Rejser til Kas

Hvis du søger efter en ferie, hvor du kan være sikker på at nyde spektakulært smukke udsigter omkring dig, er Kas i Tyrkiet en perfekt rejsedestination. Denne tyrkiske resortby er forblevet tro mod sine rødder som en stille, søvndyssende fiskerlandsby, men samtidig er der masser af sjove aktiviteter, du som feriegæst kan kaste dig over. Den tilbagelænede stemning fylder enhver bugt og gade i lille Kas, og uanset, om du bare vil slappe af på de vidunderligt smukke strande eller opleve en masse eventyr, er en ferie i Kas ensbetydende med mange gode valgmuligheder. Hyggelige caféer og restauranter holder den romantiske atmosfære ved lige om aftenen, og den rå kystlinje og bjergene skaber en idyllisk, naturskøn ramme om Kas' snævre gader. På din ferie i Kas vil du kunne shoppe i interessante, små butikker og opdage skjulte juveler, nyde fantastiske panoramaudsigter og spektakulære solnedgange og en enorm rigdom af lækre, autentisk tyrkiske måltider i restauranter af høj kvalitet.

Den kosmopolitiske by Fethiye er mindre end to timer væk, og vejen dertil giver dig en chance for at udforske Tyrkiet. Sightseeing-både, der sejler langs med kysten, tager dig med til græske øer eller skjulte strande, og tager du ud på en vandretur i bjergene, opdager du endnu flere hemmeligheder i dette fantastiske land. Udvalget af hoteller i Kas er i top, og du kan naturligvis vælge at bruge dine dage på bare at slappe af ved poolen, og tilbringe dine aftener med at suge den skønne, tilbagelænede stemning til dig, som Kas er så fænomenal til at levere. 

Seværdigheder

Ferie i Kas giver dig et fascinerende mix af den gamle verdens charme, mysterier og romantik, samtidig med, at faciliteterne er moderne, og du kan geare helt ned eller kaste dig ud i adrenalin-boostende aktiviteter. Kas er hurtigt ved at blive kendt som en god base for aktive ferier i Tyrkiet, så lad ikke de søvnige gader, ældgamle ruiner og tilbagelænede strande narre dig. Du er virkelig kommet til et centrum for eventyr, der bare venter på at blive ført ud i livet. Vælg f.eks. mellem de mange former for vandsport, der udbydes. Dykning langs med kysten, så du kan se det fascinerende, maritime liv; svømning blandt vrag af gamle fly nede den ved forrevne havbund - alene havet giver dig et væld af muligheder for uforglemmelige opelvelser. Søger du ind i landet, så få unikke timer til at gå med at vandre på Yatam Adam-bjerget, hvor du kan udforske skjulte grotter, sejle med kano, opleve suset ved white water-rafting eller - når du når toppen - glide ned ved hjælp af en adrenalin-eksplosion af en paragliding-tur. Hvis du er mere til at nyde Kas' afslappede tilgang til livet, så er der masser af strande, der byder dig velkommen på de varme, solrige kyster, hvor du kan tilbringe lange, skønne dage med at geare ned og blive brun. 

Kultur og historie

Alle former for lyst til kulturelle oplevelser kan tilfredstilles på din ferie i Kas. At blande sig med de lokale på byens torv er en hurtig måde at få adgang til hjertet af den arv og historie, som tilhører denne smukke, lille by. Gaderne er et lokkende mix af traditionelle restauranter, moderne og 'cool' steder, hvor du kan slappe af, få en drink og kigge på menneskelivet omkring dig, og hyggelige, intime caféer. Hvis du vil rejse endnu længere tilbage i tid, til områdets ældgamle, historiske rødder, så besøg det gamle amfiteater, som er et velbevaret relikvie fra en tid, der forlængst er gået. Arenaen lægger stadig rammer til en række koncerter om sommeren, så man må sige, at den har bestået tidens prøve.

En enestående historisk oplevelse får du efter ca. en times buskørsel fra Kas, hvor du finder de gamle ruiner i Xanthos. De bygninger, som i dag er fascinerende ruiner, er nogle af de ældste, vi har i verden, som er nævnt i den græske digter Homers 'Iliaden'. Flere unikke historiske eventyr venter dig på din ferie i Kas: Besøg f.eks. Kekova, hvor du kan sejle med kajak ovenpå en ældgammel by fra den hedengangne civilisation Lykien. Du får kuldegysninger, når du ser de fortryllende, sunkne bygninger fra oldtiden under dig, som er synlige gennem det krystalklare vand. 

