Rejser til Kemer

Uanset om du leder efter en romantisk ferie med din partner, en afslappende ferie med familien eller en underholdende ferie med vennerne, så har Kemer noget at byde på. Kemer er en moderne badeby i en smuk skovklædt dal, der udgør det perfekte udgangspunkt for at udforske nogle af områdets bedste historiske, kulturelle og naturmæssige seværdigheder, mens du stadig nyder alle de bekvemme faciliteter i et moderne ferie-resort.

 • Tip til sight-seeing: Kemer har masser af oplevelser og seværdigheder at byde på; du kan f.eks. tage på en dagstur til den antikke by Olympos eller på en sejltur langs den smukke Middelhavskyst
 • Tip til en familie-ferie: Kemer er et ideelt rejsemål for familier med dens fremragende strand, park og vandland
 • Tip til en aktiv ferie: Gå en bid af den 540 kilometer lange lykiske vej, der strækker sig fra Fethiye i vest til Antalya i øst.

Information og fakta

Kemer er et ideelt valg for alle, der ønsker at kombinere en traditionel strand - og badeferie med god mad og dagsture til uforglemmelige historiske og kulturelle seværdigheder. Du kan f.eks. besøge de gamle ruiner i Phaselis og Olympos, vandre gennem det smukke landskab eller bare slappe af på en af byens populære strande.

Kemer byder både på strande med sand og småsten, gode strand-faciliteter og en bred vifte af vandsports-aktiviteter, der vil kunne underholde både store og små. Hvis du er i shopping-humør, bør du tage turen til byens elegante lystbådehavn, hvor du kan finde gode tilbud på tøj, håndværk og souvenirs, mens du i den nærliggende Yoruk Park kan se, hvordan de lokal håndværkere arbejder.

Om aftenen kan du besøge en af byens mange gode restauranter, og hvis du vil fortsætte aftenen ude i byen efter middagen, byder Kemer også på en række natklubber og barer med en bred vifte af traditionel underholdning, musik og dans. 

 • Sprog: Tyrkisk
 • Valuta: Tyrkisk lira
 • Lokal tid: Kemer er en time foran dansk tid
 • Flyv til: Antalya International Airport (AYT).
 • Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 time
 • Temperaturer: Gennemsnitstemperaturen i Kemer om sommeren er 27 grader

Vejret

Kemer har et typisk middelhavsklima med varme somre og milde, relativt varme vintre, hvor temperaturen typisk ligger sted mellem 10 og 15 grader.

Hvornår det er den bedste tid at besøge Kemer på? Det varierer efter behov og præferencer, men mange gæster foretrækker en ferie i perioden fra begyndelsen af maj indtil november, da der her nærmest er garanti for varme, sol og blå himmel.

Lokal transport

 • Med dolmus: Du kan med fordel benytte dig af lokale minibusser, kendt under navnet "dolmus´er", der er både billige og fleksible, fordi du kan hoppe på og af, når du selv ønsker det. På den måde er det let at komme til og fra hotellet og rundt i byen.
 • Med bus: Hvis du vil på en længere tur, f.eks. ud af byen, er der en regional bus-service, der forbinder Kemer med en række andre ferie-områder, samt byen Antalya.
 • Med taxa: Taxaer er forholdsvis billige og letilgængelige i Kemer. De kører med taxameter og har forskellige takster dag og nat.

Oplevelser og udflugter

Kemer byder på masser af oplevelser, seværdigheder og udflugter. Du kan f.eks. besøge Kemers travle marina og tage på en sejltur ud langs Turquoise-kysten, eller vandre langs strandpromenaden til en af byens to strande. Sandstranden Moonlight Beach er det ideelle sted at svømme, solbade og nyde badeferiens mange glæder.

Hvis du er på ferie med børn, er den største familieattraktion i Kemer Aquaworld. Vandlandet har en række vandrutschebaner og svømmebassiner, samt vandlegepladser til små børn.Vandlandet giver også gratis liggestole til besøgende - og der er masser af spisesteder. 

Herudover er der en række andre seværdigheder i - og omkring - Kemer, som kort vil blive beskrevet i det følgende:

Nomade forlystelsespark 

Denne unikke seværdighed ligger kun en kort gåtur fra marinaen og Moonlight Beach. Forlystelsesparken, hvis udsigt over Kemer og havet alene er et besøg værd, giver et indblik i lokalbefolkningens historie. F.eks. vil du kunne se, hvordan de lokale Toruk-nomader levede engang. Før du tager fra parken, bør du prøve nogle af de lækre, autentiske retter i parkens restaurant.

Natur-oplevelser

Hvis du vil opleve naturen i området omkring Kemer - og ikke lider af højdeskræk - kan du tage svævebanen op til toppen af Tahtali-bjerget og nyde udsigten over det omkringliggende landskab. På kun ca. 10 minutter stiger svævebanen op til toppen af det massive 2365 meter høje bjerg, hvorfra du kan nyde panoramaudsigten over Kemer og hinsides.

Er du mere til vandsports-aktiviteter, har du mulighed for at sejle i kajak i det kolde vand i Göynük Canyon Park, som er en spændende måde at opleve naturens skønhed i parken på.

Du kan også tage på en vandretur til Ucoluk Plateau, som med en højde på 1500 meter byder på en betagende udsigt, eller gå en bid af den berømte lykiske vej, der som nævnt strækker sig fra Fethiye i vest til Antalya i øst.

Antikke byer

Er du historisk interesseret? Området omkring Kemer byder ikke bare på stor natur, fantastiske strande og et spændende vandland. Langs kysten er der fundet gamle ruiner, der har været en del af den antikke by Olympos, der på sin side var en del af den historiske region Lykien.

Olompos er i dag del af Olympos Beydaglari National Park, som også inkluderer den antikke græsk-romerske by Phaselis. Phaselis er let at komme til, idet den kun ligger 15 minutters kørsel fra Kemer.

Shopping

Uanset om du vil prøve de lokale produkter eller blot vil opleve autentisk tyrkisk kultur, er et besøg på Kemer-markedet et must. Det finder sted hver mandag og tirsdag, og byder blandt andet på boder med frisk frugt, grøntsager og lokalt håndværk.

Begivenheder

For film-entusiaster: Omkring en times kørsel fra Kemer ligger byen Antalya. Hver oktober er byen vært for den berømte internationale Antalya Golden Orange Film Festival. Festivalen varer en uge med filmvisninger, pris-uddelinger og deltagelse af internationale stjerner fra filmindustrien.

For jazz-entusiaster: I selvsamme Antalya kan du opleve Antalya Jazz Festival, som finder sted hvert år i hele juli måned. Festivalen er ikke mindst kendt for sine fantastiske fysiske rammer, som består af det smukt bevarede romerske teater Aspendos med plads til 20.000 tilskuere og med en enestående akustik. Festivalen byder på anerkendte jazzmusikere og orkestre fra hele verden.

Læs mere om Kemer

Rejsemål i Tyrkiet

Find rejsen til Tyrkiet her

Populært i Kemer

Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Kemer
 • Nærmeste lufthavn: 67 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Kemer
 • Nærmeste lufthavn: 59 km
 • Nærmeste strand: ca. 100 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Kemer
 • Nærmeste lufthavn: 66 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér