Rejser til Sylt / Sild

Den smukke ferieø Sylt (eller "Sild" på dansk), er den største af de såkaldte Nordfrisiske Øer, som også inkluderer Amrum, Föhr og Pelvorm - og i princippet også Rømø. Ankomsten til Sylt kan næsten ikke være mere dramatisk, når man kører bilen ombord på biltoget i Niebüll og lader sig transportere - siddende i bilen - over den 11 kilometer lange Hindenburgdæmning, frem til denne flade sandø, med de mange smukke huse, hoteller og ferieboliger. Her kommer Hamburgs jetset på forlænget weekend og nyder de brede strande og det milde klima, men generelt gælder, at Sylt er attraktivt for alle, og indkvarteringsmulighederne er mange.

Selvom Sylt ikke er nogen stor ø - den er blot 38,5 kilometer på langs - er der her alt, hvad hjertet kan begære på en afslappende rejse. Omkring en tredjedel af øen består af klitter. Den højeste af disse er klitten Uwe i Kampen, som når op i 52,5 meter over havoverfladen. Det unikke klitlandskab er årtusinder gammelt, men alligevel i konstant, langsom forandring. De fleste dage flytter vinden således på sandet de steder, hvor lyng, mos eller lav ikke holder på det. Et tydeligt eksempel på dette er øens to store vandreklitter, som med 4 meter om året bevæger sig østpå.

Sand er der naturligvis også masser af rundt langs øen nede langs vandet. Om sommeren er det da også oplagt at rejse til Sylt for blot at dase på langs i det bløde sand eller i en afskærmende Strandkorb (strandkurv) og nyde godt af de mange solskinstimer (200 flere end i Hamburg). Det er der rig mulighed for på de mere end 40 kilometers sandstrand, som Sylt lokker med.

Naturen er enestående og er ideel til cykel- og vandreture, men der venter dig også spændende kulturelle oplevelser på en rejse til Sylt. De smukke landskaber har været og er stadig inspirationskilde for kunstnere. Der er talrige interessante gallerier med både ældre og moderne kunstværkerne. Sylt er også blevet kendt for populære teaterforestillinger, musicals og koncerter. Rejser du med børn, er der også mange underholdningstilbud med for eksempel en sjov aktivitetspark og et vandland.

Det er muligt at køre med direkte passagertog fra hovedbyen Westerland, til metropolen Hamburg på under 3 timer, eller tage færgen til Rømø på ca. 40 minutter.

God ferie på Sylt!

Rejser til Tyskland

Læs mere om Tyskland og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Tyskland her

Hoteller i Sylt