Billeje i Tyrkiet

Information og gode råd om billeje i Tyrkiet når du rejser med Escapeaway.

De mange flotte og interessante seværdigheder i Tyrkiet er nemme at udforske med egen bil. Derfor har vi gjort det nemt at finde den billigste billeje fra de mest anerkendte udlejningsselskaber i Tyrkiet, når du bestiller en rejse til Tyrkiet hos Escapeaway. Vælg den lejebil som passer bedst til dine ønsker i søgemaskinens andet trin. Alle biludlejningspriserne i søgemaskinens oversigt inkluderer fri kilometer og lovpligtige forsikringer med mindre andet fremgår af lejebetingelserne.

Færdselsregler i Tyrkiet

Der gælder grundlæggende de samme trafikregler i Tyrkiet som i Danmark. Det vil sige, at der køres i højre side, man overhaler venstre om, ikke må snakke i håndholdt mobil under kørsel, højst må køre med en promille på 0,5 osv. Men der kan alligevel være enkelte afvigelser i trafikregler i forhold til de danske, og du bør derfor på en rejse til Tyrkiet altid på forhånd sætte dig ind i de lokale forhold. Spørg eventuelt efter yderligere information ved afhentningen af din lejebil i Tyrkiet. Endelig skal du være bevidste om, at anskaffelsen af kørekort i Tyrkiet tidligere ikke nødvendigvis indebar køretimer på offentlig vej. Forvent derfor ikke automatisk at alle bilister kender og overholder færdselsreglerne. Overtræder du færdselsreglerne i Tyrkiet kan politiet idømme og opkræve bøder på stedet, når du er udlænding.

Hastighedsgrænser

Medmindre andet er angivet, kan du regne med at følgende hastighedsbegrænsninger gælder i Tyrkiet: På motorveje: 120 km/t Landeveje: 90 km/t I bymæssig bebyggelse: 50 km/t

Sikkerhedssele og autostol

Ligesom herhjemme skal der i Tyrkiet bruges sikkerhedssele på både for- og bagsæde. Børn skal også være spændt fast i godkendt sikkerhedsudstyr, der passer til barnets alder, størrelse og vægt.

Sikkerhedsudstyr

I Tyrkiet er det ligesom lovpligtigt at have to advarselstrekanter, en førstehjælpskasse og en brandslukker med i bilen. Ved havari skal én advarselstrekant stilles foran bilen og én bagved.

Vejafgifter

Du skal betale vejafgift for at køre på motorvejene i Tyrkiet, som betales ved hjælp af et elektronisk betalingssystem, som består af en mærkat eller vignet i forruden, der gør det muligt at betale uden at stoppe ved bomstationen. Mærkaterne kan købes på posthuse eller hos tankstationer på motorvejen. Forhør dig eventuelt hos din biludlejer, om lejebilen allerede er udstyret med en mærkat.

Vejforhold

I Tyrkiet kan du forvente at hovedveje er af nogenlunde fornuftig stand, men vær forberedt på at det samme ikke altid gælder for vejene på landet. Særligt i foråret rammes vejene ofte af regn og smeltet sne. Derudover er det ikke usædvanligt, at hunde og andre husdyr strejfer omkring på eller nær vejene. Generelt frarådes det at køre i Tyrkiet efter mørkets frembrud på grund af dårlig skiltning, hullede veje og andre trafikanter uden lys. Vær generelt mere opmærksom og forberedt på, at trafikadfærden i Tyrkiet ikke er som i Danmark.

Lufthavne:

Tyrkiet har flere internationale lufthavne og alt efter hvilken del af Tyrkiet du ønsker at besøge, vil vi foreslå lufthavne, som ligger nær ved. Det er oftest nemmest at bestille din lejebil med afhentning i lufthavnen. Så slipper du for at tænke på offentlige transportmuligheder og kan med det samme komme videre til dit hotel eller feriebolig i Tyrkiet. Bestiller du din lejebil hjemmefra har du har størst chance for at få den billigste pris på netop den type lejebil, du søger.

Istanbul Atatürk Lufthavn

Tyrkiets største lufthavn, Istanbul Atatürk Lufthavn, ligger blot 24 km vest for centrum af Istanbul. Den er hovedbase for Turkish Airlines, men beflyves også af en lang række andre internationale flyselskaber. Istanbul Atatürk Lufthavn har lufthavnskode IST.

Biludlejningsfirmaer

Hvad enten du foretrækker at bestille billeje med afhentning direkte i en lufthavn eller fra et andet udlejningskontor i Tyrkiet, kan du i søgemaskinen her på Escapeaway frit vælge mellem lejebiler fra en lang række internationale biludlejningsselskaber som f.eks. Avis, Hertz biludlejning, Eurocar, Sixt, Firefly og EuropCar, samt en række regionale biludlejningsselskaber. For at kunne tilbyde dig den billigste billeje i Tyrkiet, har vi hos Escapeaway valg at samarbejde med billejeformidleren AutoEurope. Dette er en biludlejer, som er kendt for at tilbyde god service og lave priser. Desuden har vi brugt AutoEurope's kendskab til det tyrkiske billejemarked til at fravælge flere udlejningsselskaber, som nok kendt for at have lave priser, men erfaringsmæssigt også har meget dårlig service.

Du kan få mere information om leje af bil hos AutoEurope her

Priser

Priserne i Tyrkiet billeje, som du ser i søgemaskinen her hos Escapeaway, inkluderer alle de lovpligtige forsikringer og fri kilometer med mindre andet er angivet i lejebetingelserne. Det betyder, at du kan udforske Tyrkiets mange seværdigheder uden bekymringer om kilometerforbrug. Ved bestillingen af din lejebil har du naturligvis mulighed for at vælge biler i forskellige prisklasser og eventuelt supplere med ekstra forsikringer og udstyr.

Online priser på leje af bil finder du her

Typer af lejebiler

Takket være samarbejdet med AutoEurope kan Escapeaway tilbyde dig et bredt udvalg af lejebiler i Tyrkiet. Som udgangspunkt er lejebilerne du ser i oversigten opdelt i kategorier. I Tyrkiet vil de forskellige kategorier typisk inkluderer bilmærker såsom Fiat, Peugeot, Renault og Audi. AutoEurope tilbyder et bredt udvalg af lejebiler i Tyrkiet, lige fra helt små biler til to op til 9-personers vans. Har du blot brug for at finde den billigst mulige lejebil til din ferie i Tyrkiet, er det nok mest interessant at kigge på Mini- og Economy-kategorierne, hvor der er et bredt udvalg med prisvenlige biler såsom Ford KA og VW Polo. Er I en større familie eller gruppe, som rejser sammen til Tyrkiet, er det naturligvis mere oplagt at vælge en lidt større lejebil. Hos Escapeaway kan du for eksempel leje en minivan med plads til otte personer såsom en Renault Traffic 8 pax. En ferie med billeje kan også være en chance for at få en unik køreoplevelse. I luksusklassen tilbyder AutoEurope i Tyrkiet for eksempel en BMW 520.

Oplev Tyrkiet med bil

Benytter du billeje i Tyrkiet, kan du nå langt omkring i din ferie, hvis det er det, du ønsker. Men en lejebil er naturligvis også en chance for at udforske et enkelt området i dit helt eget tempo. Herunder kan du se nogle få af de mange udflugtsmuligheder med billeje i Tyrkiet.

Kør til stranden med billeje

Er du på storbyferie i Istanbul men trænger til en afslappende dag ved vandet, er billeje en mulighed for nemt at komme til en af de nærliggende strande. Istanbul er ikke kendt som en badeferie-destination, men der ligger dog flere strande og vandlande ikke langt fra byen. Særligt hvis du besøger den tyrkiske storby om sommeren, kan det være dejligt at undslippe heden med en dukkert.

Læs mere om rejser til Istanbul med Escapeaway

Edirne

I den gamle osmanniske hovedstad, som ligger ca. to en halv times kørsel fra Istanbul, kan du opleve et af de ypperligste eksempler på osmannisk arkitektur i byens store moske-kompleks fra 1575, Selimiyemoskéen. Benyt også dit besøg til at udforske et af Edirne's markeder, hvor du kan købe alt fra mandler til billige t-shirts. Eller hvad med at opleve en af de traditionelle olie-brydeningsturneringer, som Edirne er kendt for, og som regnes for de mest prestigefyldte i Tyrkiet. Dette var blot et par ideer til oplevelser med billeje i Tyrkiet. Du kan finde meget mere inspiration til din bilferie på bloggen her hos Escapeaway.

Mere information om billeje hos Escapeaway.

Ovenstående informationer om billeje i Tyrkiet er skrevet som vejledning, og vi tager forbehold for fejl og ændringer, da betingelserne ofte skifter hos de forskellige biludlejningsselskaber, og så er det altid en god ide at tjekker aktuelle færdselsregler inden du rejser til Tyrkiet. Vi henviser altid til de aktuelle informationer, som fremgår af lejebetingelserne. Har du spørgsmål vedrørende leje af bil i Tyrkiet når du rejser med Escapeaway, er du meget velkommen til at kontakte os eller kundeservice direkte hos AutoEurope.

>> Læs mere om billeje