Rejser til Heikendorf

På østsiden af Kielerfjorden finder vi ferieområdet Heikendorf, som med sin placering tæt ved både den lille storby Kiel og sødistriktet ved Plön, har rigtigt meget at byde på. Her kan du bade i den lune fjord, besøge Østersøkysten eller lade tankerne vandre ved mindesmærket for de faldne ubådsbesætninger fra 2. Verdenskrig. De ældste dele af Heikendorf måler deres tidsregning helt tilbage fra vikingetiden, hvor den strategiske beliggenhed gjorde området perfekt til beboelse - med nem adgange til transport ad søvejen, og mad fra både havet og rige jorde.

I dag kan man sejle med turbåde i fast rutefart langs fjorden ind til Kiel for lidt shopping på den gamle handelsgade Holstenstraße, sole sig på Heikendorf Strand, og nyde freden i det lille, hyggelige centrum. Der er også rig mulighed for at kaste sig over forskellige former for udendørs aktiviteter med alt fra golf og tennis til ridning og vandre ad naturskønne stier. Det lokale turistkontor har en oversigt over de talrige afmærkede ruter i og omkring byen. Du kan også sagtens tage cyklen, hvis du vil kombinere lidt motion med et besøg i Kiel, hovedstaden for Slesvig-Holsten.

Selvom Heikendorf med knap 8.400 indbyggere er en forholdsvis lille by, har den et rigt kulturliv. Der har for eksempel de sidste 40 år regelmæssigt været en fast tradition for koncerter med klassisk kammermusik i rådssalen på  initiativ af en tidligere borgmester. I sommermånederne er der ofte udendørskoncerter og andre kulturelle arrangementer for hele familien. Ligeledes har Heikendorf en aktiv amatørskuespilgruppe, som årligt opfører et juleeventyr.

De smukke omgivelser, som du i dag kan opleve på en rejse til Heikendorf, har gennem tiden tiltrukket mange kunstnere til byen. Den har derfor været kendt som lidt af en kunstnerkoloni. Værker fra den periode er grundlaget for et kunstmuseum, Heikendorf-Kieler Förde, der åbnede i år 2000. Museet har til huse i historisk, omhyggeligt restaureret bygning, omgivet af en farverig have, der passer godt til værkerne, der spænder over impressionisme til sen ekspressionisme.

Ligesom kulturlivet er overraskende alsidigt byens størrelse taget i betragtning, kan du på rejsen til Heikendorf også glæde dig til at udforske et varieret udvalg af restauranter og caféer. Her kan du både nyde et glas hvidvin til en lækker fiskeret, mens du nyder udsigten over vandet, eller blot snuppe en hurtig gourmet-burger på vejen til stranden.

God ferie i Heikendorf!

>> Læs også om rejser til Hamburg her

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hoteller i Heikendorf