Rejser til Goynuk

Den lille by Goynuk er berømt for sin naturlige skønhed og fantastiske gyldne sandstrande. Her finder du alt fra canyons med tordende vandfald og fascinerende dyreliv til det pulserende Kemer-marked. Dertil kommer de talrige restauranter, butikker og barer for enhver smag, som gør at Goynuk et resort, der kan tilfredsstille stort set alle ferieønsker.

Hvad enten du drømmer om spændende jeep-safaris eller stille slentreture i det bløde sand ved Moonlight Beach, er der masser af ting at lave under din ferie i  Goynuk. Både for familier og par er naturen ved Olympos National Park eller Goynuk Canyon for eksempel et spektakulært og meget anbefalelsesværdigt udflugtsmål.

I sommermånederne får du mest ud af solen og har fordel af mindst nedbør. I april er der mere regn end nogen anden måned, men temperaturen er stadig dejlig og varm

Antalya lufthavn (AYT) ligger omkring 33 km fra feriestedet.

For familier: Svøm med delfinerne i Dolphinland eller tilbring dagen med at lave sandslotte på Goynuks Blå Flag-strand.

For eventyrere: Tag  på et white water rafting eventyr ned af Goynuk-floden.

For naturelskere: Vandretur gennem bjergene og udforskning af dalen med appelsin- og granatæble-træer.

Information og fakta

  • Sprog: Der tales tyrkisk i Goynuk
  • Valuta: Der benyttes tyrkisk lira (TRY) i Goynuk
  • Tid: Goynuk er 1 time foran dansk tid (2 timer ved dansk vintertid) 
  • Fly til: Antalya lufthavn (AYT), blot 33 km fra feriestedet. Flyvetid fra Danmark: ca. 3,5 timer.
  • Temperatur: Fra et lavpunkt på et par frostgrader om vinteren til over 30 grader hen over sommeren. Bedste tidspunkt at besøge: Det sene forår og sommer.

Oplevelser og udflugter

Omgivet af bjerge og det klare smaragdgrønne hav er områdets naturlige skønhed en af Goynuks største attraktioner. Spadsere gennem appelsintræsdalene til floden og Goynuk-vandfaldet, som danner en fantastisk smaragdgrøn pool - hold udkig efter skildpadderne! Hvis du har lyst til en aktiv ferie, kan du også vandre i Taurusbjergene eller udforske de grønne bakker på en jeep-safari. Og når det så er tid til at slappe lidt af, er det oplagt at tilbringe dagen på Blå Flag-stranden og blot dase ved havet. Når du har samlet ny energi, byder gaderne i Goynuk på masser af butikker - perfekte til lidt souvenir-shopping. Afslut eventuelt en oplevelsesrig dag med en stor tallerken grillet havbars i en af de traditionelle tyrkiske restauranter.

Vest for byen ved Konyaalti-stranden finder du Dolphinland på vejen til Antalya. Her er bassiner, hvor du kan røre, lege og svømme med delfiner. Hvis du leder efter noget endnu mere spændende, kan et rafting-eventyr ned ad floden anbefales. Alternativt kan du tage på en actionfyldt jeep-safari gennem Taurus-bjergene. Rejser du med børn, vil det helt sikkert også vække glæde med en tur til Europas største dinosaur-temapark, Dino Park. Tjek her den enorme model af en T-Rex og prøv derefter klatrevæggene og swimmingpools.

Vejret

Goynuk har en varm sommer og forår. Med lav nedbør og klar himmel er dette den perfekte tid på året at opleve denne fascinerende destination og opleve alt den har at byde på.

Fra april og fremefter vil dagene være varme dage med temperaturer, der når op i  30'erne og med meget lille chance for regn. For dem der foretrækker det køligere, er april også en lun og behagelig måned, men dog med risiko for regnbyger.

Lokal transport

Til fods: Goynuks gader og dale udforskes bedst til fods - sådan finder du gravkamrene, de gamle huse og tyrkiske bade.

Med bus / dolmus: Tjek det nærliggende resort Kemer ved at hoppe på en af busserne, der passerer gennem Goynuk

Begivenheder

For kunst- og kulturelskere: Nyd en uge med kunstudstillinger, farverige shows og koncerter ved den årlige Granatæble Festival i maj / juni.

For musikfans: Nyd jazz, folkemusik og klassisk musik i det antikke Phaselis-teater i september.

For ekstremsports-entusiaster: Se verdens bedste mountainbikere ved Red Bull Sea to Sky-arrangementet i september.

Shopping

Med alt fra de mest turistede souvenirbutikker til ægte, traditionelle markeder finder du masser af steder i Goynuk at shoppe. Fredag er dagen, hvor markedet kommer til live. Bland dig her med de lokale, når de køber lokale frugter, grøntsager og oste. Hvis du er på udkig efter nogle souvenirs, bør du kigge efter håndlavede lædervarer og tøj, hvor du samtidig kan teste dine evner til at prutte om prisen. Du finder også spændende butikker i Goynuk smalle gader med farverige tørklæder, tæpper, olier og parfume.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Andre links

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér