Rejser til Miami

Miami er rejsemålet, der har næsten det hele. Her får du storbyens mange tilbud med alt lige fra gode restauranter, et væld af shoppingmuligheder til et levende kulturliv, samtidigt med at du kan nyde et skønt, solrigt klima, der er ideelt til korte nederdele og skjorter. Du skal selvfølgelig heller ikke pakke badetøjet for langt væk. En stribe af USA's bedste strande ligger således ganske tæt ved byen, og lejer du en bil har du tilmed flere af Floridas mest berømte attraktioner indenfor din rækkevidde såsom det storslåede naturområde Everglades og idylliske Key West.

En rejse til Miami kan med andre ord opfylde næsten alle dine ferieønsker, uanset om det er at feste natten lang på de hotteste klubber i South Beach, udforske spændende kunstgallerier i Wynwood Art District eller blot slappe helt af på kridhvide palmestrande i Miami Beach.

Sidst, men ikke mindst, er en rejse til Floridas største by er naturligvis også en chance for at opleve den mangfoldighed, som USA's storbyer er så kendt for. I Miami kan du således møde nationaliteter fra næsten alle verdenshjørner, især fra Latinamerika og resten af Caribien. Samtidig er byen sin helt egen med en charmerende sammensmeltning af det mondæne og stilfulde med det sorgløse bohemeliv.

 

Hoteller i Miami

Populære hoteller i Miami

USA, Florida, Miami
9,1
Fabelagtigt
3747 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 17 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Miami
8,7
Meget godt
1272 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 16 km
 • Nærmeste strand: ca. 50 m
 • Pool (evt. sæsonåben)
USA, Florida, Miami
9,6
Fabelagtigt
220 anmeldelser
 • Nærmeste lufthavn: 24 km
 • Nærmeste strand: ca. 200 m
 • Pool (evt. sæsonåben)

Seværdigheder og oplevelser

Herunder har jeg kort beskrevet nogle af de mange oplevelser, som venter dig på en rejse til Miami. Hvis du vil læse om de mange andre seværdigheder i Miami, anbefaler jeg dig at besøge vores rejseblog, hvor du kan finde spændende artikler om byen og resten af Florida. God fornøjelse og god rejse!

Miami Beach

Det siger næsten sig selv, at det især er det afslappende strandliv som lokker mange ferierejsende til Miami. Det vil måske derfor overraske dig at høre, at der faktisk kun er én strand indenfor Miami's officielle bygrænse: Virginia Beach på den nærliggende, lille ø Virginia Key i Biscayne Bay.

Det berømte Miami Beach, som ligeledes er en landtange i Biscayne Bay, er således formelt set en by for sig, selvom den ligger blot 4-5 kilometer fra Miami's Downtown. Selve Miami Beach er opdelt i South Beach, Mid-Beach og North Beach. Hvor det især er den førstnævnte, sydlige del, der er indbegrebet af strandliv ved Miami. Denne omkring 16 kilometer lange strækning af Miami Beach er den bredeste og mest livlige. Det er her, du finder de karakteristiske, farverige livredderhuse og ikke mindst et tilsvarende farverigt persongalleri. Her vil du ofte kunne møde masser af strandløver og langlemmede modeller, men du kan dog også nemt finde fine områder med en mere familievenlig, fredelig atmosfære.

Det er også i South Beach (SoBe), at du finder den største koncentration i Miami beach af de klassiske Art Deco-bygninger, som sammen med strandlivet er det, som mange forbinder med Miami. De flotteste eksempler på den lokale fortolkning af denne stilar, Tropical Deco, fra 1920-40'erne finder du på Ocean Drive. Hotellet Colony med Ocean Drive's mest berømte neonskilt er for eksempel en af de mest fotograferede af disse bygninger i Miami. Det er i det hele taget et stort plus for byens udtryk, at man trods presset fra byggematadorer for at bygge nyt og større har formået at bevare så mange af disse bygninger, der i sin tid bag den stilfulde facade ofte blot gemte på beskedne hoteller. Art Deco er i øvrigt ikke den eneste markante arkitektoniske stilart, du kan spotte rundt om i Miami. Har du øjnene med dig, kan du også se en perlerække af andre smukke bygninger rundt om i byens andre kvarterer fra andre tidsperioder.

