Rejser til USA

Når man tager i betragtning, hvor meget USA har at byde på, er det ikke svært at forstå, hvorfor to tredjedele af amerikanerne ikke har et pas. Med sine strande og ørkener i vest samt berømte byer og forlystelsesparker i øst har landet stort set alt, hvad man kan ønske sig af et rejsemål. Book din rejse til USA med Escapeaway i dag!

Den amerikanske oplevelse handler om mange ting: bluegrass og strande, snedækkede bjergtoppe og redwood-skove, gastronomi-elskende byer og store åbne vidder.

Floridas forlystelsesparker og strande tiltrækker besøgende fra hele verden. I Orlando er Walt Disney World det største navn, men får kamp til stregen af forlystelserne og rutsjebanerne i Universal Orlando Resort™. Længere mod syd i samme stat finder du byen Miami med dens silkeagtige sandstrande, boutique-hoteller og pulserende natteliv.

Hovedattraktionen på den amerikanske østkyst er uden tvivl New York City. Med alt fra helikopterture over Frihedsgudinden og de mange sanseindtryk på Times Square til skøjteløb i Central Park i julen og aftener brugt med Broadwayshows står uforglemmelige ferieminder nærmest i kø her. Kombinér gerne med historie og kultur i regeringsbyen Washington DC.

Mod vest lyser Las Vegas op som et fyrtårn midt i ørkenen med enorme hoteller, restauranter og casinoer. Denne del af USA rummer desuden en perlerække af nationalparker. Du kan derfor nemt kombinere sprudlende byliv og storslået natur i én og samme ferie. 

Velkommen til USA med Escapeaway, vi er specialister i rejser, hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede hoteller i USA med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti. Simpelt og fleksibelt - sådan er en ferie med Escapeaway.

>> Læs også om rejser til Californien
>> Læs også om rejser til Hawaii

Rejsemål i USA

 • Florida
  79 hoteller
  Florida er et perfekt mål for en familieferie i USA. I Orlando kan I for eksempel glæde jer til forlystelsesparker af absolut verdensklasse såsom Disney World og Universal Studios. Længere mod syd venter enestående naturoplevelser i The Everglades.
 • New York
  50 hoteller
  I New York "Byen der aldrig sover" vil du aldrig løbe tør for ting at se eller opleve. Hvad enten lysten går imod gastronomi, teater, musik, shopping, natteliv, stemning eller meget andet, så er New York leveringsdygtig døgnet rundt.

Populære hoteller i USA

USA, Florida, Miami
8,7
Meget godt
2111 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 300 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Miami
9,2
Fabelagtigt
954 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 18 km
 • Nærmeste strand: ca. 2 km
 • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Miami
9,5
Fabelagtigt
902 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Jeg har her udvalgt nogle få af de seværdigheder, som du har mulighed for at opleve på din rejse til USA. Beskrivelsen er udelukkende ment som en inspiration til din rejse, og der tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du har lyst til at læse mere om andre seværdigheder, anbefaler jeg dig at læse vores blog med inspiration, hvor du kan finde spændende artikler om vores andre rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

New York City

New York er den mest befolkede by i USA med 8,6 millioner indbyggere og ét af verdens største kulturelle og finansielle centre. Det er også et af verdens største turistmæssige centre med en besøgsrekord på 62,8 millioner turister i 2017 og tre af verdens ti mest besøgte turistattraktioner.

Blandt byens mange store seværdigheder er den kolossale, neoklassiske kobberstatue, Frihedsgudinden, som ligger på Liberty Island i New Yorks havn, og som historisk har budt rejsende til Amerika velkommen som et symbol for frihed; Central Park, beliggende på Manhattan, der er den mest besøgte bypark i USA med over 40 millioner besøgende hvert år og udpeget som et nationalt, historisk vartegn af det amerikanske indenrigsministerium; Empire State Building, der forlængst er blevet et amerikansk kultur-ikon og et vartegn for New York, og som desuden har medvirket som kulisse i mere end 250 tv-shows og film; og Times Square, beliggende i Midtown Manhattan-delen ved krydset Broadway og Seventh Avenue, der er en af verdens mest besøgte turistattraktioner og modtager ca. 50 millioner besøgende årligt.

Grand Canyon National Park

Grand Canyon, beliggende i det nordlige Arizona, er en af verdens mest kendte naturparker og modtog mere end seks millioner besøgende i 2017, hvilket er det næsthøjeste antal af alle amerikanske nationalparker efter Great Smoky Mountains National Park. Den blev udnævnt til verdensarvssted af UNESCO i 1979.

Parkens centrale træk og mest populære attraktion er Grand Canyon; en kløft i Colorado River, som ofte betragtes som en af verdens vidundere. På trods af naturparkens tilsyneladende hårde og golde landskab er der et spændende og rigt dyreliv. Der er hele 9 arter af amfibier og over 300 fuglearter i området, herunder vild kalkun, stor hornugle, hvidhovedet havørn, vandrefalk og californisk kondor, samt adskillige sjældne pattedyr, som f.eks. sort bjørn, los, wapiti, prærieulv, mulhjort, gaffelbuk, bighornfår og pumaer.

Yellowstone National Park

Yellowstone National Park, beliggende i staterne Wyoming, Montana og Idaho, blev oprettet i 1872 og var dermed den første nationalpark i USA og efter sigende også den første nationalpark i verden. I 1978 blev den udnævnt til verdensarv af UNESCO.

Parken spænder over et areal på 8.983 kvadratkilometer, der blandt andet omfatter spektakulære søer, kløfter, floder og bjergkæder. Parken er også kendt for dens mange geotermiske områder, herunder især Old Faithful gejseren, der er en af de mest populære attraktioner i nationalparken. Gejseren springer i gennemsnit hvert 91. minut, og hvert af dens udbrud kan indeholde mellem 14.000 og 32.000 liter kogende vand, som skydes til en højde på mellem 30 og 55 meter.

En anden populær attraktion i parken er dens rige og sjældne dyreliv, som inkluderer truede arter af pattedyr, fugle, fisk og reptiler. Der lever blandt andet grizzlybjørne, ulve, bisoner og elge i parken - og parkens bisonbesætning er den ældste og største offentlige bisonbesætning i USA.

Walt Disney World Resort

Walt Disney World Resort, beliggende nær ved Orlando i Florida, er verdens største forlystelseskompleks bestående af fire temaparker, to vandparker, et campingområde, 27 Disney-hoteller, 9 andre hoteller og en lang række restauranter, butikker (herunder shoppingcentret Disney Springs), golfbaner og underholdningstilbud, der betjenes af stedets 62.000 ansatte.

Ideen til forlystelsesparken, der oprindeligt var skabt som et supplement til Disneyland i Anaheim i Californien, blev udviklet af Walt Disney i 1960'erne og åbnede i 1971. I dag er Walt Disney World den mest besøgte forlystelsespark i verden med et gennemsnitligt årligt besøgstal på over 52 millioner. Parken er samtidig flagskibet for Disneys verdensomspændende virksomhed og er blevet et slags vartegn for den amerikanske underholdningsindustri.

 

Information og fakta

Jeg har her samlet nogle få facts og informationer om USA, såsom landets geografi, befolkning, historie og klima, som kan tjene som inspiration til din rejse til USA. Hvis du ønsker at finde mere inspiration til din rejse, anbefaler jeg dig at besøge vores blog, hvor du kan finde spændende artikler om alle vores rejsemål. God fornøjelse og god rejse!

Geografi og befolkning

Med sine 9.833.520 km2 er USA verdens tredjestørste land målt på det samlede areal (land- og vandareal), kun overgået af Rusland og Canada og kun lige overgået af det samlede europæiske kontinent.

Samtidig er USA nummer tre blandt verdens mest folkerige lande med en befolkning på over 325 millioner mennesker, kun overgået af Kina og Indien. Hovedstaden i landet, og dens politiske centrum, er Washington D.C., og den største by målt på antallet af indbyggere er New York City med omkring 20 millioner indbyggere, efterfulgt af Los Angeles med 13,5 millioner indbyggere og Chicago med omkring 9,5 millioner indbyggere.

Klima og vejr

På grund af sin enorme størrelse omfatter USA de fleste klimatyper. Mod øst spænder klimaet fra det fugtige kontinentalklima i nord til det fugtige, subtropiske klima i syd. Vest for den 100. vestlige længdekreds er de store sletter kendetegnet af et steppeklima, mens størstedelen af de vestlige bjerge har et alpint klima.

I området Great Basin i den vestlige del af landet er der ørkenklima, mens der i de kystnære områder af Californien er middelhavsklima. Der er kystklima i Oregon og Washington og det sydlige Alaska. De fleste andre områder af Alaska har polarklima eller subpolarklima. Hawaii og den sydlige spids af Florida har tropisk klima, ligesom de befolkede områder af Caribien og Stillehavet. 

USA's klima er også kendetegnet af nogle af de mest ekstreme vejrtyper i verden; i staterne, der grænser op til Den Mexicanske Golf er der f.eks. regelmæssigt orkaner, og de fleste af verdens tornadoer forekommer i det område, man kalder "Tornado Alley" i Midtvesten og den sydlige del af landet.

Transport

USA har en af de største og mest veludviklede infrastrukturer i verden, selv om det ikke er lige moderniseret i alle dele af landet.

De tre største flyselskaber i verden, målt på antallet af passagerer, er alle amerikanske. Således er American Airlines nummer et i verden efter dets køb af US Airways i 2013. Endvidere ligger 16 af verdens 50 travleste passagerlufthavne i USA, herunder den travleste af dem alle, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, og den fjerdetravleste; O'Hare International Airport i Chicago.

Der er 6,4 millioner kilometer offentlige veje i USA, herunder et af verdens længste motorvejssystemer på 91700 kilometer. Blandt USA's mest kendte motorveje er Highway 12 i Utah, Route 66 fra Illinois til Californien, The Great River Road fra Minnesota til Louisiana, Blue Ridge Parkway fra Virgina til North Carolina og Pacific Coast Highway i Californien.

Andre links

Hvad siger gæsterne i USA?

8,8
Samlet gæstebedømmelser
Baseret på 5 anmeldelser