Rejser til Hamborg

Det er ganske vist kun Tysklands næststørste by, men Hamborg har et rigtig godt, internationalt ry og er et fantastisk sted at holde storbyferie med familien, venner eller som par. Bestil din rejse til Hamborg med Escapeaway i dag!

Hamborg er en stor havneby, som ligger ved floden Elben i det nordlige Tyskland. Med et indbyggertal på næsten 2 mio. er Hamborg den næststørste by i Tyskland.

Efter tilslutningen til Hanseforbundet i middelalderen er Hamborg kendetegnet ved sin maritime fortid. Den er den dag i dag en dynamisk, multikulturel og hedonistisk by, samtidig med at den er Tysklands mest velhavende by. Hamborg har en mere afslappet og selvsikker fremtoning end mange af Tysklands andre, større byer, og det gør den til et fantastisk sted at besøge.

Vest for Hamborgs hovedbanegård finder du et område, som er fyldt med forretninger samlet omkring Spitaler Strasse og Mönckebergstrasse, som fører til rådhuset. Kirkerne St. Jacobi og St. Petri ligger tæt på Mönckebergstrasse. Andre steder i byen finder du bl.a. ruinerne af en biskops borg fra det 11. århundrede, og der pågår for tiden udgravninger, hvor man leder efter levn fra det 9. århundredes hammaburgske fæstning.

En havneby med attraktioner

Hamborgs havneområde med havnekajen, de store containerskibe og omgivende lagerbygninger er byens hovedattraktion. Her finder du også Hamburg Dungeon, Miniatur Wunderland (med verdens største modeljernbane) og Hamburg Cruise Center (en bygning med skibscontainere, som byder på en fantastisk udsigt).

Bag området med lagerbygninger ligger der et nyere område (HafenCity), som har ændret det postindustrielle miljø med dets imponerende arkitektur. Koncertsalen Elbphilharmonie er blevet vartegnet for Hamborgs arkitektur med et design, der kan konkurrere med Sydney Opera House. Hvis du gerne vil væk fra Hamborgs glas- og metallignende omgivelser, kan du tage på krydstogt fra Binnenalster (Inner Alster) til Aussenalster og det omkringliggende parkområde.

Hvis du vil opleve det traditionelle tyske køkken, når du rejser til Hamborg, er der masser af steder, du kan gå hen (du skal dog forvente en stærk, skandinavisk indflydelse). Den mad, der tilbydes i Hamburg, er dog utrolig varieret, og du finder både portugisisk, tyrkisk, asiatisk m.m. i de livlige områder i St. Pauli og Schanzenviertel.

Reeperbahn er Hamborgs red light district og fyldt med barer, natklubber og diskoteker. Gå heller ikke glip af Schanzenviertel eller Lange Reihe og Grossneumarkt, hvor du finder en del pubber og barer.

Sådan booker du en rejse til Hamborg

Med Escapeaway kan du bruge den smarte søgemaskine til at booke en nem og sikker rejse til Hamborg. Vælg fx. afrejse fra København, og vi finder billige flybilletter med rutefly og sætter dem sammen med udvalgte hoteller i Hamborg, og med mulighed for at supplere med en lejebil - alt samlet i én pakkerejse, som er sikret af rejsegaranti. Du har naturligvis også mulighed for at nøjes med at booke et af vores hoteller, hvis du selv vil stå for transporten.

>> Læs også om rejser til Berlin
>> Læs også om rejser til München

Hoteller i Hamburg

Populære hoteller i Hamburg

Tyskland, Hamburg
9,0
Fabelagtigt
1519 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 11 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Hamburg
9,5
Fabelagtigt
2020 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 12 km
  • Afstand til centrum: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Tyskland, Hamburg
8,7
Meget godt
3650 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 17 km
  • Afstand til centrum: ca. 500 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Information og fakta

Beliggenheden i det nordlige Tyskland og den storslåede flod Elben gør Hamborg til et fantastisk sted at holde storbyferie i, uanset hvem du rejser sammen med. 

