Rejser til Kiel

Kiel har en lang og stolt søfartshistorie, og der er stadig masser af liv omkring byens havn. Book en rejse til Kiel med Escapeaway og oplev Schleswig-Holstein indefra.

Kiel er hovedstad i den tyske delstat Schleswig-Holstein og var i en periode frem til 1864 en del af Danmark. Efter krigen samme år blev Kiel base for en vigtig tysk flådehavn, hvilket for alvor satte skub i byens udvikling. Havnen blev dog sammen med en stor del af byen næsten totalt ødelagt af bombardementerne under 2. Verdenskrig.

Men selvom nutidens Kiel overvejende derfor fremstår som en moderne by, har man siden 1990'erne gjort med succes formået at genskabe meget af den gamle bykerne. Det er blandt andet her du finder Alter Markt, Eggerstedtstrasse og ikke mindst butiksstrøget Dänische Strasse samt den altid stemningsfulde Holstenstrasse - en af Tysklands ældste gågader.

Når du rejser til Kiel kan du derfor opleve en "lille storby", som i indbyggertal er lidt mindre end Aarhus, og som har smuk natur, flot arkitektur og en placering tæt på gode badestrande, fx. ved nærliggende Heikendorf.

Maritim stemning og familievenlige oplevelser

Med sin beliggenhed ved Kielerfjorden sætter havet et naturligt præg på stemningen i byen. Havnen er ganske vist ikke længere af samme militære betydning, omend her stadig  bygges ubåde på værfterne. Livet i havnen udgøres derimod af de imponerende krydstogtskibe, Østersøfærgerne, samt talrige store og små sejlskibe.

Nærheden til havet kan du også opleve på en cykeltur langs fjorden ud mod Østersøen eller langs med Kielerkanalen, den mest trafikerede kunstige vandvej i verden, ind i landet. Landskabet er overvejende fladt, og der er gode cykelstier med rastepladser undervejs, så også børn kan sagtens være med hvis I vælger en aktiv cykelferie. Tager du ikke egen cykel med på din rejse til Kiel, kan du for eksempel leje en på hovedbanegården.

Når man rejser til Kiel er der også rig mulighed for at tage på sightseeing uden at få sved på panden. Tag for eksempel på en havnerundfart for at se byen fra fjordsiden, eller hop på en af de åbne dobbeltdækkerbusser. Der er rig mulighed for at stå af undervejs for at se nærmere på nogle af byens spændende seværdigheder og attraktioner. Et besøg på det store Museen am Meer (Museerne ved havet) kan for eksempel varmt anbefales for hele familien. Skal der et adrenalinsus til, er klatreparken High Spirits ved det yderste af fjorden også værd at besøge. Som navnet antyder, kommer du her helt til tops i trækronerne og kan nyde udsigten over Kielerfjorden.

>> Læs også om rejser til Hamburg her

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hoteller i Kiel

Rejseguide til Kiel

Her har jeg samlet nogle nyttige informationer om Kiel, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne nordtyske fjordby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration, og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Kiel og vores andre rejsemål i Tyskland. God fornøjelse og god rejse!

Shopping og restaurantliv

Kiel har omkring 250.000 indbyggere, så der er altså tale om en "lille storby", hvor du finder alt, hvad du kan ønske dig af shoppingmuligheder og restaurantliv, samtidig med her hersker en herlig afslappet stemning. Faktisk er det store udvalg af butikker og varehuse noget mange rejser til Kiel efter.

Omdrejningspunktet for den indre by er Alter Markt (det gamle marked) ved St. Nikolai-kirken. Rundt om dette lille torv ligger flere varehuse og specialbutikker. Er du virkelig i shoppinghumør, kan du lidt uden for byen slå dig løs i stormagasinet Citti Park. Med mere end 80 butikker, der lokker med alt fra den seneste mode og smykker til elektronik og delikatesser, går du aldrig forgæves her. Selv hvis du ikke har planer at skulle handle, bør du lægge vejen forbi Dänische Strasse, hvor du udover talrige spændende små, specialbutikker finder noget af Kiels ældste og bedst bevarede bygninger.

Når du trænger til et hvil fra shopping eller sightseeing, er der et rigt udvalg af caféer, barer og restauranter i Kiels gader. I Tysklands ældste gågade, Holstenstrasse, nyder både lokale og besøgende for eksempel den afslappede atmosfære samt udvalget af både caféer og shoppingmulighederne. Skal du i rigtig julestemning, er det også oplagt at rejse en tur til Kiel. I julemåneden er den indre by traditionen tro smukt pyntet med lys, og du kan få lang tid til at gå med at slentre rundt blandt de utallige punch- og håndværksboder på en håndfuld forskellige markeder.

Kulturliv

Julemarkederne er ikke det eneste faste indslag i kalenderen. Rejser du til Kiel sidst i juni måned, kan du også opleve en fantastisk stemning i byen. Da  afholdes nemlig den årlige Kieler Woche, hvor en sand armada af sejlskibe, dampskibe og andre former for både sejler hertil fra nær og fjern for at deltage i en stor regatta. Det er kulturårets største begivenhed i byen, som normalt har mere end 3 millioner feststemte besøgende. Udover de flotte både på vandet inkluderer festlighederne i løbet af Kieler Woche også masser af musik, markeder, fyrværkeri og meget andet inde på land.

Musik er der også masser af i Kiel lidt senere på sommeren, når Bootshafensommer løber af stablen. Her er der liveoptrædener fra bands og DJs fredage og lørdage fra en flydende scene på Kiels Bootshafen inde midt i byen. Slå dig ned med lidt lækkerier fra en af de nærliggende caféer og nyd musikken i de skønne omgivelser.

Sådan kan du rejse til Kiel med Escapeaway

Brug søgemaskinen til at søge blandt vores håndplukkede hoteller i Kiel og i resten af Tyskland. Supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs alt om rejser til Tyskland
>> Kombinér med storbyferie i Berlin