Storbyferie i Berlin

Berlin er Tysklands hovedstad og en af danskernes absolutte favoritter, når det kommer til storbyferier og forlængede weekendrejser. Berlin ligger nemlig inden for relativt kort afstand, og byen byder på alt inden for historiske seværdigheder, hoteller, spændende madoplevelser, eksklusive shoppingmuligheder og meget mere. Med andre ord er der noget for enhver smag, når menuen står på en storbyrejse til Berlin. 

Planlægger du en kommende storbyferie? Uanset om du ikke før har besøgt Berlin eller allerede har stiftet bekendtskab med Tysklands midtpunkt, har du massevis af oplevelser i vente, hvis du bestiller en rejse til Berlin. Flere af verdens mest berømte historiske seværdigheder finder du nemlig her i byen, ligesom Berlin også gemmer på mere skjulte – og knap så turistbesøgte – skatte. Du kan desuden som turist på storbyferie i Berlin, uanset hvor du færdes, være sikker på at blive mødt af åbne arme og venligtsindede tyskere, som hellere end gerne byder dig velkommen til byen. 

Transport frem og tilbage til storbyen Berlin

Fra Danmark er det nemt, hurtigt og forholdsvist billigt at tage turen til Berlin. Fra både København og Aarhus tager det i bil omkring seks og en halv time at køre til Berlin. Rejser du fra København, anbefales det, at du benytter færgeoverfarten ved Gedser. Starter du omvendt i Aarhus, er den hurtigste rute via E45 ned til den dansk-tyske grænse, hvorefter du når de tyske motorveje. Kør øst om Hamburg for at undgå trafikpropper.

Det er også muligt at tage toget fra Aarhus eller København, ligesom der fra både Kastrup, Billund og Aarhus/Tirstrup kan flyves direkte til Berlin. Flyveturen tager omkring en time afhængig af, hvor i landet du rejser fra. Netop de mange nemme og billige rejseformer er med til at gøre en storbyferie i Berlin attraktiv, fordi du får en fleksibel rejse, hvor du selv kan bestemme længde og afrejsetidspunkt. Brug søgemaskinen her på Escapeaway for at sammensætte en pakkerejse med fly og håndplukket hotel - så er du sikret af Rejsegaranti.

Kom helt tæt på Tysklands historie på din storbyrejse

Tyskland og hovedstaden Berlin er af mange bedst kendt for, hvilken rolle landet og byen spillede under og efter 2. verdenskrig. Berlin var under krigen et vigtigt omdrejningspunkt for tyskerne, og store dele af byen blev ødelagt i denne periode. Umiddelbart efter krigen blev Berlin delt mellem de fire allierede. Først i 1989 ved Berlinmurens fald kunne man igen frit passere mellem Øst- og Vestberlin.

Tysklands spektakulære historie er at finde mange steder i Berlin og bør opleves på din ferie. En af de mest kendte og besøgte seværdigheder er Brandenburger Tor, som er den største byport i Berlin. Brandenburger Tor er for mange et symbol på opdelingen af Berlin, men også et symbol på genforeningen i 1989. På den ene side finder man den smukke allé Unter den Linden, og på den anden side finder man regeringskvarteret med den flotte og smukt renoverede rigsdag.

Læg også vejen forbi parken, hvor Europas myrdede jøder mindes. Mindesmærket ligger i gåafstand fra Brandenburger Tor og er tegnet af den amerikanske arkitekt Peter Eisenman. Det består af i alt 2.711 betonsøjler i forskellig højde og har en helt særlig stemning over sig. Her kan man bruge lang tid på at gå rundt i 'labyrinten' og selv børn synes at det her er et særligt sted.

Tag desuden på en guidet tur under Berlins gader. Berliner Unterwelten byder på blandt andet bunkere fra 2. verdenskrig, hvor du får et indblik i, hvordan det var at være i krig som tysker. Der er forskellige ture at vælge mellem, ligesom turene også foregår på forskellige sprog.

Sidst, men ikke mindst er det naturligvis oplagt at tage forbi den del af Berlinmuren, som stadig står, inden du vender snuden hjemad efter din storbyferie. Berlinmuren er en af de mest kendte og ikoniske turistattraktioner i verden. I dag er der cirka 1,5 kilometer tilbage af muren. 1,3 af disse kilometer er udsmykket med kunst, og strækningen går under navnet East Side Gallery. Der står 118 kunstenere bag de mange værker på muren.

Andre oplagte seværdigheder i Berlin:

 • Check Point Charlie
 • Potsdamer Platz
 • Berlin Zoo
 • Museumsinsel
 • Fernsehturm
 • Alexander Platz
 • Olympiastadion

Spændende madoplevelser i Berlin

På din storbyferie i Berlin kommer du bestemt heller ikke til at gå ned på madoplevelser. Besøg for eksempel Street Food i Markthalle, der har åbent hver torsdag. Her har du mulighed for at smage forskellige eksotiske retter fra de mange små boder i hallen.

Er du vild med pasta, risotto og pizza? Tag på Vapiano, der er en tysk restaurantskæde, og som derfor findes flere steder i Berlin. På Vapiano foregår serveringen på en lidt utraditionel måde, og du har mulighed for at følge med i, hvordan din mad tilberedes fra start til slut. 

Hvis du gerne vil kombinere smuk natur med noget til ganen på din ferie, er det oplagt, at du køber din frokost to-go og sætter dig i en af de mange parker. Tiergarten er en af Berlins mest kendte og smukke parker, og du finder parken i den bydel, som før tilhørte Vestberlin.

Når du skal finde noget til den søde tand, bør du desuden ikke snyde dig selv for et smut forbi Bunte Schokowelt. Her kan du lave din helt egen Rittersport med ingredienser efter eget valg. Du bør sætte lidt tid af her, da det tager personalet omkring 30 minutter at lave din Rittersport færdig, før den kan afhentes. I butikken har du også mulighed for at købe alle de Rittersport-varianter, du kan forestille dig – og til rimelige priser. Så er der ingen undskyldninger for ikke at have souvenirs med hjem fra din storbyrejse. 

Shop både high-end og second hand

Berlin er bestemt også en by for mode- og shoppeinteresserede. Både hvis du gerne vil shoppe high-end og second hand eller vintage. Kurfürstendamm er navnet på ‘modens hovedgade’ i Berlin. Her har mange af verdens største modehuse butikker, ligesom du også finder massevis af caféer og kaffebarer. Er du vild med mærker som Acne, Kenzo og Stine Goya, er Voo Store på Oranienstraße desuden et besøg værd. Her er alle de bedste mærker nemlig samlet under ét tag.

Skal garderoben omvendt opdateres på vintage- og second hand-området, skuffer Berlin heller ikke. Tag eksempelvis forbi Garage på Ahornstrasse, hvor du bliver mødt af et enormt udvalg af eksklusivt vintagetøj. Butikken ligger i den vestlige del af Berlin. 

Se Berlin fra lands, til vands og i luften

Som turist i Berlin kommer du bestemt ikke til at kede dig. Faktisk er der så mange seværdigheder at se og oplevelser at få, at det hele næsten ikke kan nås på et par dage. Vil du gerne få set mest muligt af Berlin, mens du er i byen, er der heldigvis flere muligheder. 

Med bus 100 kan du komme på sightseeing rundt og se blandt andet Alexanderplatz, Fernsehturm, Kurfürstendamm og Zoologischer Garten. Du bestemmer selv, hvor du står på og hopper af bussen.

Ligesom du kan se Berlin fra lands, kan du på din storbyrejse også opleve Berlin til vands. Langs floden Spree er der mulighed for at købe billet til en kanalrundfart, som tager dig forbi mange af Berlins seværdigheder. Har du god tid, så tag den komplette rundtur op ad Spree og rundt ad Landwehrkanal - også kaldet 'Brückenfahrt'.

Oplev desuden Berlin fra toppen. Fra Reichstag får du en fantastisk udsigt ud over hele byen, når du bestiger den enorme glaskuppel. Ønsker du at besøge Reichstag, bør du booke på forhånd, ligesom der kræves billedlegitimation ved indgangen på grund af en række sikkerhedsforanstaltninger. En anden mulighed for at komme på toppen af Berlin er en tur op i det ikoniske Fernsehturm, som står på Alexanderplatz - det historiske centrum i Østberlin.

Praktiske informationer, når du rejser på storbyferie til Berlin

Selvom Berlin er en storby og et populært rejsemål for mange turister, ligger priserne i byen generelt lavere sammenlignet med Danmark. Priserne afhænger dog af, hvor i byen du spiser, shopper og drikker kaffe. De lavere priser gælder også i forhold til byens hoteller og andre overnatningsmuligheder. Du har derfor som udgangspunkt ikke grund til at bekymre dig om din pengepung, når du tager på storbyferie til Berlin. 

Som turist er det desuden nemt at komme rundt i byen samt til og fra dit hotel. Der kører nemlig både S-tog, metro og busser på kryds og tværs af Berlin. Når det kommer til billetter, har du flere muligheder. Hvis du rejser med offentlig transport flere gange på en dag, kan du med fordel købe en endagsbillet, der giver dig fri benyttelse af bus, S-tog og metro i én dag. Du kan også købe en lignende billet blot gældende til syv dage, hvis du besøger Berlin i længere tid. 

>> Læs også om storbyferie i Paris
>> Læs også om storbyferie i London

>> Læs mere om storbyferie

Kort over Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
9,0
Fabelagtigt
1680 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 26 km
 • Afstand til centrum: ca. 1.1 km
 • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Berlin
9,1
Fabelagtigt
2327 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Afstand til centrum: ca. 600 m
 • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Berlin
8,8
Meget godt
4135 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 28 km
 • Afstand til centrum: ca. 600 m
 • Internetadgang/Wi-Fi