Rejser til Belek

Med sin naturlige skønhed, sine mange historiske seværdigheder og sine fantastiske, hvide sandstrande giver Belek muligheden for at kombinere en afslappende strand- og badeferie med en lang række kulturelle aktiviteter. Uanset om du leder efter en romantisk ferie, en familieferie eller en aktiv ferie med vennerne, har Belek noget at tilbyde dig. 

Med sine milde vintre er Belek et rejsemål, som egner sig til ferie hele året rundt; ikke mindst, når det bliver koldt og gråt hjemme i Danmark.

 • Til en golf-ferie: Dette sted er simpelthen golfspillernes paradis; faktisk er det Tyrkiets førende golf-rejsemål med hele otte championship golfbaner at vælge imellem i området. Den berømte Antalya Golf Club er manges favorit.
 • Til en strand- og badeferie: Belek er hjemsted for en af de fineste strande på hele den tyrkiske kystlinje. Langs den 16 kilometers kystlinje vil du kunne ligge på hvidt, pulverblødt sand og bade i krystalklart vand.
 • Til en kulturel ferie: Hvis du tager på en historisk opdagelsesrejse i området, vil du opleve mange fantastiske historiske og kulturelle seværdigheder, f.eks. den antikke by Perga.

Information og fakta

 • Sprog: Tyrkisk
 • Valuta: Tyrkisk lira
 • Lokal tid: I denne del af Tyrkiet er man en time foran dansk tid
 • Flyv til: Antalya International Airport (AYT)
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 time

 

Landskaber

Måske er hovedårsagen bag Beleks seneste stigning i popularitet blandt udenlandske feriegæster golf. Det er i hvert fald uden tvivl et centrum for golf i Tyrkiet og et af de store steder for golf ved Middelhavet, med ikke mindre end fem verdensklasse-baner, som sætter deres præg på landskabet omkring Belek. Men hvis man ser bort fra dette nye store trlkplaster, så domineres landskabet af byens smukke strand, der dukker frem fra en bevoksning af fyrretræer, og det tyrkisblå Middelhav. På vej til Koprulu vil du blive mødt af en farverig mosaik bestående af skovene, lundene og havet nedenfor.

Vejret 

Temperaturerne i Belek kan nå op over 30 grader om sommeren, når det er varmest, og vil typisk ligge et sted mellem 8 og 15 grader om vinteren. De bedste årstider at besøge Belek er forår, sommer eller efterår, da temperaturen er behagelig på disse tidspunkter af året; selv i begyndelsen af oktober. Selv om varmen kan være en udfordring om sommeren for nordboere, så modereres den som regel af en middelhavsbrise, som bedst opleves, når du slapper af ved stranden.

Historie og kultur

Belek ligger tæt på nogle af Tyrkiets mest berømte arkæologiske seværdigheder. Hvis du virkelig ønsker at få et indblik i områdets historiske arv, så er et besøg i den gamle by Perge et must. Her kan du gå på opdagelse blandt ruiner, der giver et indblik i det liv, som områdets tidligere beboere levede. 

Du kan også besøge de smukke gamle ruiner af den græsk-romerske fortidsby Aspendos, der blandt andet rummer resterne af et meget velholdt romersk amfiteater, hvor der i dag afholdes koncerter.

Alanya Slot er en velbevaret osmannisk bygning bygget i det 13. århundrede. En dagstur til slottet giver dig mulighed for at opleve regionens historiske arkitektur på første hånd.

Olympos´ historiske ruiner ligger kun et stenkast fra Belek. Ruinerne er spredt langs Middelhavets kystlinje, og du kan derfor med fordel kombinere en gåtur langs kysten med et besøg ved ruinerne.

De skorstensformede klippeformationer i det gamle vulkanske område Kappadokien er med på UNESCO´s verdensarvsliste og et must, hvis du vil opleve et af områdets mest spektakulære natur-seværdigher. Den bedste måde at opleve denne seværdighed på er fra en luftballon, hvis man da tør...

Nattelivet

Belek er kendt for dens mange gode restauranter, barer og natklubber. Der er både noget for dem, der er til det pulserende natteliv på barer om aftenen, og dem, der helst vil undslippe de larmende folkemængder, og som i stedet vil sidde på en rolig og malerisk restaurant med en livlig atmosfære i nærheden.

Rejsende, der ønsker at prøve nattelivet i Antalya, har gode muligheder, idet der kun er 42 kilometer til Antalya.

Aktiv ferie


Hvis du er på udkig efter en fysisk udfordring, når du er på ferie i Belek, så prøv den lykiske vej. Den 520 kilometer lange vandrer-rute byder på en fantastisk udsigt ud over det tyrkiske landskab. Bare rolig, du behøver ikke at vandre hele turen! Gæster, der ikke har lyst til at vandre på ruten, kan hoppe på en mountainbike og cykle dele af den i stedet. 

Tahtali-bjergene er områdets store naturmæssige vartegn. Bjergene byder på en smuk udsigt, som du blandt andet opleve, når du tager svævebanen til toppen af bjerget for at se ned på verden nedenfor.

For dem, der søger mere ekstreme sportsgrene, er der muligheder for at paraglide fra toppen af bjerget og ned til dets fod - eller forsøge sig med rafting ned ad de brølende strømfald i Koprulu Canyon.

Lokal transport

 • Med dolmus: Dolmus´er (eller mini-busser) gør det nemt at komme rundt i byen og til de nærliggende byer. De er pålidelige og billige, og du kan hoppe på og af, når du vil.
 • Med bil: Hvis du vil udforske Antalya og ikke bare Belek, er det en god ide at leje en bil, så du let kan komme rundt. Vejene er generelt godt vedligeholdt, og en lejebil er også den enkleste måde at komme fra lufthavnen på.
 • Med taxi: Det er let at få fat i en taxa i Belek og de kan være praktiske til kortere rejser, f.eks. hvis du vil rundt i byen eller til nærliggende byer. Licenserede taxier kører med taxameter, og priserne går op om natten. 

Begivenheder

For musik- og kunst-elskere: Aspendos´ Internationale Opera og Ballet Festival er en af de mest populære begivenheder i området. Den afholdes i juni måned hvert år i unikke rammer, nemlig i Aspendos´ amfiteater (beliggende ca. 30 minutters kørsel væk), som er ét af de bedst bevarede romerske amfiteatre i verden. 

Kulturfestival: I september afholdes en international kultur- og kunstfestival i byen Side (ca. en times kørsel fra Belek), hvor du kan opleve gratis koncerter, forestillinger og levende musik i de 10 dage, som festivalen varer. Når solen går ned, er der aftenforestillinger i Apollons betagende tempel.

Læs mere om Belek

Rejsemål i Tyrkiet

Find rejsen til Tyrkiet her

Populært i Belek

Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Belek
 • Nærmeste lufthavn: 30 km
 • Nærmeste strand: ca. 400 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Belek
 • Nærmeste lufthavn: 37 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Belek
 • Nærmeste lufthavn: 40 km
 • Nærmeste strand: ca. 150 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér