Rejser til Fort Lauderdale

Oplev Fort Lauderdales spektakulære sandstrande, men den smukke promenade og udforsk en destination der er leveringsdygtig i betagende hoteller, en facinerende kunstscene, verdensklasse restauranter og gode shoppingmuligheder. Book din rejse til Fort Lauderdale med Escapeaway i dag!

Fort Lauderdale, som er beliggende i den sydlige del af den amerikanske delstat Florida, kaldes ofte for "USAs Venedig" på grund af byens mange pittoreske vandveje, der i alt strækker sig over hele 265 kilometer. De mange vandveje kan enten opleves i ro og mag fra en af byens mange gode cafeer og restauranter, på en gåtur i byens gader langs vandvejene eller ved at tage en tur i én af de mange vand-taxier, gondoler, superyachter eller sight-seeing cruises, der tilbydes i byen.

Fort Lauderdale er også kendt for sine fantastiske strande, sine mange kultur-events og for sin havn, Port Everglades, der er et økonomisk kraftcenter i den sydlige del af Florida og den tredje-mest besøgte havn for cruise-gæster i verden. 

Velkommen til USA med Escapeaway, vi er specialister i rejser til Fort Lauderdale og andre rejsemål i Florida hvor du bor på håndplukkede hoteller i din ferie. Bestil en pakkerejse inkl. fly, hotelophold, lejebil eller transfter t/r fra lufthavnen. Vil du hellere selv arrangere din rejse til Fort Lauderdale kan du naturligvis også blot booke dit hotel igennem Escapeaway.

Benyt søgemaskinen i toppen af siden og vælg først om du vil rejse til Fort Lauderdale fra lufthavnen i København, Billund, Aarhus, Aalborg eller Hamburg - så finder vores smarte søgemaskine de bedste priser på flybilletter for dig. Vælg derefter et hotel i Fort Lauderdale med gode anmeldelser som passer dig, og vi sammensætter en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti, til en pris du ikke finder bedre andre steder. Tilføj billeje til din booking for ultimativ frihed og fleksibilitet på rejsen.

>> Læs også om rejser til Miami
>> Læs også om rejser til Orlando

Hoteller i Fort Lauderdale

Populære hoteller i Fort Lauderdale

USA, Florida, Fort Lauderdale
8,1
Meget godt
819 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 7 km
  • Nærmeste strand: ca. 2.5 km
  • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Fort Lauderdale
7,7
Godt
2962 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 18 km
  • Nærmeste strand: ca. 50 m
  • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Fort Lauderdale
8,7
Meget godt
4886 anmeldelser
  • Nærmeste lufthavn: 27 km
  • Nærmeste strand: ca. 26 km
  • Pool (evt. sæsonåben)

Information og inspiration

Skal du rejse på ferie til Fort Lauderdale kan du i den følgende rejseguide finde information og inspiration til din rejse til For Lauderdale, herunder om byens største seværdigheder, klima og vejr og byens historie. God rejes og fornøjelse!

Seværdigheder

Fort Lauderdale Beach

Der er flere fantastiske strande i Fort Lauderdale-området og én af de smukkeste og mest kendte er stranden af samme navn, Fort Lauderdale Beach, med dens lange strækning af blødt hvidt sand, knejsende palmer og turkis vand.

Stranden, der ligger i hjertet af Fort Lauderdale-området, var tidligere et mekka for studerende, der flokkedes om stranden i deres forårs-semester; men i dag er stranden blevet en meget populær strand-destination blandt både amerikanske og udenlandske gæster hele året rundt. 

En smuk strandpromenade, flankeret af palmer, snor sig langs stranden og egner sig til både gåture, joggingture og cykelture. Der er også masser af restauranter, cafeer og butikker tæt på stranden.

Las Olas Boulevard

Las Olas Boulevard, som egentlig betyder Bølgernes Boulevard, er en populær boulevard i Fort Lauderdale, der strækker sig fra Andrews Avenue i Central Business District til Fort Lauderdale Beach. Den østlige del af boulevarden fører forbi kanaler og havnefronter, mens den kommercielle strækning, der er ca. 1,6 km lang, fører forbi hyggelige barer, natklubber, kunstgallerier og restauranter m.m.

Las Olas har sit eget historiske hus, et museum for kunst, en nærliggende IMAX-biograf og en kunsthus-biograf inden for en kort afstand. Boulevarden, der også kan tilgås med vand-taxa, er desuden en populær spisesteds- og shopping-destination for lokale og besøgende udefra, da den ligger tæt på Fort Lauderdale Beach, Fort Lauderdale-Hollywood International Airport og Port Everglades.

Bonnet House Museum and Gardens

Bonnet House Museum & Gardens er blevet  Fort Lauderdales historiske vartegn og er opført på den nationale liste over historiske steder i USA. Det historiske hus, der blev designet af Frederic Clay Bartlett og blev bygget i 1920, byder på en blanding af kunst, arkitektur, historie og økologi, samt personlige skatte, der har tilhørt husets ejere.  

De omkringliggende områder, der hører til huset, byder på en oase af kystnær vildmark (beliggende tæt på Fort Lauderdale-stranden), samt hele fem økosystemer med strand, klitter, skov, ferskvands-områder og vådområder med mangrove. Du kan også besøge husets haver, der bl.a. rummer en hibiskushave og en ørkenhave.

Stranahan House Museum

Stranahan House, der er den ældste bygning i Broward County, har været på listen over USAs historiske steder siden 1974 og er i dag et kendt museum i byen. Huset blev bygget i 1901 som en handelspost og blev senere (i 1906) ombygget til en bolig for Fort Lauderdales pionerer, Frank og Ivy Stranahan.

Huset er åbent for guidede ture kl. 13, 14 og 15 dagligt, og huser også særlige arrangementer i løbet af året.

Museum of Discovery and Science

Museum of Discovery and Science, der er det mest besøgte museum i staten Florida, har blandt andet sit eget AutoNation IMAX-teater og viser 3-D IMAX-film, hvor seerne bærer specielle briller og headset. Museet har også en række "ecoscapes" og byder på en simuleret tur til Mars, en simuleret airboat-tur i Everglades og en MaxFlight-flysimulator. 

Museet giver også mulighed for at komme tæt på Floridas dyreliv, såsom oddere, baby-aligatorer, slanger, skildpadder, kaniner, flagermus, skorpioner, eremitkrabber, frøer, hajer m.m.

Klima og vejr

Fort Lauderdale har et tropisk regnskovs-klima med lille sæsonvariation i temperaturen og en generel stor fugtighed. Gennemsnitlige månedlige temperaturer ligger altid over 18,3 grader, mens den gennemsnitlige månedlige nedbør er på mere end 60,71 mm, hvoraf størstedelen falder om sommeren. På grund af det tropiske klima har byen ikke en egentlig tør sæson, men hvis du vil forsøge at undgå så meget nedbør som muligt, skal du sigte efter vintermånederne. 

Sommermånederne, der strækker sig fra maj til oktober, er varme og fugtige med gennemsnitligt høje temperaturer på 30-32 grader og gennemsnitligt lave temperaturer på 22-24 grader. I løbet af denne periode kan der forekomme tordenvejr om eftermiddagen eller aftenen mere end halvdelen af dagene.

Vintermånederne, der strækker sig fra november til april, er varme og mindre fugtige end sommermånederne med gennemsnitligt høje temperaturer på 24-28 grader og gennemsntiligt lave temperaturer på 15-19 grader.

Orkanen-sæsonen ligger mellem juni og december; men størst risiko for større orkaner er der i september og oktober. De seneste orkaner, der direkte har påvirket byen, var orkanerne Katrina og Wilma, der begge ramte byen i 2005. 

Historie

Det område, hvor byen Fort Lauderdale senere blev grundlagt, var i mere end to tusind år beboet af Tequesta-indianerne, der menes at have beboet den sydøstlige del af Florida siden det tredje århundrede f. Kr. Men allerede i 1763 var der kun få Tequesta-indianere tilbage i Florida, hvilket dels skyldtes, at mange døde af den epidemi af kopper, som var kommet til kontinentet med spanierne, og dels skyldtes kampe med rivaliserende indianerstammer. De fleste af de Tequesta-indianere, der overlevede sygdom og rivaliserende kampe med andre indianergrupper, blev sendt til Cuba af spanierne, da Spanien i samme år (1763) afhændte Florida til briterne.

Fort Lauderdale-området blev i 1800-tallet kendt som "The New River Settlement"; opkaldt efter den flod, der strømmer gennem byen. I 1830'erne var der således omkring 70 bosættere, der boede langs floden i byen, men de flygtede alle til andre steder i området, efter at familien til William Cooley, der var den tids lokale fredsdommer, blev angrebet af en gruppe Seminole-indianere, mens Cooley var igang med at forsøge at redde et ødelagt skib. Indianer-gruppen dræbte Cooleys kone og børn og børnenes lærer; og selv om ingen andre familie i byen blev angrebet, medførte det, at alle hvide indbyggere omkring floden flygtede til andre bosættelser.

Der kom først for alvor gang i Fort Lauderdale's udvikling som by i 1920'erne; og da var det som følge af grundspekulationsbølgen i Florida - kaldet "Florida-boomet" - der varede fra begyndelsen af 20´erne og indtil 1926, hvor den sluttede brat efter, at to voldsomme orkaner havde ramt området.

Den økonomiske udvikling i byen led i de følgende år under Den Store Depression, som prægede hele USA i 1930'erne, og som ifølge flere økonomer var udløst af de selvsamme spekulationsbølger i 20´erne - ikke mindst grundspekulationsbølgen i Florida - som i begyndelsen havde bragt velstand til byen. 

Rejser til USA

Læs mere om USA og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til USA her