Rejser til Istanbul

Istanbul er et af flere spændende rejsemål i Tyrkiet som du snart finder i programmet hos Escapeaway. Vi er specialist i rejser til Tyrkiet og kender Istanbul godt efter utallige rejser hertil. Alle hoteller er som altid nøje udvalgt og du kan rejse til Istanbul i nøjagtig det antal dage der passer dig. En storbyrejse til Istanbul er en oplevelse for livet og så er det et ekstra plus at priserne er enormt billige.

Få automatisk besked når vi sætter rejser til salg til den tyrkiske hovedstad ved at tilmelde dig nyhedsbrevet. Ind til da kan du jo også læse mere om rejser til et af de mange andre destinationer i Tyrkiet.

Se alle rejsemål i Tyrkiet

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Istanbul

Topkapi Palads Museum

Topkapi Sarayi blev bygget af Mehmet II (også kaldet Erobreren) som et Sultan palads og indeholder en flot samling af bygninger placeret omkring flere sammenhængende gårdspladser. Paladset ligger helt fantastisk på en af Istanbuls syv bakker med en uovertruffen udsigt over Bosphorus-floden og Det Gyldne Horn og var hovedsæde for det Osmanniske imperium i tæt på fire århundrede. Over 3.000 mennesker boede i paladset og var også de royales hjem, harem, administration og militærbarak. En af de populæreste sektioner ef paladset er haremmet hvor der engang boede omkring 300 kvinder - alle sammen sultanens koner, konkubiner og deres børn. Besøgende kan se lejlighederne de lejlighederne, stuerne og terracer de boede i samt de flotte soveværelser og den store hall. Der blev ikke sparet på noget da stedet skulle dekoreres og mange af rummene er helt unikke og utroligt detaljerede. Skattekammeret indeholder nogle af de største skatte i verden og giver et indblik i den overdådige livsstil de Osmanniske sultaner har ført.

Tyrkisk og Islamisk kunstmuseum

Grand Vizier Ibrahim Pasa’s sultan palads huser idag det tyrkiske og islamiske kunstmuseum og indeholder hvad mange betragter som den fineste samling af Islamiske artifakter i verden. Selve paladset var den fineste private bolig bygget nogensinde i det Osmanniske Rige. Fra dets fantastiske placering med udsigt over hippodromen kunne sultanen nyde folket feste på pladsen under sig. Museet er gennemtænkt og indeholder mere end 40.00 kunsteksamplarer Selçuk-tiden, Mamelukkerne og det Osmanniske rige, her i blandt keramik, kalligrafi, tekstiler, metalværk og belyste manuskripter. Udstillingen med antikke tæpper er berømt over hele verden; gulvtæpper, vægtæpper og bedetæpper af hel unik karakter gør denne udstilling til den største, flotteste og ældste i verden.

Den tildækkede Bazaar (Kapali Çarsi)

Den ældste og største overdækkede Bazaar, også kendt som “Den Store Bazaar” er en af de mest tryllebindende attraktioner i Istanbul. En stor labyrint med 65 skæve gade pakket med mere end 4.000 butikker, tehuse, hamams (tyrkiske bade), mosker, varehuse og fontæner gør denne attraktion til en “must-see”. Det er en fascinerende oplevelse at vandre rundt i de små gade, se og nyde atmosfæren og lave et røverkøb. Du kan finde alt her, fra meerschaum piper, tæpper og smykker til tyrkisk delight, tekstiler, krydderier, tøj og håndmalet keramik. Langvarige forhandlinger over en kop te er en del af dagligdagen for sælgerne i bazzaren og er en del af charmen ved stedet. Bazaaren blev bygget under Sultan Mehmet “Erobreren” i 1461 og voksede ved at overdække et større og større område af butikker og gader med tag, buer og kupler og det blev handelscentrum under den Osmanniske tid. Karavaner af silkehandlere hvilede traditionelt deres kameler her, mens de solgte deres varer og mange af Karavaneseraierne eksistere stadig som varehuse i dag.

Det Sunkne Palads

Denne uhyggelige hule, også kendt som Undergrundscisternen eller Yerebatan Sarray, blev bygget af Konstantinopel den Store omkring år 532 e.Kr. og holdes over bunden af 336 søjler. Hulen blev brugt i James Bond filmen “From Russia with Love” og er idag en populær turistattraktion, med god grund. Det er en helt specielt stemning at gå på træstierne og beundre den flotte grotte og de flotte indgraveringer i søjlerne. Ovenpå ligger en lille café hvor man kan hvile øjnene over en kop te.

Galata-tårnet

Det gamle middelaldertårn står stadig flot i dag og givet en flot 360° panoramaudsigt over den gamle by. Stedet er et eftersøgt sted at holde konferencer og tilbyder gode restauranter og mavedans i egen natklub.

Dolmache Palads

Dette palads er det andet i rækken af de Osmanniske sultaners paladser og var dengang sultanens harem. Lysekroner som den i stor sal der vejer hele 4 tons, viser blot at dette sted var noget helt specielt. Udenfor ligger en stor og smuk have man kan få en lille gåtur i.