Rejser til New York

Du vil ikke være i tvivl om, at du er ankommet til en af verdens største metropoler, når du står omgivet af de tårnhøje skyskrabere på Manhattan. En storbyferie i New York, byen der aldrig sover, er noget alle bør prøve mindst én gang i livet. New York har så meget at byde på, at selv hvis du har en hel uge til at udforske byens seværdigheder og kulturliv, vil hver dag med garanti byde på mange nye spændende oplevelser.

The Big Apple

Fra toppen af Empire State Building eller det nye One World Observatory kan du se ud over alle de imponerende skyskrabere og mærke et lille sug i maven. Mindre børn vil nok mærke også mærke et sug i maven, når de står foran de enorme og lidt skræmmende dinosauer-skeletter eller under blåhvalen i fuld størrelse, som er udstillet i livagtige positurer på det spændende American Museum of Natural History.

Interesserer du dig også for kunst, bør du krydse gennem Central Park over til Metropolitan Museum of Art (The Met). Det store museum, har siden grundlæggelsen i 1870 har været omdrejningspunktet for kunst i ikke bare New York, men hele USA. Her kan kunst- og historieinteresserede nemt bruge adskillige timer på at gå på opdagelse blandt kunstskatte fra alle verdenshjørner.

Frit valg på alle hylder

De to museer er dog bare to af de mange verdensklasses museer og gallerier, du kan besøge på en rejse til New York. Kulturlivet er mangfodigt i The Big Apple, og er du for eksempel mere til store shows og musicals, skal du naturligvis også forbi Broadway.

Trods de utallige sevædigheder og attraktioner, som konkurrerer om din opmærksomhed, kan det anbefales at indlægge god luft i programmet. En stor del af oplevelsen ved at være i New York City er nemlig blot at spadsere rundt på må og få i de forskellige kvarterer for at mærke stemningen og blot betragte byens liv. Det gælder, hvad enten du er på altid livlige Times Square, i hyggelige Greenwich Village eller fredfyldte Central Park.

New York City er desuden meget andet end Manhattan. Med subwayen kommer du også nemt ud til bydelene Brooklyn, Queens, Bronx og Staten Island, der hver især har meget spændende at byde på. Sidst, men ikke mindst, er New York City et godt udgangspunkt for at tage på eventyr i resten af staten eller videre til andre byer i det østlige USA såsom hovedstaden Washington, D.C.

Rejser til USA

Læs mere om USA og find inspiration til din næste rejse her

Find rejsen til USA her

Hoteller i New York