Der er masser af tilbud til folk i alle aldre, såsom museer og forlystelser, mens par og vennegrupper også kan nyde det omfangsrige natteliv i byen. Byen har en lang, maritim historie, og den bedste måde at opleve det på er at tage en bådtur langs en af kanalerne, da byen har flere broer end Amsterdam, Venedig og London tilsammen. Den kunstige sø Alster - sammen med parkerne, der omgiver den - er lidt af et særpræg i byen.

Hvis du er på udkig efter familievenlige steder, så prøv Hagenback dyrepark og den botaniske have. Du får måske også lyst til at besøge St. Michaelis kirke og tårn såvel som Rathaus (Hamborgs rådhus) og Chilehaus, som er et unikt eksempel på Brick Ekspressionismens arkitektur.

Mens der er masser af tilbud til familier, er der også meget, der tiltrækker folk, der ikke har børn med på ferien. Det inkluderer blandt andet Elbphilharmonie og Reeperbahn, som har en fantastisk atmosfære, og hvor du måske lærer lidt mere om Beatles' forbindelse til byen. Shoppingmulighederne i Hamborg er fremragende, og alle de store, tyske varehuse såvel som en bred vifte af restauranter og barer, der serverer al slags mad (specielt fisk og skaldyr), er repræsenteret her.

Bestil en storbyferie med ankomst til Hamborg lufthavn, som ligger 30 minutters bilkørsel fra centrum. Det er nemt at komme til Hamborg fra lufthavnen, for der er en række muligheder med offentlig transport såvel som taxier og lejebiler. Hop på S-Bahn, som er et tog, der kører til det centrale Hamborg på 25 minutter. Alternativt er der en række busser, der stopper lige uden for lufthavnsterminalerne og kører ind til byen. Afhængig af rute og antal stop tager denne tur op til en time, og det er trods alt en tur til en rimelig pris. Der holder taxier på bestemte områder uden for ankomsthallerne. Det er en god ide at forhandle en fast pris, inden du sætter dig ind i taxien.

Du kan også nemt og bekvemt tage en weekendtur til Hamborg. Der er et stort udvalg af busser og tog i Hamborg med gode forbindelser til de fleste seværdigheder. Den centrale del af byen er også nem at komme rundt i, også i de tidlige morgentimer, med tog, der kører til sent om aftenen og starter igen tidligt om morgenen samt natbusser. Der sejler et antal færger i Hamborg, og de koster mere end busser og tog. Taxier har rimelige priser og er nemme at finde i Hamborg. Den cykelvenlige by har også mange steder, hvor der udlejes cykler, inklusive bycykler med lejemuligheder mange forskellige steder i byen.

Hamborg Maraton i april: Hamborg er vært for mange sportsbegivenheder i løbet af året, som f.eks. Hamborg maraton og tennisturneringen German Open. Løbere i tusindvis fylder Hamborgs gader hvert forår til et af Tysklands største konkurrenceløb. Og selv om du måske ikke er interesseret i at deltage eller være tilskuer, bør du være opmærksom på disse datoer, da mange gader vil være lukket, og hotellerne har ekstra meget at se til.

Havnefødselsdag i maj: Der er årlige gadefestivaler, som Gay Pride og Alster Fair i Hamborg såvel som Havnefødselsdagen, hvor man opfører en forlystelsespark for at fejre Hamborg havn. Det siges at være den største og bedste havnefestival i verden og er i bund og grund en hyldest til den yderst vigtige havn. Der er paradesejlads, tivoli, fisk og skaldyr til aftensmad, livemusik og meget mere.

Julemarkeder i december: I december holdes der julemarkeder på rådhuspladsen i Hamborg og andre steder rundt omkring i byen. Det bedste er uden tvivl det, der holdes lige uden for rådhuset, hvor cirkusartister serverer drinks, julemanden møder børnene, den lokkende duft af bagværk breder sig i luften og jagten på de gode handler er i gang.

Hvornår skal du rejse?

Hamborg har et tempereret klima, og det betyder, at de varmeste måneder er juni, juli og august, mens december, januar og februar for det meste er de koldeste måneder.

Weekendrejser til Hamborg er i højere kurs i sommermånederne juli og august og i december til julemarkedet. Vi anbefaler, at du bestiller dit ophold i god tid for at sikre den billigst mulige weekendrejse.

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Andre links