Rejser til Marmariskysten

Marmaris ligger, hvor Tyrkiet er allersmukkest, på den Ægæiske kyst nær det græske øhav. Her finder du en blanding af smuk natur, en lang og god strand, en spændende basar fyldt med masser af gode tilbud, restauranter og et pulserende natteliv. Book din rejse til Marmariskysten med Escapeaway i dag!

Smuk som et postkort langs Det ægæiske Hav ligger Marmariskysten med sin pomp og pragt. Jeg har udelukkende gode minder fra mit besøg langs denne del af rivieraen. Tyrkiet er en skatkiste med hundredvis af bugte, sandstrande og regionens geografi er et paradis for dig, der elsker krystalklart vand og utallige solskinstimer hen over sommeren.

Foruden alle de blålige nuancer byder Marmariskysten på såvel arkæologiske og historiske attraktioner i tillæg til alle mulighederne for oplevelser til vands, der ikke mindst skyldes den behagelige brise, de lune temperaturer og ikke mindst alle mulighederne for at besøge de mindre øer, der ikke er at sammenligne med andre steder i Sydeuropa.

Med Escapeaway kan du nemt booke en problemfri og sikker rejse til Marmariskysten, med mulighed for afrejse fra lufthavnen i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg. Den smarte søgemaskine støvsuger hele tiden nettet for de bedste priser på flybilletter med rutefly til fx. lufthavnen i Bodrum eller Dalaman, og sætter dem sammen med vores udvalgte hoteller på Marmariskysten. Vi samler det hele i en pakkerejse med Rejsegaranti, så du får det bedste af begge verdener. Tilføj billeje til pakken og få den bedste oplevelse når du kommer frem. God tur!

>> Læs også om rejser til Antalyakysten
>> Læs også om rejser til Kusadasikysten

Hoteller på Marmariskysten

Seværdigheder og udflugter

Her har jeg beskrevet et lille udpluk af de mange oplevelser og seværdigheder, som venter dig på en rejse til Marmariskysten. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder på Marmariskysten, anbefaler jeg dig at læse vores blog om rejser, hvor du kan finde spændende rejseartikler om Tyrkiet og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Marmaris borgen

Den nuværende borg blev genopbygget af Süleyman 1. i 1522 og brugt som base for sultanens styrker i kampen mod korsridderne på Rhodos. I dag er borgen en af de få i Tyrkiet, der benyttes som museum. På Marmaris Museet kan du udforske en stribe spændende arkæologiske fund fra regionen, slå dig ned på restauranten eller slentre en tur langs borgens mure for at nyde udsigten over den livlige marina.

Grand Bazaar

Marmaris er et godt rejsemål, hvis du holder af at shoppe. I Grand Bazaar, der er en af landets største, finder du for eksempel alt, hvad hjertet kan begærer af tøj, lædervarer, krydderier, smykker og andet håndværk. Selv hvis du ikke er på udkig efter et souvenir, er det værd at besøge basaren alene for at mærke stemningen i de mange, labyrintagtige gange med de utallige stande. Du skal være forberedt på, at nogle sælgere kan være ret pågående og forventer, at du vil prutte om prisen. Hav også øjnene med dig, da udvalget inkluderer alt fra autentisk håndværk af høj kvalitet til billige kopivarer.

Er det kendte, moderne modemærker, du går efter, kan du gå en tur ned til marinaen. Her ligger talrige modebutikker med eksklusive mærkevarer og et stort shoppingcenter.

Udflugt til Rhodos

Ligesom sultanen i det 16. århundrede brugte Marmaris som udgangspunkt for erobringen af den store korsridderborg på Rhodos, er det i dag oplagt at tage på en udflugt til den populære græske middelhavsø, når du holder ferie i Marmaris. Rhodos ligger således blot en kort sejltur væk og lokker med et væld af spændende seværdigheder i form af blandt andet antikke templer og middelalderpaladser. Dertil kommer naturligvis øens berømte strande og charmerende byers smalle stræder med hyggelige restauranter og butikker. Med andre ord får du med garanti en oplevelsesrig dag, hvis du tager på en udflugt til Rhodos fra Marmaris.

>> Læs også om rejser til Rhodos her

Sejltur langs Marmariskysten

Pak snorklen og badehåndklædet og tag på en dagsudflugt med båd langs Marmariskysten. Det er en perfekt måde at udforske bugtens skønne strande og drage fuld fordel af det indbydende, krystalklare vand. Hele familien kan få lang tid til at gå med at udforske det rige live under havoverfladen, når båden lægger til ved de forskellige strande. Det står naturligvis også frit for blot at smide sig i sandet for at suge solen til sig eller eventuelt nyde en picnic. De fleste af bådudflugterne gør et stop ved den skovdækkede Cennet Adasi, også kendt som Paradisøen (som faktisk er en halvø), hvor du blandt andet kan besøge den lille Nimara-drypstensgrotte.

Pamukkale og Efesos

Der er masser at se og lave langs Marmariskysten, men der gemmer sig også adskillige seværdigheder af verdensklasse længere inde i landet. To oplagte mål for dagsudflugter er for eksempel Pamukkale og Efesos. 

Pamukkale i Denizli provinsen er en række kridhvide kalkstensterrasser, der er dannet ved at vand fra varme kilder over tusinder år af er løbet ned af en bjergside. Kalkstensterrasserne, der også kaldes for 'bomuldsslottet', er optaget på UNESCO's liste over verdensarv. Det er dog ikke blot for at beundre de særprægede aflejringer, at mange besøger Pamukkale. Husker du badetøjer, kan du således også nyde et dyb i det dejlige varme mineralske kildevand i nogle kunstige bassiner. Eftersigende skulle vandet have en foryngende og helbredende effekt - det er dog nok mest et spørgsmål om tro.

Pamukkale er desuden omgivet af oldtidsbyen Hierapolis, der blandt andet rummer et smukt, velbevaret amfiteater. Er du historisk interesseret er oldtidsbyen Efesos et par hundrede kilometer nord for Marmaris dog et endnu mere interessant udflugtsmål og hører til blandt det ypperste, når det gælder seværdigheder fra den antikke verden. Her kan du nemt bruge et par timer eller mere på at vandre rundt blandt oldtidsbyens imponerende bygningsværker, som tæller det berømte Artemistempel. Det er næsten umuligt ikke at mærke historiens vingesus og fornemme den pragt, som byen må have haft på sin storhedstid.

Information og fakta

Her får du lidt nyttig informationer om Marmariskysten, der kan tjene som inspiration til din ferie. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker at finde mere baggrundsinformation eller tips din rejse, vil jeg anbefale jeg dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Marmaris og vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Marmaris og Içmeler

Marmaris, der ligger i den sydvestlige del af Tyrkiet hvor Ægæerhavet og Middelhavet mødes, er udover sin lange strand især kendt for den smukke naturlige havn. Den er en af de største i verden af sin slags og i dag et yndet mål for lystsejlere og krydstogtskibe. Historisk har havnen også spillet en vigtig rolle for Marmaris. Den gjorde således byen til centrum for handel i regionen, men var også strategisk vigtig for enhver med ambitioner om at dominere området militært. Det vides ikke med sikkerhed, hvornår en by blev grundlagt her. Men ifølge den græske historieskriver Herodot var der en forstærket bosættelse ved Marmaris allerede i år 3.000 f.v.t.

Byen blev dog invaderet af Alexander den Store i år 334 f.v.t. Det var blot en af mange gange, hvor Marmaris spillede en rolle i verdenshistorien. Den store naturlige havn udgjorde således også flådebase for Det Osmanniske Rige og gav senere ly til Lord Nelsons flåde, da han var på vej til Egypten for at kæmpe mod Napoleon.

I dag er turisme byens vigtigste indtægtskilde, og i højsæsonen mangedobles indbyggertallet på ca. 30.000, når ferierejsende fra hele Europa kommer hertil for at nyde godt af det solrige klima, byens restaurant- og butiksliv samt ikke mindst Marmariskystens dejlige strande.

Få kilometer mod syd ligger nabobyen Içmeler. Denne mindre ferieby er især populær blandt børnefamilier og par, som ønsker en ferie med fredelig idyl, mens unge mennesker med hang til fest og ferier med masser af aktivitetsmuligheder plejer at foretrække Marmaris. De to feriebyer er forbundet af en lang, smuk strandpromenade. Vil du ikke gå de omkring syv kilometer mellem byerne langs vandet, kan du eventuelt tage med en dolmus (minibus). Det tager så blot ti minutter.

Mad og drikke

Der er sket meget på Marmariskysten siden tiden, hvor her blot lå små fiskerlejer og søvnige landsbyer. I dag er således talrige resorts og hoteller, samt ikke mindst restauranter, som betjener de mange ferierejsende. Du vil derfor ikke have svært ved at finde et godt, nyt sted at spise hver dag, hvis det er det. du ønsker. Den største koncentration af spisesteder finder du nede langs strandpromenaden og i området omkring borgen. Udvalget er stort med alt fra det traditionelle tyrkiske til moderne retter fra det internationale køkken. Er det lokale specialiteter, du er på udkig efter, kan du med fordel prøve en af de tyrkiske restauranter i basaren. Vil du have den bedste udsigt til maden, skal du derimod vælge en af restauranterne i marinaen. 

Udover et stort udvalg af spisesteder er Marmaris også kendt for at have et livligt natteliv med masser af barer og natklubber, der holder åbent til langt ud på natten. Er det en festlig aften, du ønsker, kan du søge mod den populære Bar street i den gamle bydel. Der er dog også andre lidt mere rolige områder, hvor du kan slutte dagen af med en stille drink eller kølig øl.

Har du en feriebolig med eget køkken, kan du handle i et af byens store supermarkeder. Her finder du desuden alt, hvad du ellers kan tænkes at få brug for i løbet af ferien.

Vej og klima ved Marmaris

For ferierejsende er noget af det mest tillokkende ved Marmariskysten det varme, solrige middelhavsklima, som hersker på disse kanter. Her kan du således forvente masser af solskinstimer, så husk rigelig med sololie! Mellem maj og oktober er det usædvanligt med regn og særligt i juli og august kan det blive decideret hedt med temperaturer, der gennemsnitlig når op omkring 35 grader. Mange foretrækker da også at komme her sidst på sommeren i september, hvor temperaturen er mere behagelig eller i det tidlige efterår, hvor der kan komme regnbyger, men det stadig er lunt i vejret og havet varmt nok til en dukkert.

Transport

Dalaman Lufthavn (lufthavnskode: DLM) er den nærmeste lufthavn, hvis du skal holde ferie på Marmariskysten. Lufthavnen, der ligger omkring 95 kilometer fra Marmaris by, betjenes af en række flyselskaber, heriblandt easyJet og Ryanair, med ruter til resten af Europa. Det tager omkring 1½ time at køre med bus fra lufthavnen til Marmaris. Du kan eventuelt også vælge at flyve til Bodrum – Milas lufthavnen (130 kilometer fra Marmaris). 

I Marmaris by er det nemt at nå omkring til det mest i centrum til fods, men ellers er den nemmeste måde at komme omkring på at hoppe på en af de mange dolmus (minibusser), som blandt andet kører på hovedvejen mellem Marmaris og Içmeler. De kan nemt prajes og stopper, hvor man beder om det. Der er naturligvis også taxier, men disse er normalt dyrere. Vil du have mere frihed til at udforske Marmariskysten i dit eget tempo, kan du med fordel bestille billeje til ferien. Så har du både afsides bjergbyer, forlystelsesparker, fredelige strande og spændende antikke seværdigheder inden for nem rækkevidde. 

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her