Strande

Ferie ved kysterne i Tyrkiet er naturligvis synonymt med masser af dejlige timer tilbragt på storslåede strande. Kas giver dig de perfekte muligheder for at suge solens stråler til dig, mens du nyder lyden af havets skvulpen. Strandene lige ved selve Kas er med småsten, men gyldne sandstrande er bestemt ikke uden for din rækkevidde, når du holder ferie her. 'Little Pebble Beach' og 'Big Pebble Beach' er de strande, du har tættest på dig på din ferie i Kas, og begge er fremragende, med fine faciliteter til solbadning, svømning og forfriskninger, når varmen gør dig tørstig efter en drink eller en sodavand, eller sulten efter et lille mellemmåltid. Især 'Big Pebble Beach' har meget krystalklart vand, som gør den til et ideelt sted at snorkle ud for. Vandet er også roligt og lavt, så den er ligeledes perfekt for familier, som er på udkik efter en strand, hvor de små trygt kan plaske i vandkanten. Udenfor Kas er du bestemt også forkælet med valgmuligheder hvad strande angår. Sejl den korte tur til Limanagazi, hvor du kan vælge mellem flere strande, som du kun kan komme til med båd. Hertil kan man ikke komme med bil, og det betyder, at disse isolerede steder kan fungere som sande oaser af fred og total afslapning. 

Mad og drikke

Det tyrkiske køkken er berømt for sin rigdom og variation, og det er derfor blevet en succes overalt i verden. Smagene og indflydelserne kommer fra Grækenland og Mellemøsten, og i Kas kan du smage på unikke retter og velkendt, populær tyrkisk mad, som har fået et interessant twist. En ferie i Kas giver dig mulighed for både at nyde det gode, regionale køkken og det lækre tyrkiske køkken som helhed. 

Ud over de tyrkiske lækkerier, har du et stort udvalg af restauranter for enhver smag at vælge mellem, når du er på rejse i Kas. Men en rejse til Tyrkiet er naturligvis ikke komplet, uden du har smagt på nogle af de mest populære og lækre retter fra dette gode køkken. Prøv f.eks. 'Lahmacun', som er et tyrkisk twist på pizza. Denne velsmagende form for fast food serveres som regel med en salat ved siden af. 'Meze', der er en slags tyrkiske tapas, er en anden fantastisk måde at udforske tyrkisk gastronomi på, uden at forpligte sig til en bestemt, stor ret. Bestil en omgang 'meze' til dit bord, og del lækkerierne med dem du spiser sammen med. 

Hvis 'meze'-oplevelsen skal være helt autentisk, så bestil et par raki-shots til. Denne lokale likør har en smag, som er helt sin egen. Hvis du vil forsøge dig inden for ikke-alkoholiske drikke med en distinkt, lokal smag, så prøv Ayran. En smag, man måske lige skal vænne sig til, men den er så populær, at man i Tyrkiet sælger den i de store fast food-kæder ved siden af sodavand. Ayran kan også købes i en del tyrkisk-ejede kiosker i Danmark, hvis du vil lære den at kende, inden du rejser. Det er en drik, der er god og sund i varmen, da den indeholder både væske og salt. Sidst men ikke mindst, så husk at besøge en traditionel bagerbutik på din ferie i Kas, og smovse i nogle af Tyrkiets mest populære kager, 'baklava'. 

Natteliv

En ferie i Kas handler først og fremmest om at nyde godt af den skønne, tilbagelænede atmosfære. Den romantiske by med sin beliggenhed ved vandet, som gør solbadning til en favorit-aktivitet i dagtimerne, forvandler sig om aftenen til et hyggeligt sted at spise middag, sippe til et par drinks og lade sig underholde på afslappet vis af lokale musikere og bands. Caféer og barer byder både par og familier varmt velkommen, og stemningen er hyggelig, mens du nyder dit lækre måltid. Lokale bands og musikere føjer atmosfære til disse små, karakterfulde steder. Med masser af restauranter at vælge mellem, er en aften i byen i Kas den perfekte måde at slutte en afstressende dag i solen på. 

Hvis du vil have en aften ude, som uden tvivl bliver mindeværdig, så gå til en af de koncerter, der i ny og næ afholdes i det gamle amfiteater om sommeren. De lidt køligere aftener er også de bedste til at aflægge dette fantastiske sted et længere besøg i det hele taget. Om aftenen er der færre besøgende, og du kan beundre synet af Kas' tusindvis af glitrende lys i mørket. På den måde bliver den ældgamle struktur endnu mere fortryllende. Hvis du vil nyde en spektakulær solnedgang før du skal ud at have middag og drinks, så tag på en vandretur op ad bjerget. De utroligt smukke udsigter herfra får, sammen med den intense solnedgang, der dekorerer himlen med røde, orange og gule farver, Kas til at fremstå i et helt nyt lys. 

Familieferie

Familier, som er på udkik efter fantastiske strande, smukke landskaber, der byder op til eventyr, og en varm, gæstfri atmosfære, vil finde det hele på en ferie i Kas. Uanset om du vil udforske de skjulte grotter på Yatam Adam-bjerget eller lede efter isolerede bugter på kysten, rummer Kas masser af smukke og interessante hemmeligheder. Lange dage i solen kan med fordel tilbringes ved kysten, med at udforske de nærliggende, ældgamle ruiner i Xanthos, eller sejle fra ø til ø i Grækenland. Du kan også få mange gode timer til at gå med at finde souvenirs i de kønne gader i selve Kas by. Et stykke vej fra Kas, vil eventyrlystne feriegæster i alle aldre lade sig imponere dybt af den undersøiske by Simena. Guider tager dig med ud på kajakture henover de forfaldne ruiner under dig, som bærer vidnesbyrd om en by, der blev opslugt af flodvand i forbindelse med et kraftigt jordskælv for næsten 2.000 år siden. 

Rejser for par

Hvad er det, der gør ferie i Kas så romantisk? Den afslappede stemning, som du ikke kan undgå at lade dig smitte af, hjælper bestemt på det. Livet her leves bare i et langsommere tempo, end vi er vant til. Uanset om du udforsker byens gader for at finde souvenirs, kigger dig omkring på markedet eller er på vandretur i bjergene i nærheden, er der intet, du skal skynde dig med. Restauranterne holder åbent til sent, og når du er ude at spise, opfordres du til at tage dig god tid og virkelig nyde dit måltid. Intime øjeblikke blomstrer, efterhånden som hverdagslivets bekymringer smelter bort i solen. De smukke landskaber, der kendetegner det omgivende bondeland, bliver matchet af en kystlinje, der sine steder er rå, men magisk. Under det rolige vand venter en fascinerende verden af maritimt liv, som gør billedet af alt det skønne komplet. Par kan virkelig glemme alt om dagliglivets stress i Kas, og få det optimale ud af disse vigtige dage, hvor man bare nyder hinanden, ferien, varmen og de smukke omgivelser. 

Aktiv ferie

At dykke er en af de mest oplagte måder at føje eventyr og oplevelser til din ferie i Kas. Her er et stort udvalg af dykkemuligheder, så enhver, der ønsker at komme under overfladen, vil kunne finde noget passende og interessant. Begyndere kan begynde deres rejse mod at blive PADI-certificerede med kurser på dykkerskolerne eller snorkling i overfladen. Er du mere erfaren, kan du udforske fascinerende, undersøiske vrag, f.eks. et Dakota-fly, som ligger ca. 20 meter under bølgerne. Med masser af maritimt liv at se også, inklusive store skildpadder, vil naturelskere også føle sig særdeles godt tilpasse. Erfarne dykkere kan søge endnu længere ned i dybet og beundre vraget af et bombefly 60 meter under havets overflade. 

Hvis du foretrækker at komme op i højderne frem for ned i dybderne, kan du lade adrenalinen bruse i himlen over Kas på en paraglide-tur. At glide ned fra det høje Yatam Adam-bjerg belønner dig med en fantastisk udsigt over byen. At vandre i det smukke landskab rundt om Kas er en sublim måde at opdage skjulte juveler og nyde de smukke udsigter ved byen og op ad bjergskråningerne i omegnen.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér