Rejser til Torba

Takket være en beliggenhed blandt bjergskråninger dækket af olivenlunde og fyrreskove, byder en ferie i Torba på rolig afslapning. Dette er det helt rigtige rejsemål for dig, som vil have noget mere end en typisk strandferie.

Her vil du være inden for rækkevidde af de mere livlige, større feriesteder, men alligevel slippe for turistmasserne. Torbas rolige strande giver dig et afslappende fristed til for en stund at glemme alle livets bekymringer. Får du alligevel har lyst til noget lidt mere aktiv, kan du nemt organisere en dagstur med færge til nærliggende Didyma og besøge Apollo-templet.

Kulinarisk vil du ikke blive skuffet over det brede udvalg af traditionelle tyrkiske restauranter, der byder på de bedste af lokalområdets delikatesser. Du kan desuden supplere med det mere levende natteliv i Bodrum, kun 7 km mod syd, hvis du er i humør til at slå dig løs på dansegulvet.

Seværdigheder

Fra Torba bugten kan du nemt udforske de omkringliggende bakker til fods eller på mountainbike. Du vil blive blændet af områdets naturlige skønhed.

Hvis du kan løsrive dig fra de smukke strande, så er en tur til Apollo-templet det perfekte sted at lære om regionens historie. Templet er over 2500 år gammelt og blev bygget som et sted at tilbede musikkens gud.

Bodrum som ligger kun 10 minutters kørsel fra Torba, giver besøgende mange af de mere turistede attraktioner. Byen har dog også stadig masser af spændende historiske seværdigheder, samt et pulserende natteliv.

Hvis du heller vil bruge tiden på golf, så prøv Vita Park Golf Course. Den ulasteligt velplejede bane er ideel til at aktiv dag, hvad enten du spiller de første 9 eller alle 18 huller. Når du er færdig på greenen, kan du tage børnene med til Dedeman Aqua Park for at køle af på de snoede vandrutsjebaner.

Kultur og historie

Torba og Bodrum-området er vært for en række kulturelle festivaler, der finder sted hvert år. I august kan du for eksempel opleve den to uger lange Bodrum Balletfestivalen og se dansere i verdensklasse indtage scenen.

Er du interesseret i kulturhistorie, kan du dykke ned i Torbas fortid ved Apollo Templet, som blev bygget til ære for musikkens gud. Myndos Porten, som kan dateres til 364 f.Kr., var scene for et slag mellem lokalbefolkningen og Alexander den Store. Delvist restaureret er denne gamle attraktion stadig ved at blive renoveret tilbage til sin oprindelige stand. En anden ting du ikke må gå glip af er Bodrum borgen, der er en af de smukkeste og velbevarede seværdigheder nær Torba. På museet kan du lære om regionens og lokalbefolkningenes historie.

Strande

For strandelskere byder Torba på et godt udvalg af sten- og sandstrande, som ikke lider under den overbelastning, man kan opleve på større feriesteder. Torba er i den henseende et mere uspoleret område, hvor besøgende kan finde masser af plads til at slå sig ned ved kysten. Torba og stranden her er i højsøsonen et populært rejsemål, hvor man som gæst finder alle de faciliteter, man kan forvente af et godt resort. Men uden for sommermånederne fremtræder den som en mere søvnig by med markant færre gæster. Hvis du vælger at tage hertil i vintermånederne, vil du praktisk talt have hele resortet til dig selv.

Torba er også et godt feriemål, hvis du holder af vandsport. Hvis du vil udforske undervandsverdenen, så vil du således blive forbløffet over det mangfoldige marine liv, du kan udforske her. Hvis du hellere vil ride på bølgerne, kan du prøve windsurfing, vandski eller parasailing. Med så meget at tage sig til, kan det nemt være du ender med at bruge hele ferien på stranden.

Mad og drikke

Torbas køkken kan formentlig tilfredsstille selv den mest kræsne feriegæst. Fælles for retterne er de friske ingredienser, der dyrkes lokalt, og mange af opskrifterne er af den sunde slags. Medmindre du vælger at forkæle dig selv med desserter og de søde kager fra Torbas bagerier.

Takket være beliggenheden lige ved havet er indgår der fisk i de mest populære retter i Torba. Friskfanget og serveret samme dag er dette en chance for at prøve fiskeretter, du aldrig har smagt før.

Her er et bredt udvalg af restauranter med små traditionelle tyrkiske spisesteder side om side med restauranter, der tilbyder en mere international menu. Uanset om du vil prøve lokale delikatesser eller ej, vil du ikke få svært ved at finde et sted at spise dig mæt.

Nattelivet

Efter en dag på stranden eller ved poolen, kan du gøre dig klar til en god aften i Torba. Når solen går ned, vil du således finde masser af fantastiske steder for at prøve nogle eksotiske cocktails.

Hotellerne i Torba har generelt en lang liste over aktiviteter for gæster efter solnedgang. Mange steder er der live musik, lysshow og karaoke på menuen, men hvis du foretrækker en stille drink, kan du tage ind i selve Torba og finde et godt sted. Er du i humør til en rigtig vild aften, er det bedst at tage til Bodrum, hvor du kan danse til daggry. Denne ferieby er kendt for sine livlige klubber, der holder åbent til de tidlige timer om morgenen. Et af de mest populære steder for drinks og levende musik i Bodrum er Mavi. Her kan man høre jazz, rock og mere moderne popmusik hver aften i løbet af ugen.

Familieferie

Dedeman Aqua Park et et oplagt mål for en dagsudflugt for børnefamilier. Her kan I tumle ned parkens snoede vandrutsjebaner og plaske løs i de forfriskende swimmingpools. Prøv også bølgebassinet eller tag en slapper i loungen, mens børnene leger.

Hvis familien elsker udendørsaktiviteter, er det også oplagt at tage en vandretur eller cykeltur rundt om Torba. Udforsk bakkerne, der ligger over resortet og nyd en sund dag sammen. Bodrum er vært for en cykelfestival i maj og ivrige cyklister benytte stierne til en aktiv, sjov ferie i solen.

Torba bugten er også et godt sted at prøve forskellige former for vandsport. Her kan du prøve jetski, dykke eller snorkle i Middelhavet. Dykkere vil blive forbløffet over det liv, der findes lige under havoverfladen, og dem, der aldrig har dykket før, kan tage lektioner.

For noget mere kulturelt kan I besøge Bodrum borgen. Her er nu indrettet et museum, men da borgen blev bygget i det 15. århundrede blev den benyttet som fængsel og befæstning.

Rejser for par

Bliv helt afslappede med et autentisk tyrkisk bad. Oplev den dejlige rene følelese efter I har taget et traditionelt dampbad og siddet i bassinerne. Når I således har vasket alt stress væk, kan I slentre gennem de lokale markeder for at finde smukt kunsthåndværk som souvenirs. Her er også et bredt udvalg af tæpper, tørklæder og en række krydderier, og hold jer endelig ikke tilbage fra at prutte om priserne som de lokale gør det. 

Når solen går over Torba, kan I vælge fra et væld af tyrkiske og internationale restauranter. Fra små, fastfood steder til mere luksuriøse restauranter, er der noget for enhver type date.

Spis på et af stederne i området og nip til en raki før I går til en af barene i nærheden af Torba bugten. Så hvad er mere romantisk end en spadseretur langs stranden i måneskinnet? Det kan godt være, at der er flest familier p åferie i Torba, men det betyder ikke, at par ikke også vil elske en ferie her.

Aktiv ferie

Golfspillere vil hurtigt føle sig rigtig hjemme på Vita Park Golf Course. Gå hele banen med dine egne køller, eller tag lektioner på golfakademiet. Halikarnas Golf Course ligger også i nærheden med en 18-hullers PGA-kvalitetsbane, der er blevet etableret fornylig.

Torbas kystlinie er perfekt til at tage lange gåture, mens solen langsomt går ned. Uanset om en romantisk slentretur eller en mere energisk vandretur med familien, er kystvandreture med udsigt over Middelhavet fantastiske.

Gumbet stranden er naturligvis også en stor attraktion for familier på ferie i Torba. Stranden har fremragende faciliteter og en overflod af vandsportsaktiviteter for at sikre alle er underholdt. Op til den smalle strand ligger grønne områder og skovdækkede klipper. Det giver stranden en fantastisk kulisse, som man ikke bliver træt af at nyde.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Hoteller i Torba

Populært i Torba

Tyrkiet, Bodrum halvøen, Torba
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 0 m
  • Pool
Tyrkiet, Bodrum halvøen, Torba
  • Nærmeste lufthavn: 35 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool
Tyrkiet, Bodrum halvøen, Torba
  • Nærmeste lufthavn: 37 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool