Rejser til Kusadasi

Det solrige klima og de lange strande ved det azurblå middelhav samt ikke mindst et pulserende byliv med gode restauranter og caféer gør Kusadasi til et af de mest populære rejsemål i Tyrkiet. Den smukke kystby er da også det perfekte valg, hvis det er en afslappende og oplevelsesrig ferie, du drømmer om. Kusadasi er således ikke blot en ferieby, som har alt det, du kan ønske dig af faciliteter i ferien. Det er også en by med en rig historie, der rækker tilbage til længe før, der fandtes turister.

Dybe historiske rødder

Kusadasi, som ligger på den tyrkiske vestkyst lige øst for den græske ø Samos, har siden grundlæggelsen for omkring 5.000 år siden været hjem for en lang række forskellige folkeslag. Sporene efter dem kan du stadig se i Kusadasi, som for eksempel fæstningen fra det 13. århundrede ude på den lille ø, Güvercinada, syd for lystbådehavnen. Byen er dog især kendt for at være et godt udgangspunkt for at udforske nogle af Tyrkiets mest berømte seværdigheder og kulturskatte. Rejser du til Kusadasi, kan du for eksempel nemt besøge Tyrkiets mest imponerende ruinby Efesos, der ligger mindre end en halv times kørsel væk. Kombiner eventuelt besøget med en tur til den meget charmerende landsby Sirince, hvor der næsten er noget toscansk over de smalle, brostensbelagte gader og maleriske små huse.

Det kan også anbefales, at afsætte en dag af ferien til at besøge Dilek halvøens nationalpark, der ligger ca. halvanden times kørsel mod syd fra Kusadasi. Den lille halvø er et af de mest uberørte område på Tyrkiets vestkyst og et ideelt udflugtsmål, hvis du trænger til at nyde en dag i naturskønne, fredelige omgivelser. Parken, som er kendt for sit rige fugleliv, indbyder både til vandreture og afslapning i små, idylliske badevige. Det er dog ikke kun på fastlandet, at der er meget at se. I århundreder er der fra den lille havn i Kusadasi blevet udskibet varer fra Anatolien og Fjernøsten mod resten af Europa. I dag er havnen blevet til en af de mest eftertragtede lystbådehavne i Tyrkiet, hvorfra der tilbydes ture til de nærliggende øer.

Godt udvalg af strande og restauranter

Når du ikke tager på spændende sightseeing på land eller til havs, er der rig mulighed for bare at dase på stranden, når du rejser til Kusadasi. Både nord og syd for centrum finder du adskillige fine badestrande, som er godt forbundet af de lokale minibusser, dolmus. Rejser du med børn, vil det nok også være populært med en tur i et af de vandlande, der ligger lige omkring byen. Efter en dag brugt på en af strandene ved Kusadasi, i et vandland eller med spændende sightseeing, har du masser af muligheder for at slutte dagen af med et velsmagende måltid på en af byens mange restauranter. Kusadasi har kun omkring 65.000 faste indbyggere, men i højsæsonen fordobles dette tal mange gange, så udvalget af spisesteder og barer er ganske stort byens beskedne størrelse taget i betragtning.

Et af de bedste steder at nyde solnedgangen og byens afslappede atmosfære er nede på promenaden, hvor både besøgende og lokale ynder at spadsere en tur inden eller efter aftensmaden. Her ligger desuden talrige spisesteder, hvor du både kan prøve klassiske retter fra det traditionelle tyrkiske køkken og mere internationale kendinge.

Læs mere om Kusadasi

Rejsemål i Tyrkiet

Find rejsen til Tyrkiet her

Populært i Kusadasi

Tyrkiet, Kusadasikysten, Kusadasi
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 450 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Kusadasikysten, Kusadasi
  • Nærmeste lufthavn: 66 km
  • Nærmeste strand: ca. 150 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
Tyrkiet, Kusadasikysten, Kusadasi
  • Nærmeste lufthavn: 73 km
  • Nærmeste strand: ca. 100 m
  • Pool (evt. sæsonåben)

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér