Rejser til Lara Beach

Lara Beach, der ligger lige udenfor Antalya i den sydvestlige del af Tyrkiet, byder på fantastiske, gylne sandstrande, der strækker sig hele 12 kilometer langs kysten,  krystallinsk, blåt middelhavsvand og masser af sol og varme, der har gjort rejsemålet til et populært sted for gæster, der er på udkig efter en strand- og badeferie ud over det sædvanlige.

Byens strand er blevet udmærket med et blåt flag og har mange forskellige faciliteter til sol- og strandgæster, hvadenten det gælder parasoller og liggestole eller stilfulde strandbarer, der serverer opfindsomme cocktails og lækre snacks.

Ud over at være et eftertragtet rejsemål for en strand- og badeferie er Lara Beach et oplagt rejsemål for gæster, der holder af at shoppe på deres ferie, med en lang række butikker, der spænder fra de luksuriøse hotellers designboutiques til de traditionelle og folkelige basarer og markeder i byens centrum, der sælger lokalt fremstillet smykke-kunst, læder, bomuld og keramik.

Tip til en strand- og badeferie: Den prisbelønnede Lara Beach er det perfekte sted at nyde Middelhavets solskin og behageligt varme badevand, med gyldent sand, en livlig strandpromenade og masser af vandsports-faciliteter.

Tip til en familieferie: Udover stranden vil børnene elske delfinerne og de mange aktiviteter i Troy Aquapark.

Tip til en shopping-ferie: Uanset om du foretrækker boutique-shopping eller de traditonelle markeder, er Lara Beach fyldt med gode steder at shoppe.

Information og fakta

Sprog: Tyrkisk

Valuta: Tyrkisk lira

Lokal tid: Lara Beach er en time foran dansk tid

Flyv til: Antalya International Airport (AYT).

Flyvetid fra Danmark: Ca. 3,5 timer

Strande

Det glitrende Middelhav, det bløde, gyldne sand og masser af liggestole betyder, at du virkelig kan slappe af på Lara Beach. Tilmed er stranden blevet tildelt for dets badevands kvalitet, så du kan roligt kaste dig i bølgerne.

Hvis du er på udkig efter lidt mere spænding, er der mulighed for forskellige vandsports-aktiviteter, såsom snorkling og dykning, samt jetski og kajaksejlads. Samtidig giver de lavvandede kyster et sikkert miljø for børn at padle og lege i.

Vejret

Uanset hvilken tid på året, du ønsker at besøge Lara Beach, har du gode chancer for at opleve godt vejr sammenlignet med vejret på den tilsvarende årstid i Danmark (med forbehold for, at vejret som bekendt aldrig kan garanteres).

Sommeren starter i maj og slutter i september, hvor klimaet typisk er varmt med mange solskinstimer og temperaturer, der når op på omkring 31 grader. Med næsten ingen nedbør og behageligt varme havvands-temperaturer er denne periode ideel til en bade- og strandferie.

Hvis det at slappe af ved poolen eller langs sandstranden ikke er en første-prioritet, kan det anbefales at rejse om foråret, hvor der er mindre fugtighed i luften og færre turister ved strandene.

Kultur og historie

Lara Beach og det omkringliggende område er særdeles rigt på antik historie og rummer store historiske og kulturelle seværdigheder.

Det antikke romerske amfiteater Aspendos ligger mindre end en times kørsel fra Lara Beach og blev bygget til at kunne rumme 8.000 tilskuere. I dag bruges amfiteatret stadig til ballet- og opera-forestillinger. Du kan vælge at tage på en guidet tur i i amfiteatret og nyden den fantastiske udsigt fra toppen af det.

Den gamle by Perge ligger også tæt på Lara Beach og var engang en vigtig by i den antikke region Pamphylia. Det er her, de fleste statuer, som i dag er udstillet på Antalya Museum, blev udgravet fra. Du kan både se et antikt romersk stadion, en romersk port, et nymfeum, en kolonne-gade, et romersk bad, og en græsk port.

En anden antik by, som enhver historie- og kulturinteresseret rejsende bør besøge på en rejse til Lara Beach, er Side; en antik græsk by, beliggende på Tyrkiets sydlige Middelhavskyst. Byen, der betragtes som en af de mest betydningsfulde klassiske seværdigheder i landet, rummer mange unikke arkæologiske artefakter, herunder det hellenistiske tempel Apollo, beliggende ved havnen.

Du kan også opleve ruinerne af et antikt teater fra det 2. århundrede, der engang havde plads til hele 15.000 tilskuere.

Mad og drikke

Mad-traditionerne i Lara Beach er i sagens natur overvejende tyrkiske, men der kan også ses en stor indflydelse fra det italienske køkken og middelhavskøkkenet i almindelighed på nogle af restauranterne her i området.

Hvis du har appetit på uvante tidspunkter, eller bare godt kan lide fleksibilitet, når du skal indtage dine måltider på ferien, vil du elske Jasmine Main Restaurants faciliteter, der er åbne hele dagen og natten.

Hvis du vil opleve nogle af områdets antikke madtraditioner, bør du besøge det unikke Yoruk Telt, der ligger på strandpromenaden ved siden af Lara Beach Hotel. Her kan du spise udendørs ved picnic-borde og lære noget om de madtraditioner, som den lokale nomadiske stamme, kaldet Yoruks, praktiserer. Du vil også kunne få pizzaer eller gozler, som er salte pandekager fyldt med lokale råvarer.

Hvis du vil prøve andre typiske tyrkiske retter, så aflæg Big Chefs Café og Restaurant et besøg. Her kan du prøve en række lækre, lokale retter, samt en morgenbuffet.

Lokal transport

Med dolmus: Dolmuser er de lokale minibusser, der ligner en stor, delt taxa. De er en billig og nem måde at komme rundt på feriestedet på, og er idelle, hvis du skal en tur til stranden f.eks., da du kan hoppe af og på efter eget ønske.

Med bus: Hvis du ønsker at rejse længere væk, forbinder en regelmæssig busforbindelse Lara Beach med andre feriesteder langs kysten, og til Antalya by.

Med taxi: De lokale gule taxier er både relativt billige og let tilgængelige i Lara Beach. De er en overkommelig måde at transportere sig til og fra Antalya Lufthavn, idet lufthavnen kun ligger 30 minutters kørsel derfra.

Begivenheder

Sand-skulpturs-festival: Lara Beachs gyldne sand er for genstand for den internationale "Antalya Sand Sculpture Festival", som er én af de største festivaler for sandskulpturer i verden. Festivalen kommer til byen i juni og fortsætter i flere måneder med hundredvis af skulpturer, der er udformet på det specialfremstillede og 7.000 kvadratmeter store udstillingssted.

Opera og ballet: For opera-og balletinteresserede er den årlige "Aspendos Opera og Ballet Festival" i Antalya, kun en times kørsel fra Lara Beach, én af områdets store kultur-begivenheder. Festivalen er kendt for at finde sted i det næsten 2000 år gamle romerske amfiteater, Aspendos teater, der giver fantastisk akustik til koncerter. 

Seværdigheder og udflugter

Undervandsruiner og gamle byer

Lara Beach er spækket med antik historie og der er mange måder at opleve den på Du kan f.eks. tage på en sejltur til Kekova Ø for at se øens berømte undervandsruiner, som er resterne af en gammel by, der blev nedsænket af et jordskælv. På samme tur kan du opleve den antikke by Myra og gå rundt blandt resterne af byens amfiteater og stengrave, inden du slutter turen af med en rundvisning i Skt. Nicholas Kirke.

Hvis du foretrækker at blive på land og udforske områdets historiske seværdigheder dér, er Kaleiçis gamle bydel et must med dens snoede gader og historiske arkitektur.

Der er også masser af ting at opleve i Antalya, som kun er en busrejse væk. På en spadseretur rundt i Antalya kan du opleve mange unikke, historiske steder, såsom den gamle romerske havn og Hadrians port.

Vandfald og varme kilder

Lidt vest for Lara Beach kan du opleve den fantastiske Düden-flod og dens vandfald. Floden strømmer fra en 40 meter høj klippe ud i havet. Du kan se disse spektakulære vandfald fra land, eller du kan tage en båd fra Antalyas havn for at se dem tæt på.

En anden afslappende og populær natur-seværdighed er Pamukkale-kilderne og den gamle Cleopatras Pool, hvor du kan opleve den romerske æra i al sin herlighed.

Pamukkale betyder "bomuldslottet" på tyrkisk, og når du ser, hvordan dens naturlige kilder er størknet i snehvide stalaktitter og klipper, bliver det klart hvorfor. Mange mennesker kommer her for at nyde den naturskønne udsigt og tage en dukkert i den termiske pool.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér