationale opera- og balletfestival i slutningen af august til starten af september.

Film: Oplev en af de ældste filmfestivaler i verden med både tyrkiske og internationale mesterværker, Antalya Golden Orange Film Festival, hver oktober. 

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Andre links

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér