Rejser til Turkler

Det elegante feriested Turkler ligger smukt på den fantastiske tyrkiske riviera. Det er et af de mindre kendte feriesteder, som med dets azurblå hav, der glitter under den varme sol, får et beskedent antal besøgende. Det er derfor ikke helt forkert at kalde Turkler for en overset perle på rivieraen.

Tyrkiet drager generelt fordel af et varmt middelhavsklima, hvilket gør det til et oplagt  rejsemål hele året. Og hvis din drømmeferie består af solfyldte dage tilbragt på en strand, vil du elske de lange kyststrækninger med hvidt sand og småsten.

Oplevelser

Ingen rejse til det sydlige Tyrkiet ville være komplet uden en udflugt til Aspendos Amfiteater. I dette imponerende velbevarede bygningsværk blev der i antikken fremført opera- og teaterværker ligesom det i det 13. århundrede husede Seldsjuk-dynastiet. Lidt over 70 kilometer fra Turkler kan besøgende her træde ud i  teatret og forestille sig ærefrygten skuespillere og sangere må have følt i et så grandiost rum. Amfiteateret bruges stadig til forskellige forestillinger hvert år. Holder du  ferie i Turkler i løbet af juli, kan du således opleve at være en del af et 10.000 stærkt publikum under ballet- og operafestivalen. 

Vil du bruge en dag væk fra den dejlige kyst, kan du for eksempel også tage en tur til Antalya, en af de mere populære feriebyer langs Tyrkiets kyst. Byen ligger omkring omkring 100 km væk og byder på et væld af kulturelle seværdigheder, aktiviteter og ikke mindst restauranter og livligt natteliv.

Strande

Hvis du ikke vil nøjes med at ligge og nyde lyden af bølgernes skvulpen, er der rig mulighed for at vove sig ud i havet og udforske en undervandsverden fyldt med koraller og farverige fisk. Du kan eventuelt tage på en af de bådture, der afgår fra havnen dagligt og sejler dig ud til de allerbedste steder for snorkling.

For dem der er heldige nok til at finde frem til denne fredelige perle i Tyrkiet, er et besøg i Sealanya Waterpark også en anbefalelsesværdi oplevelse. Når du kommer ind i parken, vil du blive udstyret med en våddragt samt snorkel og har derefter chancen for at udforske et koralrev med tropiske fisk, en manta-pool fyldt med rokker og, hvis du tør, mulighed for en tur i haj-poolen.

Maden

Ingen ferie ved Middelhavset er komplet uden muligheden for at prøve det lokale køkken. Mange af restauranterne serverer friskfanget fisk og skaldyr, suppleret af de enkle, rene smage af lokaltdyrkede grøntsager. I Turkler er der desuden god mulighed for at komplementere de kulinariske oplevelse med en betagende udsigt fra restauranten. Glæd dig til at tilbringe aftenen med en drink, mens du ser solen gå ned over det funklende Middelhav.

Rejser til Tyrkiet

Læs mere om Tyrkiet og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyrkiet her

Valgfri afrejsedato og rejselængde på alle hoteller

Filtrér