Rejser til Stralsund

De smukke gotiske kirker og prangende gavlhuse – Giebelhäuser – i Stralsund vidner om den rigdom som tilflød denne gamle hansestad i middelalderen, da havnebyen blomstrede takket være handlen i Østersøområdet. Selvom Stralsund i dag kun har knap 60.000 indbyggere præges byens silhuet for eksempel af hele tre prægtige murstenskirker, som kan ses langvejsfra. Oppe fra den højeste af dem, St.-Marien-Kirche (104 meter) som engang var verdens højeste bygning, har du en flot udsigt over byen. På en rundtur i Altstadt (den gamle bydel), der siden 2002 har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv, kan du heller ikke undgå at lægge mærke til byens rådhus fra det 13. århundrede. Ligesom de imponerende kirker blev det ligeledes finansieret af datidens velhavende købmænd, og bystyret i Stralsund holder stadig til i denne storslået bygning.

Maritim atmosfære

Det er dog ikke kun de talrige flotte bygningsværker, som giver Stralsund dens stemningsmættede atmosfære. Man mærker således også stadig tydeligt, at dette er en by med et tæt forhold til Østersøen. Havnen, som i sin tid gjorde Stralsunds købmænd så velhavende, endnu er byens livsnerve. Du kan stadig finde hyggelige havneknejper og nede ved kajen ligger museumsskibet Gorch Fuck. Det tjente som skoleskib for den tyske flåde frem til 1945 og siden Sovjetunionen, da Stralsund og resten af Mecklenburg-Vorpommern-delstaten var en del af DDR. Det elegante skoleskib er åbent for besøgende dagligt.

Byens nære forhold til havet kommer også til udtryk i et af byens mest fremtrædende museer, Deutsches Meeresmuseum (Det tyske havmuseum). Det er det største af sin slags i landet og inkluderer Ozeaneum Stralsund, som tager dig på en fascinerende undervandsrejse gennem Østersøen, Nordsøen og Atlanterhavet helt op til Polarhavet. Et oplagt museumsbesøg for dig, som rejser til Stralsund med børn!

Tæt på strand og naturoplevelser på Rügen

Du vil uden tvivl bruge lang tid på blot at slentre rundt i Stralsunds gamle bydel, der er helt omgivet af vand, hvor de brostensbelagte gader gemmer på et væld af seværdigheder, spændende butikker og et rigt udvalg af caféer, som ofte er indrettet i historiske bygninger. Stralsund er dog også et godt udgangspunkt for at tage på opdagelse i resten af Mecklenburg-Vorpommern, der er kendt for sin enestående natur.

Det inkluderer den fine sandstrand, der ligger få minutters gang ad promenaden fra centrum af Stralsund. Her god plads på de 20.000 kvadratmeter sand til at slå sig ned for at nyde sommervejret. Tæt ved stranden er desuden en stor legeplads for de børn, som ikke vil nøjes med at bade og bygge sandslotte. Fra stranden er der god udsigt over til Rügen, og rejser du til Stralsunddet kan varmt anbefales at krydse broen over til Tysklands største ø. Også her finder du ligeledes adskillige fine strande, hyggelige landsbyer og spektakulære kystlandskaber, hvor højdepunktet er kridtkysten i Nationalpark Jasmund på den nordøstlige del af øen.

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hoteller i Stralsund