Det er da ikke kun Art Deco-bygningerne og den skønne, brede sandstrand, som gør Miami Beach til områdets mest populære rejsemål. Selvom der er en vis glamour over denne lille by i byen og mange kommer her for at se og blive set, mens de promenerer op og ned ad stranden eller Ocean Drive, er det ligeledes på denne lange landtange, at du finder masser af stemningsfulde barer, gode restauranter og spændende museer. Vil du have et overblik over Art Deco-distriktet, kan det for eksempel varmt anbefales at starte med at besøge det lille Art Deco Museum på 1001 Ocean Drive.

Design District

På fastlandet i selve Miami er der også masser af kulturelle seværdigheder. Ligesom Miami Beach har sit berømte Art Deco District, kan du således lige nord for Downtown i det såkaldte Design District udforske utallige kunstgallerier og meget smuk gadekunst. Design District er dog trods sit image som byens kreative distrikt mindst lige så kendt for luksusshopping og anerkendte restauranter. Her er således repræsentanter for alle de store, internationale modehuse som Louis Vuitton, Dior og Prada samt et overflødighedshorn af kvalitetsrestauranter med prisvindende kokke i køkkenet.

Little Havana

Little Havana, som ligger umiddelbart vest for Downtown, er som navnet antyder kendt som kvarteret, hvor en stor del af Miami's eksil-cubanere begyndte at slå sig ned i løbet af 1960'erne. Kvarteret emmer stadig af cubansk kultur med salsamusik, rom og cigarer, omend befolkningen også her nu til dags i højere grad stammer fra Central- og Sydamerika. Det er dog stadig en interessant oplevelse at gå en tur på 8th St (også kendt som Calle Ocho), hvor du næsten udelukkende vil høre spansk, og der ligger stribevis af autentiske latinamerikanske butikker og restauranter. Det er ikke mange år siden, at man som turist blev frarådet at bevæge sig ind i det omkring 9 km² store Little Havana. I dag er kriminaliteten ligesom det gælder for resten af Miami et betydeligt mindre problem, men det frarådes dog stadig, at man begiver sig på egen hånd dybt ind i kvarteret sent om aftenen og om natten.

Restauranter og natteliv

Prioriterer du ferien kulinariske oplevelser højt, er Miami det helt rigtige rejsemål i USA. Her finder du restauranter i næsten alle afskygninger og i alle prisklasser. Uanset om du er i humør til tapas, tacos, cubansk eller sushi, kan du finde det i Miami. Det er naturligvis også oplagt at benytte en rejse til Miami til at prøve klassiske amerikanske retter, der ganske vist her ofte har fået et ekstra lille twist, som bare gør det ekstra lækkert. Madentusiaster vil vide, at Miami siden 1990'erne især har været kendt for den såkaldte "New World cuisine", hvor de gode lokale råvarer tilberedes efter de bedste caribiske og latinamerikanske kulinariske traditioner.

I betragtning af at en stor del af befolkningen har rødder i Caribien og Latinamerika, er det da heller ikke så underligt, at restauranterne ofte henter deres inspiration herfra. Med tusindvis af af spisesteder rundt om i byen, er der dog noget fra stort set alle verdenshjørner, så har du en aften blot lyst til noget kinesisk eller en klassisk pizza, er det også en mulighed. Du vil i hvert fald hurtigt forstå, hvorfor Miami er de senere år er blevet et yderst populært rejsemål blandt de såkaldte "foodies", som rejser verden rundt med madoplevelser for øje.

Det brede udvalg af restauranter i Miami matches til fulde af udvalget af barer, diskoteker og natklubber. Særligt på natklubberne bør du "dress to impress", hvis du vil gøre dig håb om at komme ind de mest populære steder. Der er dog masser af steder at gå hen for en festlig aften i byen, hvis du foretrækker lidt mere afslappede steder. Det kan for eksempel være en af de talrige, mindre barer med livemusik.

Rejseguide om Miami

Her får du lidt nyttige informationer om Miami, som forhåbentlig kan tjene som inspiration til din ferie i denne fantastiske storby. Oplysningerne er udelukkende ment som inspiration og der må tages forbehold for faktuelle fejl. Hvis du ønsker flere tips din rejse, vil jeg anbefale dig også at tjekke vores blog, hvor du kan finde mange spændende artikler om Miami og vores andre rejsemål i USA. God fornøjelse og god rejse!

The Magic City

Miami er en by, der har fart på. Det har den haft lige siden den officielle grundlæggelse i 1896, hvor den blot havde nogle få hundrede indbyggere. Rigmanden Henry Flagler (1830-1913) fik da jernbanen til byen og opførte de første hoteller og havnen, som lagde grunden for den turisme, der siden af været en stor del af Miamis identitet og økonomi.

Efter krigen var byen ganske vist i en periode mest kendt som et lidt stille pensionistparadis, men i 1960'erne og 70'erne kom der for alvor fart på turismen og Miami indtog sin plads som det økonomiske og kulturelle centrum i Florida. Der er ganske vist været bølgedale i udviklingen, men Miami lever i høj grad stadig på til sit kælenavn, The Magic City, som byen der bliver ved at genopfinde sig selv. I dag er indbyggertallet vokset til 5,5 millioner (hvis man tæller forstæderne med), hvilket gør det til den største metropol i det sydøstlige USA. Omkring 70 procent af byens indbyggere har caribisk eller latinamerikansk oprindelse, og Miami kan med rette beskrives som en multikulturel by. Et flertal af byens indbyggere har da også spansk som modersmål (engelsk tales dog overalt), og generelt er folk stolte af deres kulturelle baggrund og holder den i hævd.

Vejr og klima

Det solrige klima gør Florida og Miami til et helårsrejsemål, hvor du uanset årstid kan nøjes med let sommertøj. Når det er sagt, er "The Sunshine State" til dels opdelt i nord og syd, hvad angår både klima og turistsæson. I den sydlige del, hvor Miami ligger, er vinteren således den mest populære feriesæson, da temperaturerne på denne årstid typisk ligger på omkring mere komfortable 25 °C, mens det om sommeren godt kan blive ret hedt og fugtigt.

Kendere af Florida fremhæver da også ofte vinteren og det tidlige forår som det bedste rejsetidspunkt. Rejser du alligevel til det sydlige Florida i sommerlavsæsonen, kan du til gengæld normalt nyde godt af lavere hotelpriser og bedre plads ved de populære attraktioner. Efteråret kan også være fint, men vejret er ofte ustabilt. Det er som regel i sensommeren og efteråret, at den såkaldte Orkansæson rammer Florida.

Transport

Miami International Airport (MIA), der ligger cirka 13 kilometer nordvest for centrum, er det sydlige Floridas vigtigste lufthavn. Den betjenes af en bred vifte af flyselskaber med ruter til især Caribien og Sydamerika, men også Europa. Det er derfor sjældent svært at finde en passende forbindelse til Miami Lufthavn fra Skandinavien, enten direkte eller med en enkelt mellemlanding undervejs. Alternativt kan du flyve til Fort Lauderdale, som ligger omkring 40 kilometer nord for Miami.
 
Med mindre du har tænkt dig udelukkende at bruge hele ferien i selve Miami, kan det kraftigt anbefales at leje en bil allerede i lufthavnen. Der kører ganske vist både busser og metro fra lufthavnen ind til byen, men ligesom det gælder for resten af USA, opleves Florida bedst i bil. Ikke mindst fordi Florida er fire gange større end Danmark, og afstandene derfor er større end man måske lige forventer. Desuden er den kollektive transport ikke nær så veludbygget, som vi er vant til fra Europa, selvom der dog er busser. Har man et par passagerer i sin lejebil, er det desuden per person ofte den billigste løsning. Florida er et af de billigste steder at benytte billeje i USA.

Godt at vide

 • Tidsforskel: UTC-5. Det vil sige, at Florida er 6 timer efter Danmark.
 • Valuta: Amerikanske dollar.  Spiser du ude forventes det, at du lægger omkring 15 procent i drikkepenge. Kreditkort som Visa og Mastercard er udbredte, det er dog en god ide også at medbringe nogle kontanter til småkøb. Der findes hæveautomater (ATM) mange steder.
 • Sprog: Engelsk og spansk.

Nyttige links

Floridas officiel turisthjemmeside
Everglades National Park
Det danske konsulat for det sydlige Florida

Rejser til USA

Læs mere om USA og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til USA her

Andre links