Rejser til Berlin

"Ich bin ein Berliner" lyder det velkendte citat fra præsident J.F. Kennedy, og ordene lever fortsat videre i mange af os - særligt når man befinder sig i Tysklands pulserende hovedstad. Og ja, Berlin er en pulserende by, der er fuld af spændende seværdigheder, skønt natteliv og uanede mængder af restauranter, der favner bredt. Nu kan du rejse til Berlin med Escapeaway og bo på unikke og charmerende hoteller i centrum af Berlin.

Berlin er en yderst populær by, og det er ikke svært at forstå hvorfor. For det første er det nemt, hurtigt og billigt at rejse til Berlin, og komme rundt i byen - for det andet er her noget for enhver smag. Det er en by, hvor du nemt kan kombinere en rolig dag med kultur, da der findes så mange interessante steder. Livet i Berlin er ukompliceret og atmosfæren er afslappet på trods af, at du befinder dig i en storby - det er altså ikke underligt at folk bliver ved med at vende tilbage. 

Selv de mest kræsne mennesker kan finde en favorit eller to i Berlin. Her kan du finde alt, hvad du behøver, og her er ikke langt fra den ene verdensdel til den anden i køkkenerne. Når det kommer til prisen, er der stor variation, og du behøver slet ikke at vælge de dyreste restauranter for at få en gastronomisk oplevelse, du sent vil glemme. På Oranienstrasse finder du et hav af caféer, og i bydelen Kreuzberg kan du afprøve det tyrkiske køkken. De finere restauranter ligger omkring Kürfurstendamm og torvet Savignyplatz. Traditionelle barer (såkaldte biergarten) findes der også mange af. Ydermere skal du heller ikke lede længe for at finde et moderne sted, der serverer lækre cocktails. Uanset hvad du leder efter af mad og drikke, vil du nok kunne finde det på en rejse til Berlin.

I Berlin er der mange mærkebutikker, secondhandbutikker og gallerier - specielt i Charlottenburg og langs boulevarden Kürfurstendamm. Ved Alexanderplatz ligger Alexa, et shopping-center med omkring 180 butikker. Vil du have lidt mere for pengene kan du tage til Tauentzienstrasse eller Hackescher Markt, der er de studerendes favoritsted at shoppe. Også på Friedrichstrasse er der shoppingmuligheder, ligesom der er ved Schlossstrasse. Glem heller ikke byens loppemarked, der afholdes hver søndag. Mauerpark er det største og mest kendte loppemarked, men der er flere at vælge mellem.

Velkommen til Escapeaways rejser til Berlin, en by for alle!

Venlig hilsen 

Marie

>> Læs også om storbyferie i Berlin
>> Sådan booker du en pakkerejse med Escapeaway

Hoteller i Berlin

Populære hoteller i Berlin

Tyskland, Berlin
8,5
Meget godt
3784 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 28 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Tyskland, Berlin
9,2
Fabelagtigt
785 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 29 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Parkering
Tyskland, Berlin
9,0
Fabelagtigt
6687 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 25 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
  • Restaurant

Mad og drikke

Når vi tænker på typisk tysk mad, tænker vi ofte på bagte kartofler, kartoffelmos, kartoffelsalat, pølser, svinekød, kål osv. Alle disse klassiske tyske ingredienser kan nemt findes i Berlin, men byens kosmopolitiske og mangfoldige køkken har meget andet at byde på. Jeg har dog her i det følgende udvalgt et par af de kulinariske specialiteter og mest typiske retter og drikke, som du kan smage på, når du er på ferie i Berlin. God appetit og god rejse!

Currywurst

Der findes næppe en mere ikonisk ret i Berlin end currywurst. Retten er efter sigende blevet opfundet i byen - i bydelen Charlottenburg - kort efter anden verdenskrig og siden har den spredt sig til andre dele af Tyskland. I dag er den blevet et gastronomisk vartegn for byen og indtages typisk på gadeplan eller som en slags take-away.

Retten er ligeså simpel, som den er berømt: Den består af er en stegt eller fritteret kogepølse eller bratwurst, som under normale omstændigheder bliver skåret op og tilsat krydret ketchup og karrypulver. Derefter serveres den som regel med hvidt brød eller pomfritter. 

Berliner/Pfannkuchen

Det ville næsten være helligbrøde at tage på ferie i Berlin uden at indtage en klassisk berliner mindst én gang under besøget; mange turister indtager én hver dag til eftermiddagskaffen, men det skal ikke betragtes som et godt råd, hvis man vil holde vægten...

En Berliner er et traditionelt berlinsk wienerbrød lavet af en gærdej med masser af æg, mælk og smør, der er blevet stegt i smør eller olie og som normalt rummer fyld af marmelade.  Ofte er der glasur eller sukker på toppen. Undertiden er de lavet med et fyld bestående af chokolade, champagne, vanilje, mokka eller advocaat (traditionel hollandsk drik), eller uden fyld overhovedet. 

I dag kan berlinere købes hele året rundt, og næsten i enhver kiosk, men traditionelt blev de spist for at fejre nytårsaften (Silvester) og karnevalsferien (Rosenmontag og Fastnachtsdienstag).

Wurzelpeter

Hvis du vil smage på en drik, der bærer store dele af Berlins moderne historie på sine skuldre, bør du prøve den legendariske likør Wurzelpeter, der er aromatiseret med urter (heraf navnet), rødder og bark. Produktionen af likøren blev påbegyndt i 1935 i Berlin-Mitte af Paul Pöschke og Walter Heyer, men opskriften hævdes at gå så langt tilbage som 1875.

I løbet af det tyvende århundrede fik Wurzelpeter gradvist status som en kultdrik i Berlin og blev anset for at være det østtyske modstykke til den berømte nedersaksiske Jägermeister, der var populær i det daværende Vesttyskland. Efter murens fald har den været i skarp konkurrence med større internationale drikke om markedet for likører og i dag er den knap så populær som tidligere; men du kan stadig møde mange berlinere af den ældre DDR-generation, der loyalt drikker den og til enhver tid vil trække den frem ved en familiesammenkomst.

Sådan booker du en rejse til Berlin med Escapeaway

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Berlin. Vælg mellem afrejse fra lufthavnene i København, Billund, Aalborg, Aarhus eller Hamburg, enten direkte eller med en mellemlanding undervejs. Vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Berlin og ferielejligheder i Berlin centrum, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti.

Jeg har herunder samlet nogle få facts og informationer om Berlin, såsom byens geografi, befolkning, klima og transport, som kan tjene som inspiration til din ferie i Berlin. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse til Berlin!

Geografi og befolkning

Berlin, beliggende på bredden af floderne Spree og Havel, er Tysklands største by og landets hovedstad siden genforeningen i 1990. Med en hurtigt og stadigt voksende befolkning på ca. 3,7 millioner indbyggere - og omkring 6 millioner i det metropole område - er Berlin den næstmest befolkede by i EU, kun overgået af London, og det syvende-mest befolkede byområde i EU.

Berlin ligger i et område med en overvejende flad topografi, som er en del af den store nordeuropæiske slette, der strækker sig hele vejen fra Nordfrankrig til det vestlige Rusland og som er karakteristeret af sumpede, lavtliggende skovområder. Omkring en tredjedel af byens areal består af skove, parker, haver, floder, kanaler og søer.

Klima og vejr

Berlin har et tempereret kystklima i henhold til Köppen-klimaklassifikationssystemet. Der er en stærk hældning mod mildt kontinentalt klima på grund af landets beliggenhed inde i landet, hvilket skaber større temperaturforskelle mellem årstiderne end det typisk er tilfældet for kystklimaer, der ligger helt ud til havet.

Berlins stærkt bebyggede område skaber et mikroklima, hvor varmen samler sig byens bygninger og fortov. Temperaturerne kan være således være hele 4 grader højere i byen end i de omkringliggende områder.

Varmest er månederne jui og august med 18 grader i gennemsnit, efterfulgt af juni med 17 grader i gennemsnit, mens januar er den koldeste måned i året med -1 grad i gennemsnit, efterfulgt af december og februar med 1 grad i gennemsnit. Mest nedbør er der i juni med 71 mm i gennemsnit, efterfulgt af august med 61 mm i gennemsnit, mens der er mindst nedbør i februar med 34 mm i gennemsnit.

Når man rejser til Berlin vil man opleve at hver årstid har sin charme. Den varme sommer giver liv på søstrande og små city beach barer. December byder på julemarkeder, vinterstemning og smuk oppytning, mens foråret byder på grønne alléer, lindetræer i blomst og gode temperaturer til at udforske byen til fods.

Transport

Berlin har en veludviklet infrastruktur, der for bilister inkluderer hele 5,422 kilometer vej-net, hvoraf 77 kilometer udgøres af motorveje (kaldet "autobahn"). 

Bus

Byen har mere end 10 busstationer, der kører til destinationer i hele Tyskland og Europa. Størst af dem alle er Zentraler Omnibusbahnhof Berlin, der er byens hovedstation for busser.

Tog

Togruter forbinder Berlin med alle de store byer i Tyskland og med mange byer i de europæiske nabolande. Der er også regionale jernbanelinjer, administreret af Verkehrsverbund Berlin-Brandenburg, som giver adgang til de omkringliggende områder af Brandenburg og til Østersøen. Mange af togene afgår fra Berlin Hauptbahnhof, der er Europas største  jernbanestation (i kategorien af jernbaner, der indholder flere niveauer af spor).

Fly

Den nye Berlin Brandenburg Lufthavn (BER) har i 2021 afløst de gamle lufthavne Tegel og Schönefeld, så Berlin endelig har fået en moderne lufthavn i international klasse. Alle flyvninger til Berlin lander nu i den nye lufthavn, og der er gode forbindelser ind til Berlin centrum med både bus og tog.

>> Læs også om korte weekendrejser til Berlin her

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hvad siger gæsterne i Berlin?

9,3
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 9 anmeldelser