Rejser til Konakli

Med sin smukke beliggenhed på Tyrkiets sydkyst, tæt på både Alanya og Antalya, er Konakli et ideelt rejsemål for dem, der ønsker en afslappende ferie i solen. Byen er omgivet af storslåede bjerge, bevokset af smukke fyrretræer, som bare venter på at blive udforsket. 

Strand-elskere: Konakli har en lang gylden strand og den legendariske Cleopatra Beach ligger inden for overskuelig rækkevidde af byen langs kysten.

Familier: Konakli er et ideelt til småbørnsfamilier med sin dejlige strand og et fantastisk vandland.

Par: Med sin charme, sine mange livlige restauranter og markeder, samt den smukke strand er Konakli også et oplagt rejsemål for par, der gerne vil på en romantisk ferie.

Information og fakta

  • Sprog: Tyrkisk
  • Valuta: Tyrkisk lira
  • Lokal tid: Konakli er 1 time foran dansk tid
  • Flyv til: Antalya International Airport (AYT).
  • Flytid fra Danmark: Ca. 3,5 timer
  • Bedste tid til en ferie: Mange gæster i Konakli synes bedst om de moderate temperaturer i foråret

Seværdigheder

Hovedattraktionen i Konakli er den vidunderlige sandstrand. Den lange strækning af gyldent sand og det turkisblåt vand er ideelt til dem, der ønsker at slappe af i solen, svømme og bade eller som prøve nogle af de vandsportsaktiviteter, der tilbydes ved havet. Du kan også leje en båd og sejle en tur langs kysten eller du kan nyde en kølig drink nær havnen, mens du ser luksusbåde og mindre både sejle ind om aftenen. For dem, der ønsker at udforske det lokale område, findes Alanya kun 20 minutters kørsel væk, mens den travle by Antalya ligger et par timers kørsel i den anden retning.

Kultur og historie

Hvis du er på udkig efter histotiske og kulturelle seværdigheder, så aflæg det røde tårn et besøg eller tag på en tur til havnen for at få et indblik i områdets nautiske historie. Der er også et arkæologisk museum i byen og ruinerne af et gammelt slot. I nærområdet er der også huler, du kan gå på opdagelse i. 

Vejret

Konakli har et behageligt middelhavsklima med mange solstimer og lange somre, der ofte varer seks måneder. Temperaturen når midten af 20'erne omkring april og topper i de lave 30'ere i juli.

Mad og drikke

Traditionel tyrkisk mad består af lækre friskfangede fisk og skaldyr med salater, frisk grillet kød og selvfølgelig den berømte kebab. Middagen indtages ofte sammen med en lokal vin og efterfølges af tyrkisk kaffe. Og hvis du bliver træt af udbuddet af restauranter i Konakli, kan du altid tage en tur til nærliggende Alanya, som ligger kun 20 minutters kørsel derfra.

Lokal transport

Med dolmus: Dolmus er en mini-bus, der bruges i mange tyrkiske feriebyer. De er en billig og nem måde at komme rundt på mellem byen, stranden og dit hotel. Du kan hoppe på og af, når du vil, hvilket giver en stor fleksibilitet.

Med bus: Der er en større buslinje udenfor Konakli med forbindelse til nærliggende byer. Busserne går regelmæssigt i højsæsonen og er ideelle til en dagstur til f.eks. Antalya.

Til fods: Konakli er en lille by, der er let at komme rundt i til fods. Der er ingen større veje at krydse, når du skal gå fra ferie-området til stranden.

Begivenheder

For kunstelskere: Den internationale kultur- og kunstfestival afholdes i maj i Alanya, kun 20 minutters kørsel fra Konakli. Festivalen omfatter flere dages forestillinger, koncerter og udstillinger, der fejrer tyrkiske traditioner og folklore-skikke.

Jazzfestival: I Alanya kan du også opleve den internationale jazzfestival, der kommer til byen i slutningen af september og varer en hel uge. Der vil være koncerter ved Alanyas smukke havn med berømte musikere, bands og sangere fra hele Tyrkiet, der kommer til byen for at markere sommerens ende.

Aktiv ferie

Konakli byder på mange muligheder for en aktiv ferie. Hvis du er afsted med dine børn, anbefales du at besøge Konaklis Fun Sea Park, hvor der er et væld af forlystelses-aktiviteter for både børn og voksne

Du kan også udforske undervandsverdenen med dykning og snorkling, eller lære at sejle og på den måde komme til at kende kystlinjen fra en anden vinkel.

Hvis du foretrækker at holde dig på landjorden, er der masser af muligheder for vandreture og mountainbike-ture i de smukke Taurusbjerge, der omgiver kysten, eller du kan tage på en tur i nærheden af Alanya, hvor der findes en bred vifte af aktiviteter for besøgende i alle aldre.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér