Rejser til Tyskland

Siden genforeningen er Tyskland blevet en stadig mere populær turistdestination, hvor for eksempel Berlin de senere år med rette har tiltrukket sig stor opmærksomhed. Hvad enten du rejser til hovedstaden eller til et af det store lands mange andre spændende rejsemål, vil du opdage, at godt nok er Tyskland ude i verden kendt for grundighed og effektivitet, men det er i lige så høj grad Gemütlichkeit og en overraskende stor regional variation, som kendetegner landet.

Betagende landskaber og kulturel mangfoldighed

Rejser du til Tyskland, kan du i løbet af én og samme ferie opleve moderne, pulserende storbyer som Berlin, Hamburg, Köln og  München, men også bindingsværksidyl i mindre, hyggelige middelalderbyer som Lübeck, Rothenburg og Baden-Baden. Ligeledes kan du glæde dig til at udforske en utrolig alsidig natur, der spænder lige fra vadehavslandskaberne i nordøst til de høje alper i syd. Tyskland har 16 nationalparker, 104 naturparker og 15 biosfærereservater, som bare venter på at blive udforsket. Du skal heller ikke rejse ret langt i Tyskland, før du opdager, at her kulturelt er meget mere at komme efter end blot øl og lederhosen. Det er dog ikke desto mindre værd at rejse hertil alene for at opleve nogle af de talrige traditionelle karneval, vin- eller oktoberfester.

Er det en aktiv ferie, du søger, er Tyskland med tusindvis af kilometers vandre- og cykelstier et ideelt rejsemål. Det samme gælder om vinteren, hvor du følge tyskerne op på pisterne i det sydlige Tyskland og Harzen, som er kendt for at være gode skiområder for familier.  Dertil kommer naturligvis, at du hele året har rig mulighed for at kombinere de aktive udfoldelser med dejligt afslappende kurbade og wellness-behandlinger i de mere end 350 anerkendte kurbade og kurbyer, der er jævnt fordelt rundt om i landet. Hvad enten du fragter dig rundt ved egen kraft eller for eksempel tager på en bilferie langs en af de mange temaruter, vil du også kunne opleve den regionale variation afspejle sig kulinarisk.

Fordyber du dig i det regionale tyske køkken, finder du både retter lavet på gamle opskrifter nedarvet gennem generationer, og retter med tydelige påvirkninger fra nabolandene. Til den gode mad kan det anbefales at prøve en vin fra et af Tysklands 13 vinområder eller en øl fra et af de mere end 1300 bryggerier. Har du en sød tand, er det oplagt at rejse til Tyskland i december for at opleve de hyggelige julemarkeder, hvor der fra utallige små boder og stande på torve og pladser sælges glühwein og andre velsmagende vintre-lækkerier til lyden af julemusik.

 

Rejsemål Tyskland

 • Berlin
  21 hoteller
  Berlin har rystet den tunge fortid af sig og i ekspres fart udviklet sig til en af Europas mest interessante hovedstæder. Her møder du i dag en livlig og munter by, som med et væld af seværdigheder og et rigt kulturliv er et oplagt mål for en ... oplevelsesrig storbyferie. Læs mere
 • Hamburg
  4 hoteller
  Hamburg er Tysklands næststørste by, men står som rejsemål stadig lidt i skyggen af landets andre storbyer. I den gamle hansestad venter der dig dog stribevis af spændende seværdigheder og et rigt kulturliv, som bare venter på at blive opdaget.
 • Stralsund
  1 hotel
  Blandt Hansestæder langs Østersøens kyster er det tydeligt, at Stralsund var en af de mest succesrige. I byens gamle bydel går du ad brostensbelagte gader blandt flotte købmandshuse og imponerende kirker, som er optaget på UNESCO's liste over verdensarv.

Populært Tyskland