Rejser til New York

I New York - "Byen der aldrig sover" - vil du aldrig løbe tør for ting at se eller opleve. Hvad enten lysten går imod gastronomi, teater, musik, shopping, natteliv, stemning eller meget andet, så er New York leveringsdygtig døgnet rundt. Book din rejse til New York med Escapeaway i dag!

Selvom USA har mange spændende storbyer, der hver især har deres egen stil og stemning, bør New York City stå højt på din liste over steder at opleve i USA. For når alt andet kommer til alt, hvor ellers kan du finde så mange verdensberømte seværdigheder samlet på ét sted? Med alt lige fra Frihedsgudinden, Times Square, Central Park og de store bygninger på Upper East Side, er en ferie i New York aldrig kedelig.

Der er så mange ting at se og lave i denne by, som består af fem bydele, at det næsten er svært at vide, hvor man skal begynde. Du kan udforske loppemarkeder, spise en rigtig New York-pizza og beundre nogle af landets mest imponerende bygninger. Attraktioner som Empire State Building Observatory eller Top of the Rock leverer betagende udsigt over byens skyline i svimlende højder. Når du er sikkert tilbage nede på jorden, byder New York City's store parker på en vidunderlig følelse af ro.

Det bedste tidspunkt at rejse til New York City er om foråret eller efteråret, når vejret er mildt. Sommeren kan være meget varm, mens temperaturen dykker til lige over nul om vinteren, hvor der desuden ofte er et tykt snedække.

De vigtigste lufthavne i forhold til New York City er John F. Kennedy International Airport (JFK), som ligger 24 km sydøst for Manhattan; Newark International Airport (EWR) der ligger 22,5 km vest for Manhattan og LaGuardia Airport (LGA) i Queens, 13 km fra Manhattan, og du kan finde fly til alle lufthavnene i søgemaskinen.

Velkommen til USA med Escapeaway, vi er specialister i rejser til New York hvor du bor på nøje udvalgte hoteller i din ferie. Benyt søgemaskinen i toppen af siden til at søge blandt håndplukkede og udvalgte hoteller i New York med gode anmeldelser. Kombinér hotellet med en billig flybillet med rutefly fra København, Aalborg, Billund, Aarhus eller Hamburg, supplér evt. med en lejebil og få det hele samlet i en pakkerejse, som er sikret af Rejsegaranti.

The Big Apple - byen der aldrig sover

Empire State Building. Frihedsgudinden. Times Square. Seværdigheder som giver New York en topplacering på listen over verdens bedste rejsemål. Men byen har meget mere at byde på. Den er således et af verdens vigtigste centre for gastronomi og shopping, kunst og kultur, samt ikke mindst natteliv - denne trendsættende metropol har det hele. Og du kan nå hertil på mindre end en syv timers flyvning fra London - ideelt, hvis du ønsker at tage på en kort ferie i New York. 

Det er ikke uden grund, at New York City kaldes for "byen, der aldrig sover." Du vil med andre ord aldrig løbe tør for ting at se eller opleve på en rejse til New York. Læg nakken tilbage for at se solen spejle sig i Chrysler-bygningen fra Gatsby-æraen, gør store øjne på livlige Times Square eller fyld dine indkøbstasker på Fifth Avenue. Selv togstationen er et kunstværk. Så er der naturligvis den spektakulære skyline, som du kan betragte fra de arkitektoniske perler - Empire State og Frihedsgudinden.

Nyd byens grønne oaser

Trods sine mange tilbud til turister, har New York også masser af autentisk lokalliv og grønne, afslappende oaser. Søger du bare en smule væk fra alfarvej, vil du således opleve at folkemængderne tynder ud og gaderne bliver grønnere. I hippe kvarterer som SoHo, Chelsea og Greenwich Village ligger cupcake-cafeer, cocktailbarer og tjekkede butikker side om side. Og lige i midten af byen finder du den kolossale Central Park - et fredfyldt tilflugtsted fra Manhattans betonjungle.

>> Læs også om rejser til San Francisco
>> Læs også om rejser til Miami

Hoteller i New York

Mad og drikke

New York City har en mangfoldig og rig gastronomi, der er påvirket af de mange etniske og kulturelle grupper, som udgør byens befolkning; der er næsten ikke det lands eller den kulturs køkken, du ikke kan finde i den amerikanske metropol. Men samtidig byder byen på alle de klassiske amerikanske retter, såsom burgere, amerikansk apple pie og masser af amerikansk soda og milkshake. Jeg har her udvalgt et par af de kulinariske specialiteter og typiske retter, som du kan smage på, når du er på ferie i New York. God appetit og god rejse!

Hot dogs

Hotdogs - også kendt som frankfurter - er ligeså allestedsnærværende i New York City som byens ikoniske gule taxier og er blevet en slags gastronomisk vartegn for den aldrig sovende metropol. Der er historisk enighed om, at hotdog´en kom til USA fra Tyskland sammen med de tyske emigranter - og siden blev det en populær fastfood-spise blandt den amerikanske arbejderklasse, der som regel indtog den ved en af de mange pølseboder på gaden; sådan som det også fra 1920´erne blev almindeligt i Danmark, da den nye, nu amerikanske, hotdog-tradition havde bevæget sig tilbage over Atlanten.

I dag er hotdog´en stadig populær og du kan stadig finde pølseboder med hotdos på mange gadehjørner i New York City, hvor du kan prøve de lokale versioner med coleslaw og sauerkraut eller chili og oliven. Hvis du vil prøve at spise en hotdog i historiske omgivelser, bør du tage en tur til Brooklyn, på hjørnet af Surf og Stillwell Avenues på Coney Island, og besøge den originale hotdog-restuarant Nathan's Famous, der blev åbnet i 1916 af tyskfødte Nathan Handwerker sammen med hans kone Ida Handwerker og nu udgør en landsdækkende og international hotdog-kæde.

Kylling og vafler

Stegt kylling serveret ovenpå vafler til morgenmad er en kombination, der kan virke mærkværdig på os nordboere - men  hvis du vil prøve en rigtig New Yorker-specialitet, så er denne én af dem. Den tidligste kylling- og vaffel-restaurant opstod i Pennsylvania, men en New Yorker-version af retten så dagens lys på Wells Supper Club i Harlem i midten af 1900'erne. Selv om restauranten ikke længere eksisterer, så lever retten selv i bedste velgående i byen.

Ostekage

New York Citys version af den berømte cheesecake er kendt for sin enkelhed og lækre konsistens: flødeost, fløde, æg og sukker går op i en højere enhed, som kan nydes overalt i byen, selv om det mest ikoniske sted at indtage en cheesecake i New York City formentlig findes på familie-restauranten Junior's Cheesecake, som ligger på hjørnet af DeKalb Avenue i Brooklyn. Restauranten åbnede i 1950 og har siden brugt den samme opskrift på deres version af cheesecake i hele tre generationer. En kultfavoritet hos de lokale new yorkere - og i dag også hos mange tilbagevendende turister.

Manhatten cocktail

Manhatten cocktail er en af fem cocktails, der stammer fra New York Citys gamle kvarterer - og samtidig en af de mest kendte og historiske cocktails, med rødder helt tilbage til 1800-tallet. Cocktailen består af whisky, rød, sød vermouth og et stænk angostura bitter. Mens det traditionelle valg af whisky er rye whiskey, bruges også andre whiskey-typer, såsom canadisk whisky, bourbon, blandet whisky og Tennessee-whisky. Cocktailen bliver normalt omrørt, derefter hældt op i et cocktailglas og til sidst garneret med et Maraschino-kirsebær.