Rejser til Budapest

En rejse til Budapest, Ungarns hovedstad, byder på en skøn blanding af historie, kultur, kurbade og god mad. Byen er delt i to af Donau-floden. Her er Buda-siden mod vest og Pest-siden mod øst. Budapest blev optaget på UNESCO's vigtige liste over verdens kulturarv i 1987 på grund af sin rige kulturarv. Dette er en af Europas mest historisk interessante hovedstæder.

Dette skal du se i Budapest

Kurbade: Budapest har en lang og fin tradition for at bruge sine underjordiske varme kilder til spa-behandlinger, og derfor er der næsten 50 kurbade i byen. Af den grund kaldes byen ofte for "verdens spahovedstad". Et par af de mest berømte kurbade er Gellért og Széchenyi. Gellért er kendt som det smukkeste spaanlæg  i Budapest og blev bygget i en flot jugendstil tilbage i 1918. Széchenyi er byens største badeanlæg og en af de største af sin slags i Europa, især kendt for sit store udendørsområde. 

Hvis du besøger Budapest om sommeren og har brug for en pause fra sightseeing og shopping, afholdes der mini-koncerter rundt omkring i byen. Ude i det fri kan du nyde klassisk musik, jazz eller folkemusik spillet af talentfulde lokale kunstnere. Vi anbefaler også at besøge den berømte Cafè New York, som blev beskrevet som "den smukkeste café i verden", da den åbnede i 1894, og vi er helt enige!

Byens bedste udsigtspunkt er fra det 235 meter høje Gellért-bjerg. Her kan du nyde udsigten fra fæstningen, Citadellet, og se, hvordan Donau snor sig gennem byen, fra den bakkede Buda-del i vest til den flade Pest-del i øst. Læg også mærke til de hele otte broer, der forbinder byen. Et besøg heroppe er et naturligt stop, hvis du tager hop-on-hop-off-bussen, eller du kan tage det som en vandretur og gå hele vejen op.

Af de otte broer, der forbinder Buda og Pest, er Kædebroen og Frihedsbroen absolut værd at krydse på din tur langs floden. Kædebroen er en klassisk del af byens arkitektur, og var den første permanente bro over Donau, den åbnede i 1849. Frihedsbroen er også kendt som Den Grønne Bro, og fra begge broer får du en fantastisk udsigt over floden og byen.

Buda Slot ligger majestætisk på slotsbakken på den sydlige del af Buda-siden og er tydeligt synligt fra store dele af Budapest. Her finder du bl.a. Budapests historiske museum og det ungarske nationalgalleri. Den nemmeste måde at komme hertil på er at tage jernbanen op til slotsbakken.

Det ungarske parlament er nok den mest berømte bygning i Budapest. Et imponerende bygningsværk, der er et must for alle arkitekturentusiaster.

Der er mange markeder, der er værd at besøge i Budapest. Et af dem er den store centrale markedshal (tænk Torvehallerne i København men større og mere originalt) hvor du kan opleve lokal mad og shopping, som peberfrugter, vin og kunsthåndværk. Markederne er især populære blandt lokalbefolkningen, men i de senere år har turisterne også opdaget dem. Her kan man finde genbrug, antikviteter, kunsthåndværk, bøger og smykker, men der er også et godt udvalg af madmarkeder.

Budapest er en populær by at besøge i ugerne op til jul, fordi byens julemarkeder er anerkendt som en af  de bedste i Europa. Det mest berømte julemarked er nok det ved Vörösmarty-pladsen, men julemarkedet ved Stefansbasilikaen er også et besøg værd. En tur til Budapest før jul vil helt sikkert få dig i julestemning og få gjort dine juleindkøb. 

I de senere år er Budapest blevet kendt for sine unikke ruinbarer eller ruinpubber. Ruinbarerne ligger i nedslidte boligblokke, indrettet med gamle møbler fra loppemarkeder og med en afslappet atmosfære. Det er en oplevelse at gå fra pub til pub og se den forskellige charme og atmosfære skifte fra ruinbar til ruinbar.  Dette er en fantastisk måde at opleve nattelivet på.

Du kommer ikke til at sulte, når du er i Budapest, med et stort udvalg af restauranter i alle prisklasser. Den mest berømte ungarske ret, gullasch, er et must, når man besøger byen, men retterne langos og kremesh er også værd at prøve. Glem ikke at smage den berømte ungarske vin, og foruden elegante hvidvine og rødvine, er der også Tokaji, den ungarske dessertvin.

Velkommen til Ungarn med Escapeaway. Vi har specialiseret os i rejser til Budapest, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller. Vores unikke hotelperler finder du under navnet Hideaways.

>>> Se alle vores Hideaways-hoteller i Budapest

>>> Læs mere om Ungarn

 

 

Rejser til Ungarn

Læs mere om Ungarn og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til Ungarn her

Hoteller i Budapest

Populære hoteller i Budapest

Ungarn, Budapest
9,2
Fabelagtigt
1789 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 20 km
  • Afstand til centrum: ca. 400 m
  • Internetadgang/Wi-Fi
Ungarn, Budapest
9,1
Fabelagtigt
1416 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Afstand til centrum: ca. 2 km
  • Internetadgang/Wi-Fi
Ungarn, Budapest
9,6
Fabelagtigt
3304 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 19 km
  • Nærmeste by: ca. 0 m
  • Internetadgang/Wi-Fi

Hvad siger gæsterne i Budapest?

9,0
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 61 anmeldelser