Hoteller i Tyrkiet

Uanset om du mest er til afslapning på stranden, kulturelt indhold eller søger kulinariske oplevelser, vil en ferie i Tyrkiet garanteret leve op til dine ønsker. Her findes alt fra hvide sandstrande og afsides bugter i Dalaman og Bodrum til enorme historiske seværdigheder og fantastiske kulturmiljøer i Belek og Gumbet. Afslapning og oplevelser kan desuden nemt gå hånd i hånd i Tyrkiet som for eksempel med en udflugt til spændende gamle ruiner efterfuldt af et traditionelt tyrkisk bad på et all-inclusive hotel inden du slutter af med lækker tyrkisk mad.

Hvad enten du vælger en by- og strandferier vil du kunne opleve en vidunderlig blanding af gamle traditioner og moderne komformt med alt fra travle basarer, hvor du kan prutte om prisen, til de populære all-inclusive feriesteder, hvor du kan lade dig forkæle under din ferie i Tyrkiet.

Hos Escapeaway finder du et stor udvalg af hoteller og ferielejligheder i Tyrkiet. Vi er et online rejsebureau der bruger alt vores tid på at håndplukke de bedste hoteller til den billigste pris, ikke kun i Tyrkiet på på alle destinationer. Vi har opdelt alle hotellerne i forskellige tema, så det er nemt for dig at finde et hotel der passe dine eller familiens behov. Fælles for alle hoteller i Tyrkiet er at de har gode anmeldelser både fra vores egne gæster og eksterne sider som. f.eks. Tripadvisor, og Trust You. De mest populærere hoteller i Tyrkiet er, luksushoteller med 5 stjerner, et hotel med all-inclusive, og hoteller med vandland og børneklub. Ja, og så hoteller for par som du kan læse mere om herunder.

Lad os hjælpe dig med at finde det ideelle hotel til ferien i Tyrkiet, uanset om du vil til Dalaman, Antalya eller Bodrum-området. 

Hvad kan du opleve i Tyrkiet

Tyrkiets befolkning er langt overvejende muslimsk, men landet kendetegnes ved en kulturel variation med indflydelser fra Asien, Mellemøsten og Europa. Vil du gerne besøge en traditionel tyrkisk moske, er det altid bedst at være diskret påklædt. Tag skoene af. Kvinder forventes at tildække deres hår. Der tales tyrkisk i de fleste moskeer, men mange af de lokale kan også snakke engelsk eller tysk.

Takket være nærheden til Grækenland er de kulinariske oplevelser meget lig dem, du kan forvente på en rejse til Grækenland. Det vil sige, at mezze, fyldte pebre, kebab, oliven og fetaost spiller en stor rolle på menukortet - typisk sammen med en stribe retter med aubergine, den tyrkiske nationalgrøntsag. Har du en sød tand, bør du holde øje med de forskellige former for Baklava, man kan få. En kop tyrkisk kaffe eller et glas af den lokale Raki er en god måde at slutte et måltid af på. 

Du kan slå dig løs i Side, som har uovertrufne barer og klubber, tage til Antalya og oplev middelhavets største flydende natklub eller hvis det skal være mere traditionelt se mavedans i Bodrum.

Klimaet i Tyrkiet varierer fra region til region, men hvis du kommer om sommeren, kan du være sikker på strandvenlige temperaturer, uanset hvor du er. Temperaturer på op til 34 °C er almindelige i Bodrum og Antalya i juli, mens mere komfortable temperaturer på knap 20 °C også gør foråret til en populær tid for besøg. Booker du en ferie i efteråret, kan du nyde godt af et mildt vejr og mindre pressede feriesteder.

Tyrkiske bade, basarer og Blå Flag strande er blot nogle af de ting, der gør Tyrkiet til en optimal destination for din næste strandferie. Landet har imponerende 258 Blå Flag strande spredt over sin kystlinje. Feriestedet Antalya, der også er kendt som den tyrkiske riviera, kan prale af kilometerlange sandstrande. Omkranset af otte lande og strakt over to kontinenter er dette et land med en unik blanding af seværdigheder og kulturelle skikke, hvilket gør det til det ideelle rejsemål for dig, der søger mere end bare sol, hav og sand på din næste strandferie.

Det er let at skræddersy din egen rejse i Tyrkiet. Du kan besøg byzantinske slagmarker den ene dag, de romerske ruiner af Efesos den næste, og måske endda booke en traditionel Hamman-oplevelse, mens du er ved det. Tager du på en udflugt til Ölüdeniz, kan du tage en dukkert i den berømte Blue Lagoon; Afhængigt af hvor du bor, kan du bestille bådture til flere af de græske øer - ideelt til til de eventyrlystne.

Mere information om rejser til Tyrkiet finder du her

Hoteller for par

En ferie i Tyrkiet er ideel til par på jagt efter eventyr, kultur og romantik. Slap for eksempel af på en restaurants terrasse i Istanbul, mens I nyder solnedgangen og udsigten til Bosporus-strædet fra en restaurant. Eller tag på eventyr sammen i havet med en snorkeltur rundt omkring de sunkne rester af en landsby i Gumusluk i Bodrum. 

Fordyb jer i det Byzantinske Rige i Hagia Sophia-museet eller udforske det imponerende udvalg af osmanniske skatter, der gemmes i Topkapi-paladset i Istanbul. Følger I Tyrkiets kyst, vil I kunne skifte storbyen Istanbul ud med de vidunderlige feriebyer langs det ægæiske hav som Bodrum, Turgutreis og Marmaris. Her findes også et rigt udvalg af gode restauranter og caféer lige ved stranden, ligesm markeder indbyder til shopping før aftenen eventuelt sluttes af på en af de smagfulde barer eller livlige natklubber.

Hvis rejsen går ind i landet, vil kurbadene i Pamukkale, Museum of Anatolian Civilization i Tyrkiets hovedstad, Ankara og den historiske skattekiste Mevlana Museet i den smukke by Konya uden tvivl begejstre.

Brug filteret i søgemaskinen når du søger efter dit hotel hvis du vil bo på et hotel der er særligt velegnet for jer der rejser som par.

>> Læs mere om hoteller

Kort over Tyrkiet

Populære hoteller i Tyrkiet

Tyrkiet, Bodrum-halvøen, Bitez
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Belek
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Bodrum-halvøen, Bodrum
  • Nærmeste lufthavn: 39 km
  • Nærmeste strand: ca. 1.3 km
  • Pool (evt. sæsonåben)