Rejser til Side

Med sin gyldne sandstrand, sit milde og varme klima og sine gamle ruiner er Side et ideelt rejsemål for skandinaver, der vil på en økonomisk strand- og badeferie sydpå, hvor de kulturelle seværdigheder aldrig er meget længere væk end stranden.

Engang var Side en gammel græsk by - nu er byen en af de mest populære badebyer i Antalya-provinsen i Tyrkiet. Byen, som ligger tæt på byerne Manavgat, Alanya og Antalya, byder på strande med masser af vandsportsaktiviteter og har roligt, lavvandet vand, som er ideelt for børn at bade i.

Tip til par: En charmerende gammel bydel, en fantastisk havn og gode, afslappende strande skaber de perfekte rammer for en romantisk ferie for to. 

Tip til strand-elskere: Det bløde sand og det krystalklare vand udgør en kærkommen undskyldning for at læne sig tilbage i liggestolen og slappe af i solen. Byens to strande - den østlige og den vestlige - byder desuden på masser af vandsports-aktiviteter, hvis man gerne vil underholdes lidt på strandferien.

Tip til kultur-interesserede: Den gamle bydel i Side er hjemsted for det antikke og tårnhøje romerske teater og Apollo-templet, hvilket gør en ferie i Side til meget mere end en badeferie.

Information og fakta

Side er hjemsted for en af de ældste byer, du finder på din ferie i Tyrkiet, med ruiner spredt langs byens berømte hvide sandstrande, der er smukt flankeret af fyrretræer.

Byen, der engang har huset Alexander den Stores sejrrige hærer, romerne og i nyere tid tilrejsende turister fra hele verden, byder på noget for enhver smag. Om dagen er der masser af muligheder for at opleve sol, strand og hav, samt store kulturelle seværdigheder, og om aftenen og natten kan du finde masser af forskellige barer og natklubber, der har sent åbent og som byder på levende musik og dans.

 • Sprog: Tyrkisk.
 • Valuta: Tyrkisk Lira.
 • Lokal tid: Denne del af Tyrkiet er en time foran dansk tid.
 • Flyv til: Antalya International Airport (AYT).
 • Flyvetid fra Danmark 3,5 time.

Strande

Med hele to strande - Øst-stranden og Vest-stranden - er det nemt at finde en plads i solen i Side.

Vest-stranden er den mest populære af de to strande med mange liggestole til leje, hvilket betyder, at du aldrig behøver at skynde dig til stranden for at reservere en solseng. Øst-stranden er lidt mere fredelig og ligger ikke langt fra Apollo-templet.

For de, der interesserer sig for vandsport eller bare gerne vil have lidt mere underholdning på badeferien, så er der en lang række aktivitetsmuligheder, såsom parasailing, vandski, dykning, fiskeri og bådture.

Og når du føler dig sulten, er der masser af restauranter og caféer lige i nærheden, der kan tilfredsstille din appetit, så du kan nyde hele din dag på stranden.

Shopping

Du finder masser af butikker i centrum af byen, samt flere markeder og basarer, der altid har en meget lokal og farverig stemning. På markederne forventes det, at du prutter om prisen.

Når der skal lades op mellem indkøbene, er den gamle bydel er et vidunderligt sted at indtage en frokost eller middag, da du her finder mange autentiske tyrkiske restauranter, der serverer friske mezes og kofta. 

Maden

I den gamle bydel, der ligger kun få gader fra stranden, er der som nævnt masser af gode, lokale restauranter, hvor du kan få et autentisk tyrkisk måltid. Prøv f.eks. en af regionens yndlingsretter, testi kebab. Testi kebab er et stykke kød, der langsomt tilberedes i en lergryde, og som steges helt igennem, inden kokken tager låget af gryden og serverer det lækre, møre kød direkte derfra.

Hvis du elsker fisk, er du kommet det rigtige sted hen, for det er ikke for ingenting at Side ligger ved havet og hver dag bliver begavet med fiskernes fangster. Mange restauranter tæt på havnen byder på lækre retter, der er lavet af friskfanget fisk.

På restauranten Gul, der ligger i den gamle del af Side, kan du prøve gode, traditionelle retter i det tyrkiske køkken, såsom Saray Kebab. 

Lokal transport

Med dolmus: Dolmuser (små, hvide minibusser) er en billig og effektiv måde komme rundt på i Side. De er f.eks. oplagte at bruge, hvis du skal et smut til stranden, da du kan hoppe på og af, når du vil.

Med taxa: Taxaer er let tilgængelige i Side og kører på taxameter. Priserne er forskellige om dagen og natten, men de er generelt billige til korte rejser.

Med bus: Der er en busforbindelse i Side, der forbinder feriestedet med andre, nærliggende feriesteder langs kysten. Busserne kører regelmæssigt og er oplagte at bruge, hvis du skal på lidt længere rejser, f.eks. til Izmir og Istanbul. De er i øvrigt også en fantastisk måde at møde de lokale på og på den måde lære mere om denne region i Tyrkiet.

Begivenheder

Kunst og kultur: Den årlige Internationale Kultur og Kunst Festival er årets største begivenhed i Side. Den foregår i slutningen af august og begyndelsen af september og byder på gratis, udendørs koncerter i byens gamle amfiteater og Apollo-templet.

Manavgat Kultur- og Turistfestival: Denne sommerfestival afholdes i Manavgat ca. 20 minutters kørsel fra Side og byder på traditionel folkemusik og dans og lækre tyrkiske delikatesser.

Seværdigheder og aktivitetsmuligheder

Side har en lang række interessante seværdigheder og aktivitetsmuligheder for både store og små. Hvis du er interesseret i en historisk og kulturel oplevelse kan du udforske historiske steder som amfiteateret, der stammer fra områdets  hellenistiske periode, Apollo-templet, de romerske bade og Side Museum.

For de natur-interesserede tilbyder Side en fantastisk mulighed for at udforske de smukke Taurus-bjerge eller besøge de spektakulære Manavgat-vandfald. For de mere eventyrlystne er der mulighed for en jeep safari eller rafting i Koprulu Canyon National Park.

Hvis du er afsted med familien, kan en af de to vandparker i Antalya, såsom Antalya Aqua Park, sikkert gøre lykke for både store og små. Du kan nemt få en hel dag til at gå her. 

Der er også mulighed for at se delfiner, hvis du tager på en bådtur med selskabet Dolphin Island Cruise.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Side

Populært i Side

Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Side
 • Nærmeste lufthavn: 62 km
 • Nærmeste strand: ca. 0 m
 • Pool
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Side
 • Nærmeste lufthavn: 65 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool
Tyrkiet, Den Tyrkiske Sydkyst, Side
 • Nærmeste lufthavn: 63 km
 • Nærmeste strand: ca. 500 m
 • Pool

Hvad siger gæsterne i Side?

10,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 1 anmeldelser