Rejser til Tekirova

Tekirova som hører til den mere eksklusive del af den tyrkiske middelhavskyst i Anatolien, har store historiske og naturmæssige attraktioner bag sine smukke sandstrande. Ferieboligerne og hotellerne her er ofte ret luksuriøse, ligesom der er masser af aktiviteter og udflugter tilpasset den mest kræsne feriegæst. Med Escapeaway kan du rejse til Tekirova fra alle lufthavne, og du vælger selv i hvor mange dage du vil rejse.

Tekirova ligger omkring 45 minutters kørsel fra Antalya, den travle ferieby der udgør hovedstaden på Tyrkiets såkaldte turkise kyst.

Du vil elske stranden, som er lang og sandet, og hvis du vil udnytte det fristende turkise vand til fulde, kan de lokale vandski, dykker- og sejlskoler hjælpe dig.

Er det spændende historiske seværdigheder, som trækker? Så afsæt tid til at besøge og udforske ruinerne af den græsk-romersske by Phaselis. Der er heller ikke langt til naturparker og smukke bjergskråninger inde i landet, herunder den spektakulære top af Tahtali-bjerget, som kan bestiges eller opleves på en hårrejsende svævebane med nogle spektakulære udsigter.

Strande

Tekirovas strande er generelt af fremragende kvalitet. Brede med sand der skråner svagt ned i det krystalklare vand. De lokale luksushoteller og villaer opppe i bakkerne bag resortet betyder, at der er stor efterspørgsel på og udbud af forskellige former for vandsport og dykning. Du behøver derfor aldrig kede sig på strandene her. Du skal dog være opmærksom på, at der er begrænsninger på dykning på denne kyst af hensyn til miljøet og de historiske levn. Sørg derfor for at bruge velrenommerede dykkerfirmaer.

En kort køretur væk finder du Kemer, som efter de flestes mening er en af Tyrkiets bedste og smukkeste badebyer. Her findes et par vidunderlige strande, herunder Moonlight Beach.

Langs denne kyststrækning er det også værd at udforske den 2 km lange Adrasan-strand, de hvide sten ved Cirali eller tage til Olympos og Phaselis-stranden, som begge har interessante historiske seværdigheder, hvis du vil tage en kort pause fra strandlivet.

Seværdigheder

Toppen af Tahtali som ligger højt nok til at være indhyllet i sne selv i disse varme omgivelser, er et udfordrende vandretursmål. Hvis du vil helt til toppen, men ikke har lyst til at slide dine vandrestøvler (og dig selv) i bund for at komme derop, kan du benytte Olympos Teleferik (svævebane) for en hurtig, smertefri opstigning til toppen. Fra en højde på 2.365 moh vil du have en spektakulær udsigt over Olympos-dalen og Middelhavet.

Phaselis er en arkæologisk attraktion, som selv den mindst historieinteresseret må indrømme er et besøg værd. Selv hvis her ikke havde været nogle ruinerne, ville stedet være værd at besøge. De romerske ruiner, som er omgivet af fyrretræer, strækker sig ned til de beskyttede strande, hvor rester af gamle havne kan ses.

Moonlight Park i Kemer har alle de moderne attraktioner, du kan ønske dig på en ferie ved kysten med familien. Tæt ved byens smukke strand af samme navn er her en samling af parker, vandattraktioner, restauranter og ferieboliger. Det er forholdsvis dyrt efter lokale standarder, men du kan nemt tilbringe en hel dag her og eventuelt spise, før du tager på opdagelse i selve byens natteliv.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér