Rejser til Gundogan

Gundogan betyder "solopgang", og hvis du vil have øde strande, hvor du kan nyde solopgang og nedgang, er en rejse til Gundogan - en af de mest fredelige på den populære Bodrumhalvø - værd at overveje som mål for din næste solferie i Tyrkiet.

I Gundogan, som ligger ved en dyb bugt på den nordlige del af halvøen, finder du alle de attraktioner, der har gjort Bodrum så populær: strande af høj kvalitet og en dejlig kystlinje, men uden samme grad af masseturisme, som man kender fra de større feriesteder.

Når du rejser til fredelige Gundogan vil du ikke finde et livligt natteliv, ligesom i Bodrum - omend denne kendte ferieby er indenfor rækkevidde. I stedet får du en by med en aktiv fiskerflåde og svampedykkere, der tager ud hver morgen. På bakkerne bag byen ses oliven- og mandarintræer i et landskab, der ellers domineres af pinjeskove. Hvis du kan lide at vandre, er der meget at udforske i baglandet, herunder ruinerne af Leleg.

Hvis du er kommet for at nyde havet, bliver du heller ikke skuffet. Gundogans egen strand er en fremragende, svagt krummende strækning af gyldent sand. Havnen er også et smukt sted at nyde udsigten over Det Ægæiske Hav fra, enten med en kop kaffe på café eller fra en af de regelmæssige bådture, der udforsker den nærliggende kyst og kaninøen.

>> Læs også om rejser til Bitez
>> Læs også om rejser til Gumbet

Inspiration og fakta

Meget af din ferie i Gundogan vil nok blive brugt på den to kilometer lange hesteskoformede strand med fint hvidt sand. Men hvis du ønsker lidt afveksling, er livlige Bodrum by blot 30 minutters kørsel væk.

En fredelig perle ved Ægæerhavet

Gundogan har i årevis været en velbevaret hemmelighed, som de lokale har haft for sig selv. Nu har flere dog opdaget denne rolige perle på Tyrkiets sydlige halvø. I denne ferieby handler det dog stadig om ren afslapning med stranden som det naturlige omdrejningspunkt for dovne dage og traditionelle restauranter, hvor du kan nyde magelige aftener. Og hvis du ønsker at der skal ske lidt mere, er den livlige Bodrum by inden for din rækkevidde.

Blå flag strand

Den to kilometer lange strækning af hvidt sand sidder i en hesteskoformet bugt, og vandet er meget overfladisk her. Du har ekstra solbadning takket være træjakker, der kommer med puder og liggestole. Når du er færdig med at slappe af, er der en vifte af vandsport at sidde fast i eller du kan dukke ind i en af strandpromenaden restauranter til frokost.

Landlige vandreture 

Lige oppe fra landsbyen finder du vandrestier, der væver sig ind og ud af mandarinplantager og olivenlunde. En 20-minutters let vandretur kan føre dig til gamle ruiner og grave skåret ud af den vulkanske klippe. Du kan udforske landskabet på egen hånd eller bestille en lokal guide til at vise dig rundt.

Aktiviteter

Vandretur gennem fyrreskove
Når du rejser til Gundogan bliver du omgivet af naturskønne fyrreskove, der danner smukke rammer om vandreture. Landskabet i dette område af Tyrkiet er dramatisk og bjergrigt, så du bør undersøge forholdene for at finde en rute, der passer til dig - der er masser at vælge imellem. Når du når højt op, er der fantastiske panoramaudsigter som en belønning.

Paddleboarding
Den hurtigst voksende vandsport i de seneste år er paddleboarding, som nu er enormt populær - uden tvivl til dels fordi det er nemt at lære, og alle kan gøre det. Bugten ved Gundogan er beskyttet og rolig, hvilket gør den ideel til begyndere.

Ridning på Farilya Horse Farm
Farilya Hestegård, som ligger inde i landet fra Gundogan, er omgivet af frodigt grønt terræn, der er ideelt til rideture på egen hånd eller med guide. Der tilbydes også undervisning. Det er en aktiv gård med geder, får og kyllinger, der er et godt sted at tage børn med til.

Tag en sejltur
Gundogan har en travl havn, hvorfra der regelmæssigt afgår både til de to små nærliggende øer, kaninøen og fyrtårnsøen. På den førstnævnte kan du vandre rundt i ruinerne en byzantinsk kirke. Du kan også tage en tur med eller endda bo på en tyrkisk gület - en traditionel sejlbåd. 

Mad og drikke

Med indflydelser fra Middelhavet, Mellemøsten og Nordafrika er det tyrkiske køkken altid fuld af smag og er præget af lette retter, der passer til det varme klima. Her ynder man at blande frisk frugt og grønt, krydderurter og krydderier og møre kødstykker ved de berømte mezze småretter, der er gode at dele i en gruppe, så du får en chance for at prøve lidt af alt. Du bør også prøve en autentisk kebab - de er langt bedre end de danske udgaver.

Natteliv i Gundogan begrænser sig til byens restauranter. De der omkranser bugten, har en vidunderlig udsigt, mens du længere inde i landet kan nyde din middag blandt frugttræerne. Eftersom du holder ferie lige ved kysten, må du naturligvis ikke gå glip af de friske fisk og skaldyr - som ofte er fanget få timer før de havner på din tallerken. Nyd atmosfæren og betragt folk gå langs havnen, mens du nyder et glas tyrkisk vin og glemmer hverdagens stress.

Byer i Gundogan-området

Gumusluk
Tag en naturskøn køretur til den stille fiskerby Gumusluk ved halvøens vestligste punkt for virkelig at komme væk fra det hele. Den smukke havn, mole og strand er charmerende, og du kan få stillet sulten på en af restauranter i havnen, der serverer lækre friske fiskeretter. Gå ind i byen, og du vil kunne opleve en autentisk tyrkisk livsstil, som ikke har ændret sig meget gennem årene.

Bodrum
Hvis du er på udkig efter noget mere livligt, bør du tage en tur til nærliggende Bodrum by, som er populær blandt feriegæster. Her er et bredt udvalg af gamle ruiner, borge, museer, vandsport og restauranter, og byen er mindst lige så levende om aftenen som om dagen. Du vil således altid finde masser af mennesker i barer og klubber, som holder åbent til ud på de små timer.

Bitez
Ønsker du en dag med sjov på stranden er Bitez oplagt. Bådture afgår regelmæssigt fra byens havn, hvor du kan sejle rundt i bugten og få den bedste udsigt over området. Stranden er også velegnet til vandsport og med alt fra jetski, windsurfing og bananbåd til dykning, er det næsten umuligt at kede sig.

Sådan booker du en rejse til Gundogan

Med Escapeaway kan du få en problemfri og sikker rejse til Gundogan, med mulighed for afrejse fra København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Vores smarte søgemaskine støvsuger nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly, og kombinerer dem med udvalgte hoteller omkring Gundogan. Det hele samles i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken for den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Andre links

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér