Rejser til Berlin

Berlin har rystet den tunge fortid af sig og har de seneste årtier udviklet sig i ekspres fart, så du i dag møder en livlig og munter by.  Den bedste tid at rejse til Berlin på er efter manges mening i foråret og efteråret, men har du mulighed for det så er det bestemt også spændende at opleve den hyggelige stemning i Berlin i december måned med de mange julemarkeder.

Berlin er blot en kort flyvetur væk og en oplagt kandidat til en forlænget weekend med alt det bedste en storbyferie kan byde på. Du kan dog sagtens bruge meget længere tid i den tyske hovedstad, som udover shopping i verdensklasse, lækker mad på trendy caféer og et af Europas bedste natteliv, også er kendt for sine mange spændende monumenter, museer, teatre og grønne parker.

Den delte by

Det er efterhånden en hel generation siden, at Berlinmuren faldt. Selvom der således nu er gået flere år siden muren faldt end den nåede at stå (28 år), kan du stadig se sporene efter opdelingen mellem øst og vest, hvis du har øjnene med dig. Murens fald var dog trods sin historiske betydning blot en af talrige, dramatiske begivenheder, som den tyske hovedstad har gennemgået i løbet af sin omskiftelige historie.

Under 2. verdenskrig gik de allieredes luftbombardementer hårdt ud over byen, men alligevel kan du opleve masser af flot og interessant arkitektur på en rejse til Berlin. Det måske mest kendte og berygtede stykke arkitektur i byen er, eller rettere sagt var, Berlinmuren. Selvom de færreste savner den, er der bevaret rester af den rundt om i byen. Det længste stykke finder du ved det såkaldt East Side Gallery, hvor muren er udsmykket med en lang række kunstværker, heriblandt det berømte kys mellem sovjetlederen Leonid Brezhnevs og den østtyske statsleder Erich Honecker. Andre historisk vigtige steder med tilknytning til muren, som kan anbefales at besøge, er Potsdamer Platz, Checkpoint Charlie og Brandenburg Tor.

Et uendeligt udbud af seværdigheder og oplevelser

Der er i det hele taget utroligt meget at udforske for den historisk interesserede i Berlin. Du kan for eksempel nemt få mange timer til at gå med bare at udforske Museumsøens fem museer, der rummer en fantastisk samling af kunst og historie lige fra oldtiden til det 19. århundrede. Berlin har dog i alt omkring 170 store og små museer, så på en regnvejrsdag er der rig mulighed for at rykke indenfor i tørvejr.

Museerne er bare én af mange oplevelser, du kan kaste dig over på en rejse til Berlin. På et par årtier har Berlin således udviklet sig til en af de mest interessante hovedstæder i Europa. Engang udgjorde byen hjertet af Kongeriget Preussen, og under den kolde krig var den centrum for stormagternes stridigheder. I dag er Berlin hovedstad for det genforenede Tyskland og blandt andet sæde for regeringen, præsidenten og Bundestag (parlamentet). Efter murens har Berlin på ny gennemgået en imponerende forvandling, hvor de (indledningsvis) lave huslejepriser og tomme bygninger især tiltrak mange unge mennesker fra hele Europa, der gav byen ny livskraft og en unik atmosfære, der stadig præger byen.

Selvom Berlin i årene efter genforeningen gennemgik et veritabelt byggeboom, kan den stadig med rette kalde sig for Europas grønne hovedstad. Når du ikke gå på opdagelse i museernes spændende udstillinger eller shopper i de fristende stormagasiner, kan du nemlig slappe af med en spadseretur i en af byens mange grønne oaser. Berlinerne selv ynder at søge ind i de mange parker og grønne områder for at motionere eller slå sig ned med en picnic. Nær byens største park, Tiergarten, finder du også Berlin Zoo og Rigsdagen, den tyske parlamentsbygning, hvorfra der er en fremragende udsigt.

Efter en dag fyldt med spændende sightseeing, kan du runde af med et besøg på en af byens utallige gode restauranter, hvor du kan stille sulten med alt fra traditionelle tyske pølser og sauerkraut til eksklusive delikatesser fra alverdens køkkener.

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hoteller i Berlin

Populært i Berlin

Tyskland, Berlin
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant
Tyskland, Berlin
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Afstand til centrum: ca. 1 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Berlin
  • Nærmeste lufthavn: 13 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant